solat tidak ikhlas??

Penulis : Cik Puan Masa : 1:02 PM Comments : 2 Labels :
assalamualaikum wbt..

sblum cik post panjang lebar tajuk d atas..cik mnta maaf jak lah klaw ada ssipa yg trasa.cikwat entry ne bkan 2k menyindir..kta sma2 hmba ALLAH.s0 yg baik 2 datang dari ALLAH n yg buruk 2 datang dari dri cik sndiri..

“Hanyasanya Aku menerima solat itu dari orang yang merendahkan diri kerana kebesaranKu dan dia tiada pula menyombongkan dirinya terhadap makhlukKu, tiada terus-menerus mengerjakan maksiat kepadaKu, dia menghabiskan semua harinya dengan berzikir kepadaKu, dia sentiasa berbelas kasihan terhadap kaum fakir miskin, Ibnu Sabil (musafir) dan janda-janda, dia berbelas kasihan juga terhadap orang yang di timpa musibah. Orang itu bercahaya laksana cahaya matahari. Akan Aku lidunginya dengan kebesaranKu, akan Aku memeliharanya dengan malaikat-malaikatKu. Akan Aku berikannya cahaya ketika di dalam kegelapan, akan Aku berikannya kesopan-santunan ketika di dalam kekerasan. Perumpamaannya di antara makhluk-makhlukKu seperti perumpamaan syurga Firdaus antara syurga-syurga yang lain.” (Riwayat Bazzar)


kalaw di dalam solat manusia harus merendah diri.d luar s0lat pun dia harus bersifat dmikian.kalw s0lat itu d jadikan untuk menunjuk2 ataw bermegah2 supaya mendapat pujian org,maka jadilah s0lat itu sbgai 1permainan dan tentulah s0lat serupa ini jauh dari boleh d trima oleh ALLAH.lantaran itu d dalam firmanNya d dlam hadis Qudsi d atas d katakan bahawa DIA(Tuhan) akan hanya akan menerima solat org yg mrendahkan diri kpada Nya.
solat mmpunyai fungsi yg jelas iaitu untuk mingati Allah dan untuk mnghindarkan manusia drpada sifat keji n mungkar.jika ssorang  mnunaikan solat n dlam masa yg sma dia menghina n mburuk2 kan saudara ssama islam nya maka ini brmaksud solat nya TIDAK mmnuhi syarat sperti yg d khendaki.s0lat yg menunjuk2 tanpa mplajari sgala rukun n syarat sahnya, maka ibadat s0latnya ibarat asap hitam yg brkumpul yg hanya mcmarkan diri sndiri d hadapan ALLAH SWT,..
Mmg bnar s0lat mncegah pelaku nya dari mlakukan kjhatan n kmungkaran(al-Ankabut:45)
dmikian janji Allha trhadap hmbaNya yg mndirikan s0lat.br pun firman Allah ne jelas maksud n pmhamannya,namun banyak lg rhsia yg prlu d plajari n d fahami brkaitan dgn pncgahan kejahatan n kmungkaran ini.
Ss0rang itu apabila smbhyang nya smpurna dgn rukun dgn syarat nya maka sah lah s0lat itu.Namun,br pun s0lat itu sah ini TIDAK brmkna bhawa Allah SWT akan mnrima s0lat tadi.s0lat x d triama Allah br pun sah!!n Xbrupaya mncegah plakunya daripada mlakukan prbuatan mungkar n kjahatan.sifat Xkhusyuk bleh bralu krana s0lat yg d lakukan bkan krana Allah ttapi smata2 untuk menunjuk2..


s0 ssiapa yg s0lat hanya utuk mnunjuk2 n brmegah2.baik xpayah s0lat lah.jgan lah jadikan s0lat ne mcm permainan k..jgn plak ada 2 baru s0lat sbuh 2rakaat..d heb0h 1dunia..2 da trmasuk dlm mnjuk2 gak 2..tp jgn lah buruk2 kan 0rg yg xs0lat...br pun ss0rang wanita 2 xbrtudung(ne contoh)kita x taw stiap amalan yg da d wat nya...mgkin kita lihat dia Xpakai tdung tapi s0lat dia Xprnah tinggal...s0 musahabah lah diri..nilai diri kita sblum kita mnilai diri org..

wassalam..

jangan mencari terlalu sempurna(D.R FADILAH KAMSAH)

Penulis : Cik Puan Masa : 8:22 AM Comments : 2 Labels :

