#Penyokong Setia Oct!

Penulis : Cik Puan Masa : 11:54 AM Comments : 13 Labels :
Assalamualaikum wbt.
Pejam celik..pejam celik..celik pejam..pejam tak celik2 kita dah masuk di bulan november.Selamat tinggal october,jumpa next year.InsyaAllah kalau masih di panjangkan umur dan di beri peluang bernafas di muka bumi Allah ne.
Ingat lagi tak janji Cik hari tu?Aaaahhhhh...buat2 lupa jew lah kan,save duit cik..whaahahhaa...joke oke!mana boleh lupa,janji tetap janji kan darls.Cik rasa korang baca tajuk pon dah tahu kan apa isi kandungan entry ne?Nak tahu siapakah yang bertuah tu????
V

V

V

V

V

V

V

V

V

V

V
Yeahhhhhh....Sesiapa yang belom follow blog therosputih g lah follow & kenal2 ek.Eratkan silaturahim sesama blogger.Lagi pon therosputih ne orang nya tak sombong tau.Setiap komen korang kat entry dia tak kira lah dari zaman pak kaduk kah,dia tetap reply punyaaaaaa.Dan jangan lupa join special GiveAway therosputih jugak ek,ada cik letak kat sidebar tu..

Message untuk Therosputih Plak : Terima kasih sesangat dear sebab sudi komen blog cik yang burok ne.Walaupon kekadang entry cik sangat2 membosankan tapi awak sudi tinggalkan komen.Dan entry2 cik yang dah berkurun lama pon awak tetap sudi komen jugak..terharu sesangat tauuuuu.Terima kasih.Terima kasih,Terima kasih bebanyak.So sebagai penghargaan cik nak kasi Topup kat awak lah dear.Pm cik no telefon di Page Cik Ne secepat mungkin yeww..
Cik sebenar nya nak bagi hadiah..Yelah kan sebagai kenangan sahabat di alam maya ne.Tapi kat sini masalah pejabat pos jauh lah.Tengok jew notification tu,dorang send 19hb lagi tapi baru hari ne cik dapat notification tu.Jadi cik kasi topup jew lah yew.

Nota Jari Kaki : Buat penyokong setia cik yang ada kat list tu.InsaAllah,cik janji akan review blog korang.Jangan risau,cik tetap menghargai jasa2 korang..

Okaiii....papaiiiiiiii...love u all :D


Uji Kaji Puan Sri :P

Penulis : Cik Puan Masa : 8:21 PM Comments : 9 Labels :
Assalamualaikum wbt.
Hello...Holle..Lehhoo.olaaaaa..hihihihhhihi..
Hahhhhhhh...siapa dapat No topup Celcom kat page saya tadi???Hari tu saya pernah bagi tahu kat blog kan nak kasi topup.Ingatkan nak bagi 5hb nanti,tapi sebab tak sabar tu lah saya bagi hari ne jugak.Tapiiiiiiiiiiiiiiiiiii saya akan bagi sekali lagi tau.nak bagi peluang dengan pengguna Digi pula..
okaiiii...Lupakan pasal page tu.Saya nak share kat korang hasil uji kaji saya..wahahahahaha..Gelak bangga.Tangan di bahu mata ke atas :D
Telur ayam rebus!
Maggie+Telur ayam rebus..yummmmyyyy :D
Haaahhhhhhh...Ne lah uji kaji yang berjaya sya lakukan hari ne.Cebik bibir Sya tau korang mesti dah tahu benda ne kan,sya jew yang terlambat.Sebenar nya benda ne dah lama sya tahu cuma baru hari ne berpeluang nak try.Dan hasil nya sangat2 membanggakan Sila Muntah Jejauh Bila dah menjadi,sememang nya sangat exaited.Rasa nak tambah blink2 lah,nak tambah manik2 lah..hoiiiiiiiiiiii...ne makanan lah!wahahhahaaa..Nampak sangat keterujaan sedang menguasai diri :P
Haipppppppp...Comei tak??Baby ne sya jumpa masa temankan auntie sya pegi sekolah.Nak daftarkan anak dia.Sebab Comei sangat,sya pon ambil kesempatan jugak lah dukung baby ne lagi pon kesian tengok mama dia berpeluh2 ketiak,Jalan jauh kot.Baby ne suka gelak tau,lepas tu tak takut dengan orang lain.Mungkin dia tengok muka sya ne beautinggggg sangat kot,tu lah dia tak takut.(saja eja Beautinggggg.takut ada yang termuntah bertangki2 pulak :P)
Okaiii bebehhhhhhh...Nak chowwww dulu..papaiiiiiiiiiiiiiiiiiiii dear^^

