Cik yang semakin malas *_*

Penulis : Cik Puan Masa : 8:26 PM Comments : 0 Labels :
Assalamualaikum Wbt.

hye all...aishhhhhh lamanya aku tak update ini blog kan.Macam aku da semakin lupa dengan dunia Blogging ne.Bukan apa ya Ibu2 Bapa2 sekalian.Faham2 lah kan hujung tahun kan musim tengkujuh ataw nama sentifiknya musim hujan & banjir.so aku busy sangat lah.Bukan busy mnolong mangsa2 banjir tapi busy melayan kilang taik mata yang sedang bermaharajalela..kekekeke.Aku da semakin malas untuk mengupdate blog.kalau boleh aku nak pencen bergaji.tapi siapa nak bagi aku gaji kalau blog tak berpenghuni.korang nak tau beberapa hari yang lalu aku nak update blog kesayangan intan payung aku ne.tapi tetiba aku ketandusan idea pulak.nak tau siapa penyebab & dalang segala kemalasan dan ketertandusan aku ne??cehhhhhhhh...cntik ayat aku.
yyeewwwww..ne lah dalang yang bertanggung jawab dalam segala kemalasan aku.hehehe.tak da lah aku gurau saja.ok aku mengaku sekarang aku dah kemaruk sangat kat game ne.aku da semakin ketagih.korang nak taw asal aku on9 mesti ngadap benda ne.10jam aku on9..maka 10jam juga lah aku ngadap benda ne taw,..tak caye?tak kisah pun..aku tak rugi lalalalala~
dulu aku kemaruk sangat kat game Plants Vs zombie
tapi bila dah bosan sangat asyik ngadap Zombie yang tak lah nsem sangat tu,aku mula beralih arah ke game Angry Bird pulak..
Aku mula beraksi menjadi seekor anry yang cute untuk membunuh seekor pig yang serupa kinzir.Saja nak buat korang bengong..hehehe.dan semenjak aku da bosan melihat buka pig ngok 2 aku da semakin kemaruk kat game the sims ne.kalau korang nak tahu,skarang aku update blog pun sambil buka game ne gak tau.so sesiapa ada jumpa game yang lebih syok..meletop the boommmmmm dari game2 kat atas ne share2 lah kat aku ya..
Ok lah..ne jak yang dapat aku kongsikan buat hari ne.opppsssss sebelum terlupa.hari ne ada lah hari terakhir aku update blog ne bagi tahun 2011.Esok new year da kan.so aku nak ucapkan happy new year gak kat korang.semoga tahun baru ne lebih baik dari tahun2 yang sebelum nya..
wassalam..

Rahsia keperibadian mengikut Email

Penulis : Cik Puan Masa : 6:40 PM Comments : 0 Labels :
assalamualaikum..
Tahu kah kamu,melalui Email juga korang boleh mengetahui sifat diri sendiri yang selama ini tak pernah langsung korang perasan!Tetapi ingat ini adalah andaian sahaja,jangan terlalu percaya.kalau korang nak percaya juga,it's up 2 you bebehhhhh..kekekkeke



Guna Nama Penuh
Contoh : Noorfaizah_Alimuddin@yahoo.com
Sekira nya menggunakan nama alamat emel dengan nama penuh,ia menggambarkan bahawa anda seorang yang penuh tanggungjawab dan tidak suka berahsia.Selain itu,golongan ini juga boleh di percayai dan jujur dalam setiap perbuatannya.Jangan sesekali cuba hendak memperlekehkan kemampuannya dalam mengendalikan kerja yang di beri.

Nama Depan Dan Nama Tengah
Contoh : NoorFaizah@yahoo.com
Jika korang menggunakan alamat emel seperti diatas iaitu nama awal dan tengah tanpa nama bapa,ia menunjukkan bahawa korang seorang yang sangat menghargai dirinya sendiri.Bukan itu sahaja,selain berani tampil di khalayak ramai untuk mengeluarkan pandangan dan pendapat,anda juga mempunyai idea yang bagus.Tapi salah satu sifat buruk anda adalah sanggup mengetepikan hal orang lain demi kepenringan sendiri.