BUAT PEDOMAN BERSAMA.     Jika kamu memancing ikan.... Setelah ikan itu terlekat di mata kail, hendaklah kamu mengambil ikan itu.... Janganlah sesekali kamu LEPASKAN ia semula ke dalam air begitu saja.... Karena ia akan SAKIT oleh kerana bisanya ketajaman mata kailmu dan mungkin ia akan MENDERITA selagi ia masih hidup.    Begitulah juga .........  Setelah kamu memberi banyak PENGHARAPAN kepada seseorang... Setelah ia mulai MENYAYANGIMU hendaklah kamu MENJAGA hatinya.... Janganlah sesekali kamu meninggalkannya begitu saja.... Kerana dia akan TERLUKA oleh kenangan bersamamu dan mungkin TIDAK dapat MELUPAKAN segalanya selagi dia mengingatmu....     Jika kamu menadah air biarlah berpada, jangan terlalu mengharap pada takungannya dan janganlah menganggap ia begitu teguh.... cukuplah sekadar keperluanmu.... Apabila sekali ia retak.... tentu sukar untuk kamu menambalnya semula.... Akhirnya ia dibuang....  Sedangkan jika kamu cuba memperbaikinya mungkin ia masih dapat dipergunakan lagi....    Begitu juga jika kamu memiliki seseorang, TERIMALAH seadanya.... Janganlah kamu terlalu mengaguminya dan janganlah kamu menganggapnya begitu istimewa.... Anggaplah dia manusia biasa. Apabila sekali dia melakukan KESILAPAN bukan mudah bagi kamu untuk menerimanya.... akhirnya kamu KECEWA dan meninggalkannya.  Sedangkan jika kamu MEMAAFKANNYA boleh jadi hubungan kamu akan TERUS hingga ke akhirnya....     Jika kamu telah memiliki sepinggan nasi... yang kamu pasti baik untuk dirimu. Mengenyangkan. Berkhasiat. Mengapa kamu berlengah, cuba mencari makanan yang lain.. Terlalu ingin mengejar kelezatan. Kelak, nasi itu akan basi dan kamu tidak boleh memakannya. Kamu akan menyesal.     Begitu juga jika kamu telah bertemu dengan seorang insan..... yang pasti membawa KEBAIKAN kepada dirimu. MENYAYANGIMU... MENGASIHIMU... Mengapa kamu berlengah, cuba MEMBANDINGKANNYA dengan yang lain. Terlalu mengejar kesempurnaan. Kelak, kamu akan KEHILANGANNYA apabila dia menjadi milik orang ain Kamu juga yang akan MENYESAL....     random tags..sampaikan kebenaran walaupon ianya perit :)

jangan lah terlalu bangga bah..

Penulis : Cik Puan Masa : 8:59 AM Comments : 0 Labels :
jangan lah kita terlalu bangga dgn baju berjenama...
kerana pakaian terakhir kita adalah KAIN KAFAN,
jangan lah kita terlalu bangga dgn kereta mewah..
kerana kendraan terakhir kita ialah KERANDA,
jangan lah kita terlalu bangga dgn rumah mewah..
kerana rumah terakhir kita adalah KUBUR......

duit??wang??money???

Penulis : Cik Puan Masa : 10:11 AM Comments : 0 Labels :
haaaa....smua org taw apa 2 duit..baby yg blum pandai ckap pun taw apa 2 duit.tp dorg blum taw nilai nya kan..duit ne sbgai perantaraan jak bah ne..siapa x maw duit???hahahaha...smu org klaw d bg duit free msti maw kan..apatah lg klaw duit da tebal d ltak dpan mata kita msti bulat sebulat bulat nya bijik mata kan....alllllaaaahhhhhhh jgn lah xmgaku.kita manusia bah..tapi aku maw tnya kamu lah...penting sangat ka duit ne??ada org berdebat pasal duit..debat dlam fb lah..dlm forum lah..dlam kdai kopi pun ada.ada org cakap
M0NEY IS NOT EVMONEY IS RYTHING
tp 2 dalam bi nya..klaw org melayu ckap
DUIT BUKAN LAH SEGALANYA..
Yaaaa....aku s0kong duit bukan segalanya smpai mati pun aku ttp ckap duit bukan segalanya.
knapa cikbrani ckap mcm 2????ehhhhh...suka ati cik lah bah.cik punya mulut...hahahhahaa..okok..cik ckap duit bukan segalanya tapi 
~~SEGALANYA PERLU DUIT~~
bg cik lah kan..klaw duit ne bleh beli cinta,kasih sayang baru lah cik bleh ckap DUIT ADA LAH SEGALANYA..mmg lah masuk tandas pun perlu duit tp xsmua tandas maw d bayar..tandas masjid free...tndas hospital free..naaaaa....bukan semuanya maw d bayar dgn duit kan..kaw masuk masjid maw s0lat d suruh ka kaw bayar??kaw masuk rumah 0rg p crita keburukan 0rg kaw maw bayar lg ka??klaw baby maw kluar dari perut..maw minta duit lg ka 2k buka pintu ktuban mu???hahahhaha....of course lah TIDAK kan...s0 makna nya duit 2 bukan segalanya lahhh..
ada org 2 ckap klaw org xda duit buang dlam gua pun bleh hidup.waaahhhhhhh...angkuh n riak nya kan manusia 2..pdahal dia ne islam pas 2 skolah smpai unvrsty gak..tp mcm xda otak.skolah bkan main tnggi tapi otak mcm otak unta jak.hahahahah.cik taw kaw banyak duit n mungkin kaw gak TIDAK boleh hidup tanpa duit..tapi klaw duit 2 kaw xgunakan ke jalan yg bet0l pun insyaallah ALLAH akan tarik balik kkayaan kaw 2..haaaaaa...time 2 lah baru kaw taw tinnggi rendah langit..x payah lah terlalu angkuh..s0mb0ng n taksub dgn kkayaan kaw..ALLAH 2 maha adil.stiap manusia rezeki yg d bg Xsama.ada yg lmbat n ada yg cepat..jgn lah suka pandang ser0ng dgn org yg xberharta @ miskin..cik taw lah kaw 2 mampu beli apa yg kaw suka..cik cukup taw lah d0mpet kaw 2 penuh dgn duit..tp aku maw gtaw kaw..klaw kaw bg aku 1juta pun 2k tabik hormat dgn kaw..jangan harap lah cik maw wat!!hahahaha..
opsssss...ssiapa trasa cik mnta maaf lah ya..klaw kaw ada hak bcakap pasal topic ne..cik pun ada hak 2 bersuara..kaw Xpayah lah maw komen2..c0z cik Xpnah gak goyah kan pndirian mu yg k0n0n nya MONEY IS EVRYTHING tuuuuuu....klaw smpai mati kaw ttp dgn pndirian mu...cik pun smpai mati cik ttap tguh dgn pndirian cik...tp cik maw tngok sjauh mana kaw bleh hidup dgn pndirian mu 2.c0z cik taw kaw mmg Xbleh hidup tanpa duit..tapi aku Xbleh hidup tanpa makan..hohohohohoh...