Kembali Setelah Menghilang

Penulis : Cik Puan Masa : 7:29 PM Comments : 11 Labels :
Assalamualaikum wbt.
hy dude...cehhhhhhhh..bukan main lagi tajuk entry.Amikkkk kauuu :P
Setelah beberapa hari menyepikan diri.Akhir nya saya kembali lagi.Hahhhhhhh...mesti ada yang rindu kan.P.E.R.A.S.A.N! Sila ketuk kepala saya kalau tak betul..oke!
Di pagi raya.Puan sri dengan ibunda kesayangan intan payung :D
Gambar sengaja di blurkan sedikit sebab takut ada yang jatuh hati pula.cehhhhh..padahal hp murah.hohohoho.
Haippppppp...jangan cuba2 nak mengorat mama sya!:D
Hanya dua gambar yang dapat di share.Sebab sya tak mampu nak pose lebih2 atas alasan tertentu.Padahal malas nak bergambar
Tak da cerita yang best raya ne sebab ramai yang tak balik ke kampung.Btw tetap happy jugak dapat beraya bersama dengan famly lagi,jumpa sepupu sepapat & dapat daging korban.Amik jew lah kan biar pon saya tak makan.Bukan tak nak makan daging,tapi sebab saya tak sanggup nak makan daging yang di sembelih depan mata saya.sedeyyyy tauuu T.T Apa2 pon kena ambil jugak lah,tak baik tolak rezeki kan..
okaiiiii...ne jew cerita raya saya semenjak bergelar puan sri ne..hohohoohh...tembak lelaju :D

Nota Jari Kaki : Ini Cerita saya,cerita korang pula macam mana??Tinggalkan link kat komen tu ya.Sya pon nak juga baca cerita raya korang..Mesti meriah kan..

buiiiii..buiiiiiiiiiiiiii^^

Salam Adiladha

Penulis : Cik Puan Masa : 8:14 PM Comments : 8 Labels :
Assalamualaikum wbt.
Mood kureng sikit nak berblog akibat termimpi buruk Semalam.Tiba2 teringatkan dia.Tapiiiii...berapa hari ne sepi tanpa berita.handphone pun senyap jew.Nada kecewaTak da plak yang sudi call+message saya..sedeyyyy sangat oke!Hahhhhh...siapa nak call?amik no saya lelaju..01pat-999patpat si kulipat siapa cepat dia dapat..wahahahaaaa :P Ok stop!Nanti ada yang terikut2 bad mood plak kan..
******************************************************************************************************************************
Hahhhh...raya haji tinggal berapa hari lagi kan.Masing2 dah busy buat kuih,bakar lemang,asah parang untuk majlis korban nanti.Asah tajam2 yae nanti tergelak lembu/kambing tu sebab parang tak tajam..hahhhhhhh.
Tadi ada masa blogwalking kat blog rakan2 blogger.Ada jugak yang buat entry balik ke kampung halaman.Terutamanya Sis OKJE & AYUT.Semoga selamat sampai dan selamat kembali.Buat rakan2 blogger terutamanya BFF F.A.R.A.H tak dapat cuti tu,jangan sedih,jangan jelous yae.Nanti sampai jugak daging korban atau kuih raya tu kat korang..tunggu jae lah..hihiihhhhhh
Haaaippppppp...yang ne bukan banner oke!hahahaaa.
Awal2 saya ucap yae,takut yang lain dah bercuti kan.Nanti tak sempat baca entry saya ne.Lagi pon saya nak bercuti2 taip entry jugak..wahahahhaaa..Ingat pekerja jae ka perlu cuti.Blogger sepenuh masa pon nak cuti jugak.Tapi blogwalking tetap akan di teruskan.hihihihihi

Nota Jari Kaki : 5november ne annyvrsery page CikLike sini!.Nanti nak kasi no topup(celcom only!) kat page.Siapa cepat dia dapat!

Segmen 3rd : Blog Paling AWESOME .

Penulis : Cik Puan Masa : 5:30 PM Comments : 10 Labels :
Assalamualaikum wbt.
Klik Banner Kalau Nak Join!
Nak Tag : JUE
Ok...byeeee :D

Cerita Saya Hari Ini

Penulis : Cik Puan Masa : 9:32 PM Comments : 22 Labels :

Assalamualaikum wbt.

