Cik yang semakin malas *_*

Penulis : Cik Puan Masa : 8:26 PM Comments : 0 Labels :
Assalamualaikum Wbt.

hye all...aishhhhhh lamanya aku tak update ini blog kan.Macam aku da semakin lupa dengan dunia Blogging ne.Bukan apa ya Ibu2 Bapa2 sekalian.Faham2 lah kan hujung tahun kan musim tengkujuh ataw nama sentifiknya musim hujan & banjir.so aku busy sangat lah.Bukan busy mnolong mangsa2 banjir tapi busy melayan kilang taik mata yang sedang bermaharajalela..kekekeke.Aku da semakin malas untuk mengupdate blog.kalau boleh aku nak pencen bergaji.tapi siapa nak bagi aku gaji kalau blog tak berpenghuni.korang nak tau beberapa hari yang lalu aku nak update blog kesayangan intan payung aku ne.tapi tetiba aku ketandusan idea pulak.nak tau siapa penyebab & dalang segala kemalasan dan ketertandusan aku ne??cehhhhhhhh...cntik ayat aku.
yyeewwwww..ne lah dalang yang bertanggung jawab dalam segala kemalasan aku.hehehe.tak da lah aku gurau saja.ok aku mengaku sekarang aku dah kemaruk sangat kat game ne.aku da semakin ketagih.korang nak taw asal aku on9 mesti ngadap benda ne.10jam aku on9..maka 10jam juga lah aku ngadap benda ne taw,..tak caye?tak kisah pun..aku tak rugi lalalalala~
dulu aku kemaruk sangat kat game Plants Vs zombie
tapi bila dah bosan sangat asyik ngadap Zombie yang tak lah nsem sangat tu,aku mula beralih arah ke game Angry Bird pulak..
Aku mula beraksi menjadi seekor anry yang cute untuk membunuh seekor pig yang serupa kinzir.Saja nak buat korang bengong..hehehe.dan semenjak aku da bosan melihat buka pig ngok 2 aku da semakin kemaruk kat game the sims ne.kalau korang nak tahu,skarang aku update blog pun sambil buka game ne gak tau.so sesiapa ada jumpa game yang lebih syok..meletop the boommmmmm dari game2 kat atas ne share2 lah kat aku ya..
Ok lah..ne jak yang dapat aku kongsikan buat hari ne.opppsssss sebelum terlupa.hari ne ada lah hari terakhir aku update blog ne bagi tahun 2011.Esok new year da kan.so aku nak ucapkan happy new year gak kat korang.semoga tahun baru ne lebih baik dari tahun2 yang sebelum nya..
wassalam..

Rahsia keperibadian mengikut Email

Penulis : Cik Puan Masa : 6:40 PM Comments : 0 Labels :
assalamualaikum..
Tahu kah kamu,melalui Email juga korang boleh mengetahui sifat diri sendiri yang selama ini tak pernah langsung korang perasan!Tetapi ingat ini adalah andaian sahaja,jangan terlalu percaya.kalau korang nak percaya juga,it's up 2 you bebehhhhh..kekekkeke



Guna Nama Penuh
Contoh : Noorfaizah_Alimuddin@yahoo.com
Sekira nya menggunakan nama alamat emel dengan nama penuh,ia menggambarkan bahawa anda seorang yang penuh tanggungjawab dan tidak suka berahsia.Selain itu,golongan ini juga boleh di percayai dan jujur dalam setiap perbuatannya.Jangan sesekali cuba hendak memperlekehkan kemampuannya dalam mengendalikan kerja yang di beri.

Nama Depan Dan Nama Tengah
Contoh : NoorFaizah@yahoo.com
Jika korang menggunakan alamat emel seperti diatas iaitu nama awal dan tengah tanpa nama bapa,ia menunjukkan bahawa korang seorang yang sangat menghargai dirinya sendiri.Bukan itu sahaja,selain berani tampil di khalayak ramai untuk mengeluarkan pandangan dan pendapat,anda juga mempunyai idea yang bagus.Tapi salah satu sifat buruk anda adalah sanggup mengetepikan hal orang lain demi kepenringan sendiri.