dengan duit anda dapat membeli rumah tetapi tidak dpat membeli KEHIDUPAN,
dengan duit anda dapat membeli jam tetapi tidak dapat membeli WAKTU,
dengan duit anda dapat membeli katil tetapi tidak dapat membeli TIDUR YG LENA,
dengan duit anda dapat membeli doktor tetapi tidak dapat membeli KESIHATAN YG BERPANJANGAN,
dengan duit anda dapat membeli darah tetapi tidak dapat membeli HIDUP,
dengan duit anda dapat membeli sex tetapi tidak dapat membeli CINTA..
s0 dgan duit juga lah ramai 0rg leka dengan pencipta..ada yg sanggup x tid0 malam semata2 ingin mencari duit 2k bergelar ORG BERHARTA.xpun ada yg sanggup xtid0 mlam c0z mmikirkan hutang.sanggup berhutang smata2 maw KAYA!..tapi brapa 0rg yg x tid0 malam 2k BERZIKIR n MENGINGATI ALLAH?????

wassalammmmmm....

seNyummmmmmm :)

Penulis : Cik Puan Masa : 1:57 PM Comments : 0 Labels :


senyummm??apa 2 senyum?siapa taw angkat telinga....hahahahaha..
ramai org taw senyum 2 1sedekah..tp knapa ada lg sstngah manusia xska snyum??ada gak sstngah org mganggap snyuman 2 1 sindiran???hemmmmmmm......da nama nya manusi kan.mcm2 jak tafsiran d buat..
banyak bah klbihan snyum ne..(<~~ayat ne d tjukan 2k manusia2 yg jarang senyum...heheheheh)maw taw apa klbihannya??


http://www.cute-smiley.com  senyum 2 mmbuat kita lbih mnarik tertarik n the boooommmmm...hehehe.org yg tersenyum mmpunyai tarikan yg tersendiri.naaaa...kalw org 2 suka senyum kita pun snang jak maw tegur2 kan..


http://www.cute-smiley.com  kalw kamu stress ka...marah ka...cuba kamu try2 senyum.msti kamu akan rasa lapang ckit..nda pcaya???cuba bah nt...


http://www.cute-smiley.com  senyum gak bleh merangsang org lain tersenyum..tapi jgn plak kamu senyum2 terpaksa..nt org pun senyum2 asamlaksa dgn kamu...hahahahaha


http://www.cute-smiley.com  bilang org kan senyum ne bleh wat kita rasa relax...rasa tenang jak bah.br pun banyak masalah tp klaw kaw senyum trus trasa mcm ndada masalah.aku nda taw lah klaw btol c0z aku blum pnah lg snyum time ada msalah...miahahhaha.