Cerita Satu

Hari ne Macam2 benda berlaku.Pepagi tadi bangun2 jew mama saya buat kezutannnn.Supriseeeee gitu..hihihi.
Mama : Jah,Kau tau ka??(Jah tu nama panggilan manja saya kat rumah oke!)
Saya    : Apa???
Mama : Kucing mu beranak!
Saya    : Hahhhh????@#$%^&*(%^&*&^%$#
Patut pon kemarin Comel asyik mengiau jew.Keluar masok,keluar masok bilik saya.Rupanya cari tempat sesuai untuk melahirkan baby dia.Last2 dia bersalin kat atas katil abang saya..hahahaha.Kelasssss kau Comel :P.Sumpah saya memang  sangat2 terkejut+Happy sesangat Sebab saya dah jadi nenek..wahahahaa..Nenek lah sangat.Saya terkejut sebab ingatkan ada orang meninggal tadi.Yelah mimik muka mama saya tu serius sangat.Lagi pon baru bangun tido kan.Hahhh...Nak tengok tak cucu baru saya??
Lala,Lulu,Lilo.Ada tiga ekor.Semua sama colour.Jantina tak pasti lagi sebab saya tak berani sentuh lagi buat masa ne.
Cerita kedua
Tadi petang saya jenjalan lah dengan mama saya.Jenjalan+Lepak2 kat rumah adik mama saya.Eeiiiiiiii....mama saya pon pandai lepak2 tau..hahahahaaaaa.
Dah maghrib belum balik lagi sebab terpaksa tunggu adik saya habis tusyen sekali lah.Malas nak hantar & amik.Jadi terpaksa tunggu.
Sampai jew rumah baru nak buka pintu mama saya dah bising,sebab bapa saya terluka akibat terkena sabit.Siapa tak tahu apa tu sabit???Alahhhhhh yang petani guna untuk potong buah sawit tu lah.Bukan Bulan Sabit merah oke!Jadiiiiiiii...tak sempat naik rumah terus pecut bawa bapa saya pegi kelinik terdekat sebab darah dah banyak keluar.Eeeeiiiiiii...masa memandu pon tangan saya terketar2 u know,masa tu saya rasa semua kereta kat atas jalan time tu lembap jew bergerak.Nak potong pon tak berani.Almaklum lah saya mengaku dengan bangga saya tak ada lesen..huaaahuaahuaaa.Ok..Alhamdulillah semuanya selamat.Bapa saya pon dah mendapat rawatan dan mendapat Tiga jahitan.Jadi esok saya terpaksa ambil alih tugas bapa saya pula pegi hantar dan ambil adik saya ke sekolah..cehhhhhh...skema ayat :D

Cerita Ketiaga

Tadi selesai jew mandi & makan,saya pon mengadap laptop.Buka facebook,buka blog.Tetiba cek notification Fb ternampak pula sesuatu.Nak tahu apa????
Yeahhhhhh...akhirnya gambar saya siap di doodlekan.Cantik kan..Saya tahu doodle lebih cantik dari gambar asal..soobbb...sobbbb T.T.Btw Trima kasih banyak-banyak buat APIS.Sesiapa yang teringin sesangat nak tengok mukanya di doodlekan.Boleh lah hantar request kat page apis Kat Sini.tapi jangan lupa follow sekali Blog Apis yewwww.Doodle ne pon FREE jew.Jadi jangan malu jangan sogan send requst kat Apis.

Okaiiiiiii...panjang pulak story saya malam ne.Apa2 pon yang berlaku hari ini ambil pengajaran.Dan semoga hari esok adalah lebih baik dari hari2 kelmarin..
Buiiii...Buiiiiiii^^


Kain Pasang Cantik Giveaway

Penulis : Cik Puan Masa : 10:25 AM Comments : 7 Labels :
Assalamualaikum wbt.
Oleh kerana BFF saya di alam maya ne F.A.R.A.H &Dunia Wilma dah join GA ne.Saya pon nak join jugak lah.Hadiah nya pon sangat2 menarik tertarik and the bommmmmmmmmm!
Klik banner yeww kalau nak tahu syarat2 nya.Memang sangat senang pon.Rugi siapa tak join!

okaiii...cawwwwwcinnnncawwww :D

SPECIAL GIVEAWAY by therosputih!