Nama dan Tahun
Contoh : Noorfaizah2011@yahoo.com
Golongan ini di katakan seorang yang mempunyai ego yang tinggi,pantang sesiapa yang cuba menentang pendapat nya pasti akan 'disembur' tanpa belas kasihan.Selain itu anda juga tidak suka komitmen dalam jangka masa terdekatini.Kewujudan tahun di akhir nama anda Seolah-olah memperlihatkan anda bukan seorang yang luas pandangan,pendek kata golongan ini mempunyai pegangan yang mudah berubah-ubah.

Nama samaran
Contoh : cik_azlyzah@yahoo.com
Ramai di kalangan Pembaca yang suka membuat emel macam ne kan??kann??kannn??ia di katakan seorang yang suka hidup dalam khayalan sehingga kekadang menyusahkan orang lain.Namun golongan ini disukai ramai kerana mempunyai sifat selamba yang membuatkan orang selesa berada di sisinya.Jika diasah dengan betul,anda boleh menjadi pemimpin dengan gaya tersendiri!!

Nombor Dan Abjad
Contoh : Noorfaizah21@yahoo.com
Nama diwakili dengan nombor dan abjad sahaja seperti diatas menggambarkan seorang yang bersikap tertutup dan memerlukan masa yang agak lama sebelum mampu membuka dirinya kepada seseorang.Itupun jika kepercayaannya mampu di raih,jika tidak???kirim salam jeeee lah...

chowwwww~

perkahwinan mizal ❤ aisyah

Penulis : Cik Puan Masa : 7:01 PM Comments : 0 Labels :
Assalamualaikum wbt =_=

hye semua..hari ne kita bertemu lagi dalam cerita kahwin.tapi hari ne aku nak kongsikan beberapa picture kahwin yang sempat aku amik time cousin aku kahwin baru2 ne (26/12/2011)
time 2 memang enjoy sangat lah.pas 2 time on the way ke Felda lahad Datu 2 memang banyak kenangan aku dgn encik nunag aku.opsssss jangan tersalah fikir ya.kenangan maksud aku 2 kenangan pahit semasa dalam perjalanan 2.da lah jalan malam pas 2 sepanjang perjalanan dari bandar lahad datu ke felda desa kencana 2 1bijik lampu pun kat jalan 2 tak ada pas 2 ada kereta eksiden teruk sangat.so terpaksa lah kereta bergerak agak perlahan.da sampai kat bandar cendrawasih tetiba kereta encik nunang aku terkandas kat tepi jalan.haaaaa yang 2 Allah n kami jak yang tahu.betapa kusut nya otak aku time 2.tapi alhamdulillah akhir nya kami sampai juga kat destinasi yang di tuju biar pun agak lewat..
apa2 pun korang layan jak lah picture kat bawah ne yaaaaaa..
yewwwww...adat tak di lupa gak.beras kuning tetap di tabur untuk menyambut kedatangan pengantin lelaki.
yang ne mak ayah pengantin.yang baju biru 2 mak ayah pengantin lelaki..dan yang kaler purple 2 plak mak ayah pengantin perempuan.gambar ne di ambil selepas nikah..
i lokeeeee sangat bunga dia.bunga tangan yang di gubah dari duit.nanti aku pun nak gak lah macam ne.tapi duit dari rm50 ke atas jewwww..kekekek
yang ne famly pengantin perempuan a.k.a cousin2 aku.comel2 kan semua :))
aku paling suka tengok picture ne.
cari aku kat mana..siapa tak nampak aku yang beso 2 makna nya dia kena tambah kanta mata..lalalala
ok..ne jak lah yang dapat aku kongsikan.semoga pasangan ini bahagia dan kekal selama nya..aminnnnnnnnnnnnn..
jangan lupa doakan kebahagiaan kami juga..hehehehehe 

wassalam

gambar kawin yang lucu :Þ

Penulis : Cik Puan Masa : 8:04 PM Comments : 1 Labels :
assalamualaikum wbt.