http://www.cute-smiley.com  naaaa....snyum gak bleh mngurangkan tknan darah...btol ka ne??n pcaya nt try lah 2 pun klaw kamu ada alat pengukur tknan darah sendiri d rumah...klaw ndada kamu beli lah bah..huhuhu


http://www.cute-smiley.com  senyum dapat melenturkan kulit wajah dan membuat wajah anda awet muda.pasal ne mmg dari kecik2 lg aku da taw..klaw kamu mlas maw senyum dgn org kamu senyum lah dgn kucing ka..dgn meja ka..dgn pokok ka..yg penting stiap ari kamu senyum..kann..kann..kann..


http://www.cute-smiley.com  senyum gak bleh wat kamu lebih yakin..klaw kamu ada meting ka..dating ka..sdekah kan lah senyuman kamu 2..mana taw time2 2 kamu gugup ka..senyummmm...senyummm...n senyummm lah..


http://www.cute-smiley.com  postif????bah snyuman gak bleh wat kita brfikiran postif...cuba kamu fkir sst yg ngtif tanpa berhenti senyum..susah kan?naaaaa...2 lah klbihan nya..


tapi jangan plak kamu snyum lebih2..yg x kena tempat nt org ingat kamu x waras..nda pun mgkin organggap kamu sdah d rasuk....hahahahhaa...ingat senyum itu 1 sedekah...n sedekah itu 1 pahala..x smesti nya maw kluar duit baru d kira sdekah kan..s0 SUDAH KAH ANDA TERSENYUM HARI INI???

funny picture

Penulis : Cik Puan Masa : 11:50 AM Comments : 1 Labels :
assalamualaikum.. 0_o


hemmmmmm....kamu maw tngok pic yg wat cik ktawa brbis??wkwkwkwkwkw,..klaw kamu nda rasa lucu tngok pic ne apa bleh wat lah...cik trpaksa c0p kamu nda n0rmal..hahahaha(i'm s0rryyyyy)
eeewwwwaaahhhhhh...kucing ne.sdap2 jak dia bkingkang smbil minum air.x s0pan nya..maw d hntar ne p skolah..hahahahha
wkwkwkwk...apa kaw rasa..sadap kan d ggt idung mu.geram mungkin kucing 2 dgn idung nya c0z tlmpau bsar...tngok peta dunia d pP pmpuan 2..mcm tapak kaki kucing jak...adoiiiiiiiii matiiii lah jga bah..
hahahahha....bukan lucu jak tp lucah pun ada.sakit perut org makan tawwwww..kreatif btol cheff ne.mmg otak biul betol kan..
naaaaa....serupa mcm alien org ne...hahahhaa,trep cumil lah 2 knuk dia g2.pas2 lg kpala nya botak..mmg ssuai ne d buang p planet pluto.kasi jumpa dgn famly nya sana....
adooooyyyyyy muncung nya...macam mulut itik sudah..mcm geli plak aku tngok...weeekkkkk..
neeee baru lahhh xxxxxfunny..hahahah.nda sdah dia pakai baju c0z ndada sdah baju yg muat dgn dia.ntah brapa tan beras ne d makan nya dlam 1 bulan r.x pun dia makan burger jak ari..namaw lah aku ktawa nt kisas..huhuhuhu
neee urang gila...banyak ne d sndakan..tp pic ne bukan d sandakan lah tp d indon...


lastttttttt.................




OMG ....gila eeehhhhh...tlmpau kuat btol anti virus nya bah,.smpai d ltak lg d mulut.bukan alang2 ne org..mgkin muat 2 klaw aku kasi masuk kaki ku d mulut nya..miahahahahh..



tutorial~~> hide shoutbox

Penulis : Cik Puan Masa : 10:39 AM Comments : 1 Labels :
assalamualaikum...
hyee all.errrmmmm shat ka??alhamdulillah harap2 smuanya shat belaka..
hari ne ckgu maw ajar kamu mcm mana maw hide kan shoutbox mcm shoutbox ku 2.pas 2 siap ada pic lg kan.yalah kalaw kamu hide kan jak xltak pic nya.org xtaw kan shoutbox kamu ada d c2..
kamu maw taw mcm mana cara nya???haaaa,s0nang a.k.a kacang jak pun..


*Dashboard > desgain > Add gadget > Html
*copy laju code d bawah ne...:)


════════════════════════════════════════════
<style type="text/css">

#gb{
position:fixed;
top:50px;
z-index:+1000;
}
* html #gb{position:relative;}

.gbtab{

height:350px;
width:140px;

float:left;
cursor:pointer;
background:url('
url pic yg kamu suka') no-repeat;
}
.gbcontent{
float:left;
border:2px solid
#00000;
background:#F5F5F5;
padding:10px;
}
</style>