Penulis : Cik Puan Masa : 2:02 PM Comments : 6 Labels :
Assalamualaikum wbt.
Ppppppppssstttttttttttt....Nampak tak banner kat atas tu???Sapa tak nampak memang nak kena ketok kepala dia pakai batu lesung..huaaahuaaahuaaaa.
THEROSPUTIH jemput saya join GA dia lah.Jadi dah di jemput tu saya pon join lah kan.Korang pon jommmm lah join GA ne.Alahhhhhh hadiah belakang cerita yang penting kita dapat mengeratkan silaturahim sesama blogger.Jommm lahhhhh...Jommm lahhhh...yang belom follow tu,jom lah followww..yang dah follow tu jom lah joinnnn GA plak.Dah join GA ne kita ajak kengkawan lain plak.Supaya meriah lah kita berGA kan.Dan sekiranya banyak penyertaan Hadiah akan bertambah.Dan GA ni berlangsung selama SEBULAN.Laiiiiiiiiiiii...Laaaiiiiiiiiiiiiiiiii...Siapa tak nak join saya tak nak kawan lah...wahahhahaahha.Boleh tak macam tu.Joke oke!
Syarat-Syarat dia pon Sangat-Sangat lah senang.Tak pelu Like2 bagai.Cuma follow dan komen jew.Jadiiiiiiii apa tunggu lagi!

Nota Jari Kaki : Dearrr...Cik tak kreatif lah..huaaahuaaahuaaaaaa




Saya Suka Dress!

Penulis : Cik Puan Masa : 8:43 AM Comments : 2 Labels :
Assalamualaikum wbt.
Saya di Tag oleh Blogger Frend Forever F.A.R.A.H.
Tarikh tutup penyertaan HARI INI 21october2012!

Nota Jari Kaki : Harap penganjur masih menerima penyertaan last2 minit ne.

Jangan Kasi Lama!

Penulis : Cik Puan Masa : 10:18 AM Comments : 17 Labels :
Assalamualaikum wbt.
Helluuuuuuuu sayangggggg buah hati pengarang jantung pisang betaaa..Sihat tak???
Haaaahhhhh...kat sini hujan lebat tau.Rasa nak tarik balik selimut pon ada.Naseb baek saya tak juga termakan hasutan syaitan..hussssss...hussss....p jejauh ko syaitannnn..hihiihhhhh.Walaupon malas,saya gagahkan diri jugak bangun,lepas tu kemas2 rumah.Dah settle semua baru lah mengadap blog yang cantik menawannnnn ne...Cantik keeeeeeeeeeeeeee!
Korang perasan tak ada benda baru kat Sidebar saya????Mungkin ada jugak yang tak prasan kan.Yelah blog saya ne tak pemes.Sambil lap air mata =.=
Ne lah widget baru dalam blog saya.Benda ne pon saya tahu dari Izzah.Trima kasaih dearrrrrrrrr.Saya rasa lebih selesa guna widget ne sebab ada gambar dan ada jumlah komen kan.Jadiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii....dengan ada nya benda ne,senang lah saya bagi hadiah kat pengomen tegar saya kan..kann.kann..kannn..yelahhh bagi menghargai jasa2 korang.korang penat2 komen entry saya kannn..
Dan hanya Satu pemenang akan mendapat hadiah pada setiap bulan.Nak tahu hadiah apa???Yang tu nanti lah saya fikir nak bagi apa.Nak bagi topup ka,atau cendrahati ka.Jadi tunggu jew lahhhh..Saya akan hubungi pengomen terbanyak pada setiap hujung bulan.30 atau 31 hari bulan bermula BULAN INI!
Jadi,sesiapa nak hadiah tu rajin2 lah komen.InsyaAllah saya akan balas kunjungan korang balik selepas komen anda di approve.Kalau tak nak hadiah,tak payah lah komen.I tak kisah pon..wahahahhahahahha..jahat nyaa..Tak baik tauuuuuu.joke oke!

buiiii..buiiiiiiiiiiiiii ;)

Seharian Bersama Mama!