hye semua,hari ne aku nak buat korang gelak guling2 sampai terjatuh bijik mata hitam korang kat lantai.kalau da jatuh bijik mata korang tu pandai2 lah pungut balik ya..takut esok2 kamu tak dapat pula baca entry aku lagi..kekekek
hari ne aku nak kongsikan gambar kahwin yang memang agak kelako.aku ulang yewww..kelakoo bukan kelakar.nak blajar cakap semenanjung dulu..hehehe.yewwww setiap orang yang kahwin mesti lah nak amik gambar kan.simpan jadi kenangan untuk anak cucu belek2 nanti.tapi gambar yang aku akan kongsikan ne sesuai lah sang tikus dan sang tokek belek2.maksud aku sesuai di simpan kat dapur atau stor untuk penghalau tikus dan tokek..
tersalah rabah nampak..

eehheemmm..ehemmm..tak sabar kewwww?????

dasar  ngokkk...ssyyuhhhhhhhh p men jauh2.kekekek

senyum tak perlu kata apa2..senyum :))))))))))

eeeuuuuuuu tengah wat apa 2???

oopppssss..oh my god

laaaaaaaa...napa tak pakai??kan free2 orang tengok.

hemmmmm..tu lah  kalau nak shoot 2 buang lah air 2 kat umah dulu.tengok da kena gambar.tak malu lah tuu...

teruk nya perangai..geli gelama tekak aku terus taww..tak sopan lah..
ok lah sampai sini jak lah yang dapat aku kongsikan buat hari ini.esok aku nak ke rumah makcik aku.cousin aku kawin.so nanti kita jumpa lagi di entry aku yang terbaru
bui..bui

cuti sekolah adalah musim mengawan????

Penulis : Cik Puan Masa : 7:59 PM Comments : 0 Labels :
assalamualaikum wbt..tak jwb dosa..kalau jawab sayang.pinjam ayat orang jap..hehehhe

ewahhhh...ewahhhh..bkan main lagi tajuk entry aku tu kan.terlucah lah pulak...haaa,suka lah 2..suka lah 2.msti ada 2 yang senyum2 beruk bila baca tajuk entry aku.
aku pun tak tau dari mana aku dapat ilham tajuk entry aku kali ne.tapi korang jgn fikir kuning pulak yeewww.tak kuasa aku tadah air liur korang yang meleleh 2.ok nak taw knapa aku kata cuti sekolah ada lah musim mengawan????ooopppppssss....aku tak kata budak skolah cuti n p mengawan..aku tak kata macam 2 taw.so jangan pepandai wat andaian.Xbaik tauuuuuu,nanti ada yang aku gosok2 sesangat otak nya kat batu nisan..aaawwww,jahat nya aku..hehehe
ok kamu tengok pic kat bawah ne..semua akan terungkai..tapi kalau masih ada yang tak faham lagi meh sini aku terajang 11111 kali..nak???
haaaa..ne lah yang d kata kan mengawan.oooppsssss,budak2 bawah umur scroll kat bawah laju2
kahwin..yaaaa cuti sekolah da pun bermula.so mesti ramai yang nek pelamin kan.dannnnnnnnnnnn termasuk lah aku.ehhhhh aku nek pelamin jak amik gambar pas 2 turun balik.kekekeke.ntah bila  lah agak nya aku jadi  sehari yaaaa..aaaiisshhhh aku pulak yang terover,encik nunag aku pun tak ada cakap pun nak kawin..
esok..lusa..tulat dan hari2 yang seterus nya mesti ada yangsampai ke bulan gara2 exaited nak jadi isteri ataw suami orang..owwhhhh encik nunag.aku pun nak rasa kawin juga..eeuuuuuuu,gatal lah aku ne..tapi pas da kawin 2,3 tahun jangan pulak ada yangdari bangunan gara2 sang suami berscandle dengan mak nyonya tukang gaji sebab nya si isteri malas masak.tak mau macam 2 ya..tak mau..tak mau...tak mau lah sangat.
so..sesiapa yang bakal mendirikan masjid di musim cuti sekolah ne.aku doakan semoga segala perancangan majlis korang berjalan dengan lancar seperti yang di rancangkan.yang penting banyak kan mengingatiNYA.yalah manusia hanya merancang tapi Allah yang menentukannya.dan semoga hubungan korang berkekalan bukan setakat ke anak cucu jak taw.yelah mentang2 da ada anak & cucu korang cerai-berai pulak.jangan lah mcm 2.kalau nak tambah anak tu,tambah jak lah..nak tambah isteri pun tambah jak lah..tapi jangan runtuhkan masjid yang korang bina 2..kekeke macam aku berpengalaman plak bab2 kawin ne..kawin pun belummmmm da pandai nasihat2.lantak lah..semua ne outomatik keluar dalam kepala otak aku..
ok lah...aku chawwww dulu.nanti makin aku panjangkan entry ne,makin panjang juga loyar karat aku ne..so sebelum otak aku mengatal baik aku tido..