<script type="text/javascript">
function showHideGB(){
var gb = document.getElementById("gb");
var w = gb.offsetWidth;
gb.opened ? moveGB(0, 150-w) : moveGB(170-w, 0);
gb.opened = !gb.opened;
}
function moveGB(x0, xf){
var gb = document.getElementById("gb");
var dx = Math.abs(x0-xf) > 10 ? 5 : 1;
var dir = xf>x0 ? 1 : -1;
var x = x0 + dx * dir;
gb.style.right = x.toString() + "px";
if(x0!=xf){setTimeout("moveGB("+x+", "+xf+")", 10);}
}
</script>
<div id="gb">
<div class="gbtab" onclick="showHideGB()"> </div>
<div class="gbcontent">


masukkan code shoutmix kamu d cni

<div style="text-align:right">
<a href="javascript:showHideGB()">
[close]
</a>
</div>
</div>
</div>
<script type="text/javascript">
var gb = document.getElementById("gb");
gb.style.right = (140-gb.offsetWidth).toString() + "px";
</script>

════════════════════════════════════════════


*ok da copy...paste lah d ruang Html laju ya smblum code 2 hilang..hahahahaha..men2 jak.:)
*kaler yellow 2 kamu bleh tukar code warna border shoutbox kamu.ska ati kamu lah maw pilih kaler apa..ada aku kesahhhh????miahahahha
*yg kaler
aqua 2 plak kaler background shoutbox kamu
*haaaa....yg kaler purple 2 akmu bleh ubah size 2 mngikut kesesuaian blog kamu..
*yg kaler green 2 plak kamu ltak kan code shoutbox kamu ok..
*then yg kaler blue kamu bleh ltak pic yg kamu suka.yg pnting ada kaitan dgn shoutbox..tp klaw kamu maw wat sndiri pun ble gak..
*kalaw kau maw guna photobucket pun xsalah gak..
*haaaa...da siap save trus n tngok hasil nya ok..


d bawah ne ada bbrapa cntoh imeg 2 shoutbox kamu.kalaw kamu maw pakai pun blehhh jak..copy jak jgn malu2...hehehehe:)






  http://i1214.photobucket.com/albums/cc487/nisa131/shout.png




 http://i1113.photobucket.com/albums/k512/aina9981/maryiconshout.png


 http://2.bp.blogspot.com/-ZEzj7M5ANd0/TVvT8eXCceI/AAAAAAAAAcg/o4npdprRZJM/s200/shoutbox+icon.png


 http://i472.photobucket.com/albums/rr83/juliet_is_here/shoutbox3-1.png




  http://i1205.photobucket.com/albums/bb427/DyraNadhirah/sc2.jpg


 http://3.bp.blogspot.com/-p2MLCZtahz8/Tce_HPAQ_CI/AAAAAAAAANU/R9xRrc9M_mg/s1600/Untitled-3-1.png

tutorial~~> daftar shoutmix

Penulis : Cik Puan Masa : 10:55 AM Comments : 0 Labels :
assalamualaikum..

hyeeee...hyeeee smuaaa..haaaa ari ne aku maw ajar kamu mcm mana maw wat shoutmix.kamu taw apa 2 shoutmix??mgkin blogger yg lain da taw.tp  ada lg yg blum taw apa 2 shoutmix...shoutmix 2 kotak chat 2k org tnggalkan pesan..alahhhh mcm d sblah kanan blog aku ne..kamu klik jak yg talk2 2.kluar lah shoutmix aku yg cumil a.k.a cute 2..bagi ssiapa yg blum ada 2 kamu reg lah cpat2.,s0 ini lbih mmudahkan n mengUP kan traffic blog kamu..
tp sblum 2 kamu msti reg dlu d cni>>> link

haaaa...ada kamu nmpak button black??klaw xnmpak kamu pakai lah mata tmbahan kamu 2..hehhehe..men2 jak r..ok.ok..
nmpak kan buton black.dai kata CREAT SHOTBOX ..kamu klik lah 2.klik jgn malu2..hehehe




haaaaa...kamu jmpa lg bnda ntah apa2 ntah ne..kamu reg lah kt c2.bg jak lah apa dia minta kt c2.bkan nya susah pun maw reg 2...tp jgn lupa tick kotak k0song kat bawah skali 2.ok..da reg korg klik button CONTINUE...



 klik style & colors laju2 ya..:)



pas 2 kamu pilih lah kaler yg kamu suka.pilih lah kaler yg sama dgn blog kamu so xgak srabut blog kamu nt..kalaw trlalu bnyak kaler pun bkin pning kpala gak kan...ok da siap kamu SAVE n BACK TO SETTING..



da back...kamu klik lah GET CODES..da jmpa code 2..pasang kat blog kamu..