Penulis : Cik Puan Masa : 1:38 PM Comments : 24 Labels :
Assalamualaikum wbt.
hy dearrrrr...haloooooooo...Sihat tak?mehhh huggggg...muaxxxxxxx.Seharian cik membusy kan diri meround bandar Sandakan dengan my lovely mummy.Jadi tak sempat BW ke blog korang..Sorry..Sorry..Sorry.cik janji lepas update entry ne cik BW oke!
Ne lokasi kami kelmarin.Lepas jeww beli2 barang keperluan,my mom ajak pegi bandar maju.Nak tau,mama cik ajak urut2 badan.Tapi lupa plak nama kedai dia..Wahahahhaaaaaaa
Mama cik buat full body message treatment.cik?Cuma urut kaki jewww..Lagi pon buat masa ne badan cik tak da lah sakit2,lenguh2(Takda kerja,duduk rumaj jew pon :D).Di sebabkan mama cik yang nak sponser jadi saya urut2 kaki jew lah.yelah..rezeki jangan di tolak kan.Motif??Suka sukiiiiii jewwwww....huaahuaahuaaa
*terpaksa di blurkan sebab aurat*
Aaaawwwwwcccaaaakkkkkk...Comel tak kaki cik.Lepas rendam dengan air suam terpaksa di bungkus.Lepas tu barulah sesi urut mengurut di jalankan.Dari tapak kaki sehinggalah ke lutut.Sakitttttttt dohhh..Menyesal cik buat.tapi auntie tu kata kalau sakit tu banyak angin lah.Dalam hati memang bnyak angin pon..Tengok jew badan gumuk T.TLantak lahhhh...yangcik tau kaki cik tetap comel :P
Suasana di dalam kedai ne.Sangat2 tenang di tambahkan lagi dengan alunan muzik menambahkan lagi ketenangan hati costumer2..chehhhhhhhh.Rasa nak tidur jugak time tu..
Lepas jeww urut2 sumaa..Kami pon bertolak balik ke rumah.Dan sempat jugak cik beli minuman favorite cik.Honeydew+bubble^^

Nota Jari kaki : Ada duit lebih InsyaAllah nak sponser encik nunang plak.Yelah dia asyik kata sakit belakang kan.Cian dia penat keja.

"GIVEAWAY : Love Collection by Jaja Sutera"

Penulis : Cik Puan Masa : 8:36 AM Comments : 22 Labels :
Assalamualaikum wbt.
hy korang sihat??laiiiiiiiii...laiiiiii....join GA menarik.Hadiah pon Sangat2 Cantik Menarik Tertarik and the Boommmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm!!
Klik Banner Kalau Nak Join
15Oct-15Dec

Syarat nya pon mudah Sahaja...cuma Like,Follow Dan Klik sahaja.Meh lah joinnn.
TAG:


Nota Jari Kaki : Harap2 lah saya dapat.Tak Pernah menang GA lagi T.T

" Segmen Tambah Followers Laju Laju by IekaFarhana "

Penulis : Cik Puan Masa : 10:04 AM Comments : 28 Labels :
Assalamualaikum wbt.
hyyyyyy....hahhhh hari ne tak tau nak taip apa.Jadi saya join segmen tambah follower jeww lah.Trima kasih Eza sebab sudi tag saya :)
Klik banner kalau nak join ek.Syarat2nya pon sangat2 simple.Rugi kalau tak join...ada hadiah weyyyhhhh.
Follower Kesayangan Saya Setakat Ne 360
Saya nak Tag :

Nota Jari Kaki : Sesiapa dah FOLLOW saya jangan lupa tinggalkan link untuk memudahkan saya follow back yewww^^ 
byeeeee

Cari Kucing Tersembunyi

Penulis : Cik Puan Masa : 7:25 PM Comments : 10 Labels :
Assalamualaikum wbt.
Hy guysssssss,sihat tak?
Hari tu saya ada minta korang cari kucing tersembunyi kan.Tapi tak ada sorang pon yang jawab dengan betol.Nampak nya terpaksa lah saya tunjukkan kat korang kucing tu tersembunyi kat mana kan..
Zasssssssssssssssssssssssssssssss





Hahhhhhhh...tajam juga pandangan mata saya ne kan..
okaiiii...byeee

Freebies Mini Yang cute

Penulis : Cik Puan Masa : 6:56 PM Comments : 10 Labels :
Assalamualaikum wbt..
Pieeewittttttttttt hahahaaa...Mesti korang ada prasan freebies yang saya guna dalam beberapa entry saya.Dan mesti korang tertanya2 kan dari mana saya dapat semua tu.Okaiiiiiiiii...saya tau mesti korang pon nak juga kan..kan..kan..Cepat ngaku!cepat ngaku! 
Nah amik ne :
                                                                                                                 

                                                                                                            

                                                                                                                                                                                                                                  

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                       

                                                                                                                                                               

Terpulang lah dari korang nak goreng ka,nak bakooooo ka,nak steamboat ka..Hooohoohhoo.Dah amik jangan lupa komen yewwww..Penat ne saya copy

 
Designed by NurAlja Lee