soalan bodoh yang orang selalu tanya

Penulis : Cik Puan Masa : 7:23 AM Comments : 0 Labels :
1. Bila org nampak kamu baring tutup mata:
S: Ko tidur kah?
J: Tidak la, saya training macam mana mau mati jak

2. Imagine kamu bawa bawa tv kamu yang rosak pergi technician baiki n dia masih juga tanya:
S: Mahu baiki kah ni tv?
J: Tidak lah,saya boring bah,jadi saya bawa lah tv saya ne jalan2 sini.

3. Bila time hujan kawan kamu nampak kamu keluar rumah,dia tanya:
S: Ko kluar time hujan ni?
J: Eh tidak lah,baru maw mendung bah ne.

4. Time kamu baru bangun tidur, terus kawan kamu tanya kamu:
S: Ko bangun sudah?
J: Ish, saya tidur sambil jalan bah ni!

5. Kawan kamu call telefon ruma kamu:
S: Mana ko?
J: Sini bus stop!

6. Diorang nampak kamu kluar dari bilik mandi basah2:
S: Ko baru mandi kah?
J: tidak lah,saya jatuh dalam lubang tandas bah!

7. Kamu bediri di depan lift di tingkat paling bawah sekali diorang tanya:
S: Going up kah?
J:tidak lah,going down..

8. Boyfren kamu p ruma kamu bawa 1jambak bunga. And kamu masih juga mau tanya dia:
S: Eeeh,bunga kah tu?
J: Tidak lah dear! Paku-pakis dengan kubis bah ni.

9. Kamu di dalam toilet, pintu berkunci,terus ada org katuk pintu n dia tanya:
S: Ada orang kah?
J: (Suara cute)Tak ada orang! Taik bah yang becakap ni!

10. Time baris d counter tiket wayang
S: Eh, ko mahu tengok wayang ka?
J: Tidak la,saya maw bayar saman ni

11. Suda lepas ofis hour,berancang mahu stay di ofis sekejap.
S: Eh, belum balik lagi?
J: Sudah saya balik ni,apa ko buat di rumah saya ni?

12. Kamu jalan2 sama kawan kamu,trus kamu nampak dua orang bagaduh.
S: Kenapa diorang bagaduh tu?
J: Alahh,lelaki tu p cubit ihidung dia time dia tidur,tapi dia baru bagi taw tadi,2 lah dia marah.

rambut pelik terpelik pelik :))

Penulis : Cik Puan Masa : 8:51 AM Comments : 0 Labels :


assalamualaikum wbt n good morning sunshine :))

eehheemm...eehheemmm..nmpak kamu tajuk d atas 2??mcm pelik jak bunyi nya kan..eh mmg pelik pun hehehehe.
hari ne datang plak kerajinan cik update blog..haaaa pelik tak..pelik tak...2 lah paasal cik pilih tajuk pun pelik2 gak ne..c0z cik ari ne trkena pnyakit pelik daaa..h0h0h0hh0.
ok..ari ne ciknak kongsi kat kamu pic rambut yg cik rasa pelik bila mlihat nya(ayat2 skema lg hehehe) cik pun tak taw lah style yg dorg wat ne mgkin bagi dorg mmg cantik lah kan..tp bagi cik mmg pelik pelik n tersangat lah pelik dan mmg tersangat lah tidak sesuai d gayakan time kenduri org mninggal,knduri kawin,kenduri kendara n segala macam kenduri termasuklah knduri kucing bersalin..eehhh..ada ka knduri kucing bersalin????ntah apa2 lah..yg cik taw fesyen rmbut ne mmg tak sesuai d mata cik walau d mana pun ia d gayakan..hehehehehehe
jom layan pic yg pelik ne..


sekali pandang cik tngok mcm pokok menumpang kat atas kpala dia..2kali pandang,muka pompuan ne serupa mcm kat atas kpala dia 2...3kali pandang..cik da tak maw pandang2 lagi lah..hahahaha


haaaaa...yg ne cik pun berfikir sangat2 dan sangat berfikir..ne rambut betol ka ataw rambut palsu???tolong bagi aku jawapan cepattttttt....!!


laaaaa...mcm famly doreamon da cik tengok ne..siap ada helicopter lg kat atas kepala dia.mgkin pompuan ne malas jalan.dia nak terbang jak..tp ok gak rambut dia wat mcm 2..1 kemudahan gak kan...

eeehhhh...ne depan ka,ne belakang..eeeehhhh..ne belakang ka,ne depan ne..mana 1 depan mana 1 belakang..haaaa...msti ramai yg terkompius ne :P


ne topi ka rambut ne???ada sesiapa yg boleh tolong jelas kan kat cik?????

''ehh..macik tak berat ka biola kat atas kpala 2???'' ..hahahaha..cik tak taw nak kata apa lagi.cik hanya mampu menahan ketawa..jangan lah sesekali kamu wat style rambut mcm ne kat umah kenduri kendara kalaw kamu tak maw diri kamu jadi bahan ketawa...TAK SESUAI OK!!
senyummmmm tak perlu kata apa2~...no comment lahhhhhhhhh...


yg ne cik taw bukan fesyen..pelik mmg pelik lah..tapi cik tak lah rasa pelik sangat coz biasa gak cik nampak rambut panjang ne kat tv.d..kebnyakan nya dalam cerita2 hantu lah..huahuahua..tp rambut dlm pic ne memang rambut asli ok..n tuan punya rambut ne bukan lah hantu bonceng ataw pun hantu kak limah..cik nak nasihat sikit kepada sesiapa yg simpan rambut tahap kuntilanak ne cik sarankan tak payah lah kamu keluar rumah time malam..boleh keluar tapi ikat lah rambut 2 kemas2..nanti ada yg kena PAKUUUU...hahahahahah

ok lah stakat cne jak lah yg mampu cik kongsikan tuk ari ne..sekian harap maklumm :))
wassalam

bila hari raya da berlalu

Penulis : Cik Puan Masa : 9:25 AM Comments : 0 Labels :
assalamualaikum wbt..


hye smua apa khabar...sihat??nampak nya lama cik tak update blog ne kan.cik ne tak gak lah busy sangat tapi tak ada mud lagi maw blogging ne..maklum lah kan baru abis raya..
haaaaa...raya pun da berlalu,kuih raya pun habis da,fmly pun da balik ke tempat asal,cuti skolah pun da tamat so yang tinggal cuma balang kosong n pic kenangan..
so tanpa banyak cakap lagi cik kongsikan lah bbrapa pic raya yg smpat cik amik time raya..hehehehe..tak taw maw ckap apa da...jom layannnnnn jak lah :))



pic ne kitaorg amik time kat kubur..tak sempat lah amik time kat rumah..2 lah tpaksa amik kat kubur da..


peace...kami lah kmpulan nyasid..hehehehe


ne jak lah pic raya aku..ada banyak lagi bah..tp cikmalas jak maw uplod..hehehe..ok lah bah kan ada lagi daripada xada langsung..


ok lah smpai d sini lah dlu ya..ada masa n datang rajin aku..cik update gak kaw ya blog..

wassalam...
 
Designed by NurAlja Lee