* Log in > desgain > Add gadget > Html /Javascript

*paste lah code 2 kat ruang html 2..save n kamu tngok lah hasil nya..


p/s : #kamu maw hide kan shoutbox???klik link cpat2...
#maw ltak icon yg cute2??nnt aku ajar ok..http://www.cute-smiley.com

sebagai renungan

Penulis : Cik Puan Masa : 10:26 AM Comments : 1 Labels :
 بِسْــــــــــــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم

assalamualaikum...
hari ne cik ada buka email aku yg tlah skian lama cik x lawat2..email pun bejuta2 da masyukkk dlm inbox cik..ntah ngapa datang plak rajin aku buka ari ne...
ok...hari ne aku maw kongsi 1 berita yg btol2 mnyayat atti..mgkin email 2 da brapa hari cik dapat tp pagi ne baru cik baca...


Gambar Ngeri Bayi Yang Telah Dicampak Dari Tinggkat 5

haaaaa...mcm 2 lah tajuk nya...mmg agak mgerikan.1st aku tngok pun mmg maw pitam gak.heeeemmmmmm...mmg kejam lah perbuatan manusia yg xda otak ne...
ne lah pic sorg bayi yg baru lahir d campakkan oleh sorg llaki yg x d knali dari tingkat 5 apartment di Sentul Utara Kuala Lumpur..
mmg bodoh sangat2 lah bodoh manusia 2!!!dia wat baby ne mcm sampah jak..sdap2 jak dia campak..woiiiiii,kalaw kamu xmaw n xmampu jaga xpayah lah campak mcm 2...BODOH sungguh!!!...da wat dosa pas 2 bunuh bayi yg xda dosa lg..heeeemmmmmm..xda OTAK LANGSUNG!!!!
pic last ne mnggerikan...s0 ssiapa yg ada skit jntung 2 xpayah lah kamu try2 maw tngok..tp kalaw kamu maw tngok pun cik x paksa..sama2 lah kta jadikan ksah ne sbagai pengajaran..ok..n 2k pic lain kamu ble lah klik Link ne..
*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

wassalam...

1 haRi nanti

Penulis : Cik Puan Masa : 10:42 AM Comments : 0 Labels :
 assalamualaikum..

hemmm..hye smua.haaa..ari ne tba2 dtg plak rajin cik maw taip entry.knapa ya??ntah cik pun nda taw..hehehe..
nda bah td kan cik on9 tngok2 fesyen tdung.ntah lah tba2 tfikir plak cik maw btudung ne.kamu maw taw apa reaksi aku n0w??msti lah bah teruja sangat bla tngok fsyen tdung,shawl n hijab yg cntik2.tp lagi cntik kalaw cikyg pakai..mihahahahaha...masyukkkkk bakul lg bah..
bah...jom layan pic yg brjaya aku copy dri blog dorg.(dgn pnuh bangga nya lagi..hehehe)*******

haaaaa....msti kamu pun teruja gak kan bla tngok2 pic ne..kamu maw taw apa cik bygkan???cik byngkan smu pic kt atas ne pic cik lah konon..hahahaha.aminnnnnnn...Insyaallah,nt klaw hati cik btol2 da trbuka.nt cik uplod gak pic aku pakai tdudg k..
ok lah..ssiapa berminat dgn koleksi kt atas 2 bleh lah klik alamat d bwah ne..
sekian harap maklum...heheheheheh

suatu ketika dahulu

Penulis : Cik Puan Masa : 11:22 AM Comments : 0 Labels :
assalamualaikum...

hye smua..shat??harap2 kamu shat2 blaka lah kan.kalaw x shat 2 wat2 jak lah shat yaaa...heheh
lama nya cik xmpost2 kan..bkan apa bah..ktndusan idea.kdang2 klaw ada idea plak..malas cik plak dtg.naaaa..blog cik pun mula lah lagi bersawang..huhuhu.tp alhamdulillah..ari ne br pun mud cik down ckit tapi smgat cik maw bkongsi story meluap2..hehehhehe
ok..ok..nmpak kamu tajuk d atas 2 kan.mcm tajuk lagu kpulan KRU plak..huhuhu.tp story ne xda kaitan dgn kmpulan KRU r.harap maklum..nda bah cik sbnar nya maw kongsi jak story n pic time cik kecik2 dlu..
jommmmmmm layan pic ku dlu...

ecekelllliiiiiiii...comel nya aku tyme ne..hahahaha.ndak malu kan.masuk bakul lagi..ok...d atas ne pic aku dgn abg ku.2k pngthuan kamu ya..kami just 2org jak adik brdik.mama aku xbleh lahirkan bnyak2 c0z time dlm perut aku da gtaw mamaku.aku xmaw adik lagi...miahahahaha..
haaa...ne lah fmly cik..nmpak gak kamu cik yg mana 1.btoLLLLL...betoLLLL..betoLLl..cik pakai bju kurung oren.haaaaa...biasa lah kan wanita mlayu terakhir.cik time kecik2 dlu mmg ska pakai bju kurung.ntah ngpa.time p men masak2..pas 2 time tido pun msti pakai baju kurung.bleh d katakan 24jam cik pakai..tp skrg cik da xmcm dlu..wkwkwkwk.tp jgn plak ckap cik tak pakai baju lgsung.mmg cik ketok btng leher siapa ckp mcm 2..hehehehe

