doaku 2k hari ini

Penulis : Cik Puan Masa : 11:53 AM Comments : 0 Labels :
assalamualaikum..




doa untuk org yg d zalimi..

عَنِ ابْنِ عَبَّاسٍ رَضِيَ اللهُ عَنْهُمَا أَنَّ النَّبِيَّ صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ بَعَثَ
مُعَاذاً إِلَى الْيَمَنِ وَقَال لَهُ : "اِتَّقِ دَعْوَةَ الْمَظْلُوْمِ ، فَإِنَّهَا لَيْسَ بَيْنَهَا
وَبَيْنَ اللهِ حِجَابٌ

Ibnu Abbas r.a. meriwayatkan bahawa Nabi SAW telah mengutus Mu’adz ke Yaman dan Beliau berkata kepadanya : "Takutlah kamu akan doa seorang yang terzalimi, kerana doa tersebut tidak ada hijab (penghalang) di antara dia dengan Allah". H.R. Bukhari dan Muslim


Ketika Rasulullah SAW mengutus seorang sahabatnya yang bernama Mu’adz bin Jabal ke negeri Yaman untuk berdakwah di sana, Beliau memberikan beberapa pesan penting dalam mengajak manusia kepada kebenaran yang telah ajar olehnya SAW. Dalam hadits ini beliau berpesan kepada Mu’adz bin Jabal agar waspada dan takut akan doa orang yang terzalimi, kerana doa orang yang terzalimi tidak akan tertolak. Demikian pesan Rasulullah SAW : “ … doa tersebut tidak ada hijab (penghalang) diatara dia dengan Allah”. Oleh kerananya bersikap adil sentiasa harus ada pada diri setiap individu muslim...






♡j0m rest kan minDa♡

Penulis : Cik Puan Masa : 6:58 PM Comments : 0 Labels :
assalamualaikum...

anda stress skarang??sakit ati??benci??jommmm rest kan minda sama2..tng0k jak lah pic at bwah ne...harap2 xlah stress sangat2 lg pas ne..
uuuuuwwwwwwwwaaaaa...ne lah 0rg slalu lakukakn bla da stress sngat..menjeritttttttttttt sepuas ati....heheh

tp jangan plak kamu p tmpat2 awam yg ramai manusia yg sesak macam bas ne..tmbah lg 2 stress taw..

haaaa.....trajang,tmbuk,tendang lah bnda yg ada dkat dgn kamu,cntoh meja ka,kerusi ka.kereta ka,.tp jangan sesekali c0py paste aksi ne bhaya taw..hahahaha

haaaa....k0rg cri lah 1 tmpat yg bleh hlangkan stress 2..mcm pic d atas ne lah..hahaha..lawakkk

haaaa...xpun ikut style llaki ne....xsalah mencuba kan.tp aku rasa llaki ne mengigau lah..h0h0h0h




klaw masi stess lagi kamu wat lah pkara2 yg bleh snang kan ati kamu..kamu melalak ka.mnangis ka.ktawa ka.menari ka.apa2 jak lah yg kamu suka..yg pnting x stress lg kannn..

haaaa...stakat cni jak aku bleh tl0ng kamu rest kan kpala otak kamu 2..pas ne kalaw kamu rasa maw tiru aksi  d atas ne terpulang lah...tp jangan plak kamu bunuh diri..x baik taw..
okey lah ya..kurangkan stress tingkatkan 0bses..mihahahahaha..
peaCe...........................

♡♥air terjun kg.bak0ng2♡♥

Penulis : Cik Puan Masa : 5:23 PM Comments : 0 Labels :
assalamualaikum..

hari ne cik maw k0ngsi klebihan yg ada d kmpung cik..maw taw apa??tg0k lah pic d bwah ne..


haaaaaaaaa...ne lah klebihan yg ada d kg cik..air terjun..cntik bah tmpat ne.tp kdg2 ada jga 0rg yg salah guna. pakcik cik kata,air trjun ne ada 7 tingkat.tp nda pasti lahcik c0zcik nda pnah gak smpai p tingkat ke7.sdangkan pelnc0ng lain pun dorg smpai d tingkat 3 jak..
pic2 d atas ne smua pic area bawah2 jak..next time cik uplod pic yg d tingkat 2 n 3 plak..
air nya ne sejuk gilaaaaa...pas 2 bnyak ikan,siput n udang lg taw.tp kecik2 jak lah..
klaw kamu maw taw,plncong ska terjun dari tingkat3 p tingkat2..tp maw yg berani jak lah.pas 2 maw pandai berenang.kalaw x pndai 2 diam2 jak lah d batu teng0k2 0rg terjun..hehehe.
d air terjun ne gak ada d sediakan surau tmpat solat,t0ilet pun ada gak..n ramai gak sekolah2 hantar r0mb0ngan wat perkemahan taw..x stakat pelajar jak,tp pertahanan awam,rela,n pelanc0ng luar negeri sabah pun pnah gak..s0 siapa2 yg suka tid0 dalam hutan 2 bleh lah dtg sini..2jam jak perjalanan dari bandar sandakan..