Nama dan Tahun
Contoh : Noorfaizah2011@yahoo.com
Golongan ini di katakan seorang yang mempunyai ego yang tinggi,pantang sesiapa yang cuba menentang pendapat nya pasti akan 'disembur' tanpa belas kasihan.Selain itu anda juga tidak suka komitmen dalam jangka masa terdekatini.Kewujudan tahun di akhir nama anda Seolah-olah memperlihatkan anda bukan seorang yang luas pandangan,pendek kata golongan ini mempunyai pegangan yang mudah berubah-ubah.

Nama samaran
Contoh : cik_azlyzah@yahoo.com
Ramai di kalangan Pembaca yang suka membuat emel macam ne kan??kann??kannn??ia di katakan seorang yang suka hidup dalam khayalan sehingga kekadang menyusahkan orang lain.Namun golongan ini disukai ramai kerana mempunyai sifat selamba yang membuatkan orang selesa berada di sisinya.Jika diasah dengan betul,anda boleh menjadi pemimpin dengan gaya tersendiri!!

Nombor Dan Abjad
Contoh : Noorfaizah21@yahoo.com
Nama diwakili dengan nombor dan abjad sahaja seperti diatas menggambarkan seorang yang bersikap tertutup dan memerlukan masa yang agak lama sebelum mampu membuka dirinya kepada seseorang.Itupun jika kepercayaannya mampu di raih,jika tidak???kirim salam jeeee lah...

chowwwww~

perkahwinan mizal ❤ aisyah

Penulis : Cik Puan Masa : 7:01 PM Comments : 0 Labels :
Assalamualaikum wbt =_=

hye semua..hari ne kita bertemu lagi dalam cerita kahwin.tapi hari ne aku nak kongsikan beberapa picture kahwin yang sempat aku amik time cousin aku kahwin baru2 ne (26/12/2011)
time 2 memang enjoy sangat lah.pas 2 time on the way ke Felda lahad Datu 2 memang banyak kenangan aku dgn encik nunag aku.opsssss jangan tersalah fikir ya.kenangan maksud aku 2 kenangan pahit semasa dalam perjalanan 2.da lah jalan malam pas 2 sepanjang perjalanan dari bandar lahad datu ke felda desa kencana 2 1bijik lampu pun kat jalan 2 tak ada pas 2 ada kereta eksiden teruk sangat.so terpaksa lah kereta bergerak agak perlahan.da sampai kat bandar cendrawasih tetiba kereta encik nunang aku terkandas kat tepi jalan.haaaaa yang 2 Allah n kami jak yang tahu.betapa kusut nya otak aku time 2.tapi alhamdulillah akhir nya kami sampai juga kat destinasi yang di tuju biar pun agak lewat..
apa2 pun korang layan jak lah picture kat bawah ne yaaaaaa..
yewwwww...adat tak di lupa gak.beras kuning tetap di tabur untuk menyambut kedatangan pengantin lelaki.
yang ne mak ayah pengantin.yang baju biru 2 mak ayah pengantin lelaki..dan yang kaler purple 2 plak mak ayah pengantin perempuan.gambar ne di ambil selepas nikah..
i lokeeeee sangat bunga dia.bunga tangan yang di gubah dari duit.nanti aku pun nak gak lah macam ne.tapi duit dari rm50 ke atas jewwww..kekekek
yang ne famly pengantin perempuan a.k.a cousin2 aku.comel2 kan semua :))
aku paling suka tengok picture ne.
cari aku kat mana..siapa tak nampak aku yang beso 2 makna nya dia kena tambah kanta mata..lalalala
ok..ne jak lah yang dapat aku kongsikan.semoga pasangan ini bahagia dan kekal selama nya..aminnnnnnnnnnnnn..
jangan lupa doakan kebahagiaan kami juga..hehehehehe 

wassalam
 
Designed by NurAlja Lee