ok next picccccccccc........................
naaaaaaa...than ktawa kamu. .uwaaaaa,c0m0t nya muka cik.pic ne yg cik ingat time pagi.n blum mndi lg..tp ndak apa lah..mntain comelll jga cik kan..h0h0h0h0.tp hodoh lagi muka abg cik time ne..harap2 dia xtngok lah pic ne..klaw ndak abiscik kena ketokkkk..
haaaa...ne plak cik dgn my lovely dady.cik masa kecik2 dlu mmg rapat sngat dgn bpa cik.klaw abg cik buli cik msti cik wat laporan penuh dgn dia..hehehe.tp skrg xbleh da c0z cik da tuaaa..ehhhh..tua ka???x lah bah tua tp cik ada nunang syg tmpat wat laporan..hahahha..

lasttttttttttt............
huwaaaaa...ne abg cik yg hodoh...tngok skema lg stokin nya pnjang...hahahahaha..sblum aku kna ketok.. lariiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii cepattttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!



cerita lucu :)

Penulis : Cik Puan Masa : 9:36 AM Comments : 0 Labels :

Hadiah Hari Guru (Sempena Hari Guru)

Suatu pagi di dalam sebuah kelas 4 Slow, di sebuah sekolah rendah, di kawasan pedalaman. Cikgu sedang memberikan cadangan kepada murid-muridnya tentang hadiah sempena Hari Guru esok.

Cikgu: Saya tak kisah apa-apa jenis hadiah yang kamu nak berikan.
Murid: Tapi cikgu, hadiah yang macam mana?
Cikgu: Cikgu cadangkan begini, jika bapa kamu penanam jagung… jagunglah hadiahnya, jika nelayan, ikan pun boleh..
Murid-murid: Ohh…. begitu..

Keesokan harinya, penuh meja cikgu itu dengan pelbagai hadiah… macam-macam ada. Tersenyum lebar cikgu ….
Hah, kenapa kamu berpeluh ni Mamat? Datang lewat pulak!
Mamat: Usung hadiah cikgu… tu ada kat luar kelas.
Cikgu: Ya.. Allah, batu nesan Mat?????
Mamat: Ha….aaa (dengan bangga)
Cikgu: Ayah kamu kerja apa?
Mamat: PENGGALI KUBUR cikgu.
Cikgu: patutlah....!!!!

cerita lawak

Penulis : Cik Puan Masa : 4:59 PM Comments : 0 Labels :
::Pernikahan dan Pengkebumian::

Saya selalu merasa tidak selesa apabila datang ke majlis perkahwinan ahli keluarga. Nak tahu sebabnya?

Biasanya,
makcik-makcik saya dan para kerabat lainnya akan datang menghampiri
saya sambil menepuk-nepuk bahu saya, “Kamu yang berikutnyakan?” kata
mereka.

Menyampah betul, tidak berperikemanusiaan sama sekali!

Tapi
kebiasaan mereka ini terhenti setelah saya melakukan hal yang sama pada
mereka setiap kali acara pengkebumian keluarga berlangsung.





═════════════════════════════════════════════════



::3 Remaja Bermasalah::

Di sebuah kg ada 3 org remaja yg suka lepak. Sorang tu nama dia Ali,
sorang tu Budin dan sorang lagi Ciko. Aktiviti seharian depa ni
menybbkan tok imam tak senang duduk. Padd satu hari tok imam tu datang
dengan niat nak tarbiyah depa ni.

Maka berlakulah beberapa insiden cabar-mencabar. Tok imam tu cabar si mangkuk 3 ekor tu ke surau waktu Maghrib nanti.

Si
Ali pun berkata, "Tok imam ingat kami ni jahil sangat ke? Takpa, nanti
kami buktikan yg kami bukan la jahil sangat seperti yang disangkakan" .

Maka apabila hampir masuk waktu Maghrib pegilah malaun 3 ekor tu ke surau.

Tok
imam pun suruh Ali azan. Tanpa berlengah terus je Ali azan, "Allah
Ta'ala... Allah Ta'ala...". Dengan segera tok imam merampas mikrofon
daripada Ali dan menyuruh Tok Bilal azan semula. Terselah kejahilan Ali.

Selepas
iqamat, masa nak sembahyang tok imam pun mengangkat takbiratul ihram.
Tok imam pun satu hal, angkat sekali tak khusyuk, angkat 2 kali pun tak
khusyuk jugak lagi...

Masuk je kali ketiga, Budin panggil
tok imam. "Tok,tok duduk kat belakang, biar saya jadi imam." Tok imam
pun undur le ke belakang.