uki lah yaaa,stakat ne jak lah yg bleh cik k0ngsi..klaw nda puas ati d pic cik 2 dtg lah terus p kg cik..hehehehe

byeeeeee.............


dating dgn my fiance

Penulis : Cik Puan Masa : 8:57 AM Comments : 1 Labels :
assalamalaikum..

yahooo..best nya cik jaln2 dating dgn syg cik..brapa ari cik mnggung rndu akhir nya tjumpa gak kami..hehehe,s0nang nya dalam ati..
best nya kami jaln2 at t0wn sandakan..1st syg cik bawa cik p cari baju tido.dia yg tlg pilihkan taw.klaw ok blg nya,ok gak lah 2 bg cik c0z syg cik ne prunding imej cik taw..wahaha..ada2 jak cik ne..
ok..maw tgok baju tido baru cik..
wahaha..cuteee kannnn..jgn jelous..
cntik kan baju tido aku..tp yg sbnar nya pic 2 bkan pic sbnar baju tido aku.yg 2 aku pinjam jak.tp dsgain nya serupa dgn baju tido aku lah..hahaha
da bayar kami pun maw blik umah.tp sblum 2 syg aku ajak p tgok jadual wyg..tgok jadual nya jak 0k bkan wyang nya..hehehe.syg aku ckap dia maw tgok flem kongsi knuk.s0 aku pun 0n jak,1st aku maw tgok flem paul best,aku da nmpak iklan da..tp blum ada lg kt sandakan..huhuhu.
k start jm 9.30p.m..msih lama lg.kami blik lah p umah lg maw mandi..tp dlam pjlnan 2 aku tba2 maw makan hati bakar plak..(uwwaaa termngidam plak aku.heheh)s0 syg aku pun snggah lah p bli..

cik plak time mkcik 2 msak terliur brbis cik..maw jak cik suruh mkcik 2 msak cpat.x sbar da cik maw ngappp..dasar buragas kan..hahaha.cik bli hati bakar pas 2 sate plak 2k syang cik...tp bla da siap d masak,cik pun makan lah..puiiiiiiii..skali.KERAS NYAAA!!!!!mnyesal cik beli 0o0o0...sate nya pun ndak bleh sdah tlari dari lidi nya 2 c0z kras btol.tnang cik ne klaw da x sdap mmg dia xska mkan.s0 dia bawa lg cik p bli sate yg 100000000x lbi sdap dari yg kami bli 2.lokasi nya klaw d sndakan ne d siring2x dewan masyarakat sandakan..

ne lah sate nya..ne cik tgok pun mmg ada rupa sate lah..

s0 skali lg cik TERLIUR..hehe.kancik da ckap cik ne mmg buragas..tp sate ne mmg d jamin sdap lah.cpat habis lg nsib time kami p bli msih ada lg..mmg cnfrm sdap lah,aku jamin!smpai n0w pun cik termngidam lg sate 2..huhuhu
pas kami makan 2 kami pun blik lah p umah fmly tunang cik..

9.20p.m kmi jaln lg maw p tngok wayang........
story dia 0k gak bah..tp cik x brapa ska tgok coz blawan2..dating punya pasal cik tgok jak lah.rugi syg cik byar klaw cik x tngok kann..lawak gak lah tp xlah lawak sngat.bleh lah bah kan..jnji waktu2 dating cik da terisi..hahahah
haaaaaaa....2 jak lah story cik pasal dating dgn syg cik.pas ne cik nak story pasal dating at keykey lg..wahahaha...

NOTA JARI KAKI : untuk syg cik..tq syg c0z blnja ayg makan sate..sodappppp ooooo,ayg maw lg.harap2 abg blnja lh lg..hahahahahah

byeeeeeeeeeeeeee...
 
Designed by NurAlja Lee