good nitez all..aku nak tido n nak mimpi kawin2 lah..eeeuuuuuuuuuuu ^_^...bye




kalaulah kentut berbau wangi

Penulis : Cik Puan Masa : 7:34 PM Comments : 5 Labels :
assalamualaikum wbt.

hye semua..hari ne tetiba datang pula kerajinan cik maw wat entry gila.ehhh,gila ka entry cik ne??tak lah kan tapi tajuk dia agak tergila sikit lah kan.so siapa pernah kentut angkat bontot tinggi2??kekekek semua angkat bontot..makna nya semua pernah kentut sama ada sengaja ataw tak sengaja kan.siapa yang tak mengaku pernah kentut tu maknanya dia lah manusia paling kuat kentut.ntah2 bau kentut nya serupa dengan bau bangkai beruk kot..sedangkan kucing pun pandai kentut.tak percaya?betul...yang ne fakta dan betul2 terjadi.cuma kentut kucing tak ada lah sound macam gempa bumi tu,tapi bau kentut dia agak  pawwwwwww juga lah serupa bau kepet beruk..opssss...cik cakap jak tapi tak pernah gak cium kepet beruk..haaaaa..jangan gelak nanti d panah petir..
haaaa..mesti anda tertanya-tanya kan apa lah reaksi setiap orang klau kentut kita ne berbau wangi.so ciknak bagi beberapa reaksi yang cik rasa masyukkkk akal sikit..
 kalau lah kentut kita ne berbau wangi mesti tak ada masalah kentut di khalayak ramai kan.
 pas tu tak perlu tahan-tahan kentut sampai juling bijik mata tu..
 kalau terkentut depan boyfrend ka,mak mentua ka tak lah malu-malu nak mengaku.
 dan kemungkinan juga ada yang buat pertandingan kentut paling superb wangi tak pun paling kuat dan mampu mengegarkan dunia.
 kalau terkentut dalam lif mesti menjadi kebangaan..harum semerbak bak kasturi :)).
 dan kalau lah kentut kita ne berbau wangi tentu menjadi salah stu perkara baik yang akan di kenang dek orang bila da mati nanti.
 pas tu kalau kentut atau terkentut di khalayak ramai da tak jadi bahan ketawa lagi.
 dan paling penting kalu kentut kita harum semerbak mesti kita akan rasa bangga sebangga-bangga nya.


ituuuuuu pun kalau lah kentut kita wangi..tapi kalau rasa2 kentut anda bau bangkai dinasour tu tak payah lah sebarkan haruman nya.nanti ada pula yang kena strok.sia2 hiduppppp :P
soooo pas ne siapa rasa2 nak kentut tu keluar lah dari blog ne dlu yewww nanti tak pasal2 tak ada orang nak masuk blog aku lagi..hehehe
chawwww
 
Designed by NurAlja Lee