Budin pun angkat le takbiratul ihram.
"Allahu akbar!" Maka para makmum pun ikut angkat takbiratul ihram &
memulakan solat. Tiba-tiba je si Budin ni pusing ke belakang dan
berkata, "Aaa, tengok! Sekali jee tokkkk!!" Lalu batallah solat Budin.
Yg lain-lain pun ikut berenti sambil ketawa terbahak-bahak.

Tok
imam pun mintak pulak si Ciko jadi imam. Si Ciko pun terus ke depan
jadi imam solat tersebut bermula dari takbir sampai le habis
sembahyang. Siap dg wirid-wiridnya sekali. Punyalah respek tok imam kat
si Ciko niii...

Lepas solat, tok imam pun puji-memuji leee si Ciko ni... Tapi dgn bongkaknye si Ciko berkata,

"He hee, itu belum ambil wuduk lagi tu.Kalau tak, lagi dassat aku semayang. He heee..."

Tok imam pun terkedu & terpana...

═════════════════════════════════════════════════

::TERKANGKANG::
Dua pelajar Kolej Perubatan bersiar siar kat bandar. Mereka terserempak dengan seorang tua jalan terkangkang-kangkang.

Pelajar
A kata "Orang tua tu tentu mengidap Sindrom Petry" Pelajar B pulak kata
" Tak lah, dia mengidap Sindrom Zovitzki" Mereka hampir bergaduh pasal
hal ni. Akhirnya pelajar A kata "Apa kata kita tanya je orang tua tu?"
Pelajar B pun setuju. Mereka pun menghampiri orang tua itu.

Pelajar A: Kami tengok pak cik jalan terkangkang, boleh kami tahu pak cik mengidap penyakit apa?

Orang Tua: Kamu fikir aku ada penyakit apa?

Pelajar A: Saya fikir pak cik mengidap sindrom petry.

Orang Tua: Emm... bukan.

Pelajar B: Kalau macam tu, pak cik mesti mengidap sindrom Zovitzki.

Orang Tua: ...pun bukan.

Pelajar A: Habis tu?

Orang Tua: Emm, sebenarnya aku nak kentut tadi... tapi terberak pulak dalam seluar... sebab tu la aku jalan terkangkang...

═════════════════════════════════════════════════

::memandu::

Salman sedang memandu di selekoh yg berliku2. tiba-tiba, pemandu kereta dari arah bertentangan menjerit kpd Salman,

" berukkk....!!! "


Geram punya pasal, Salman pun balas balik,

"monyettt....",

pada pemandu tadi.

Tak sampai 5 minit kemudian, kereta Salman pun merempuh seekor beruk yg besar.

Oooo... org tadi beri amaran rupanya.....

═════════════════════════════════════════════════

::Bahasa Inggeris::

Ayah: Apasal B.I kamu nie asyik dapat kosong jer...! Apasal hah?
Anak: Eh, ayah! Tu bukan kosong. Tadi cikgu adik dah kasi bintang banyak kat bebudak lain. Ada dapat 5 bintang la, 4 bintang la. Bila giliran adik jer, bintang dah abis. Sebab tu cikgu bagi kat adik bulan.

═════════════════════════════════════════════════

::Tiru::

Cikgu: Encik,anak awak didapati meniru Ali dalam exam.
Bapa: Apa bukti awak?
Cikgu: Encik tengok soalan nombor 4 nie. Siapakah menemui Pulau Pinang? Seman tulis "Saya tak tahu"dan anak encik tulis "Kalau engkau tak tahu, aku lagi la tak tahu"
.

═════════════════════════════════════════════════
::TAIK::

Nak dijadikan cerita, suatu hari pak pandir melalui satu lorong yang
kecik semasa hendak pulang ke rumahnye. Entah macamana, di tengah
perjalanannye tadi dia terjumpe seketul taik yang masih panas. Tapi
dia masih konpius sama ada betul ke bende yang dia jumpe tu seketul
taik. Oleh kerana kemusykilan yang teramat sangat tu, pak pandir
ambil keputusan untuk mengkaji sampel najis berkenaan.

Pak pandir tengok ngan lebih dekat taik tersebut, lalu dia berkata,
"Bentuk macam taik."

Lepas tu dia pegang pulak taik tu, lalu dia berkata,
"Lembik...macam taik."

Lepas tu dia ambik sikit taik tu lalu dia hidu taik tu, lepas tu dia
berkata,
"Bau macam taik."

Oleh kerana pak pandir ni masih ragu-ragu dengan taik tu lalu dia pun
mengambil keptusan untuk mejilat sedikit taik tersebut. Sebaik sahaja
dia menjilat taik berkenaan dia pun menjerit...


"MEMANG TAIK!! NASIB BAIK AKU TAK TERPIJAK!!!"

 
Designed by NurAlja Lee