1st Segmen By Cik Puan

Penulis : Cik Puan Masa : 8:17 AM Comments : 71 Labels :
TAMAT
Assalamualaikum Wbt :)

Dengan lafaz "Bismillahirahmanirahim" Segmen pertama cik akan bermula hari ini.Walaupon hadiah tak lah seberapa,cik harap ada lah yang sudi join ek.Syarat2 pon tak banyak sebab tak suka menyusahkan korang..hihohaaaahaa.
Cik tahu korang malas nak taip2 segmen kan..So untuk tidak menyusahkan kamu,korang copy2 jea semua gambooo kat bawah ne.Mudah kan????? ^_____^




Nota Jari Kaki : Korang...Korang...Korang...Jangan lupa join ek.Support 1st Segmen cik yea.Tinggalkan Link kat ruang komen oke! :D




Segmen Menang Blouse Tribal #2

Penulis : Cik Puan Masa : 7:55 AM Comments : 7 Labels :
Assalamualaikum wbt :)

Hari ne bangon awal lagi dan buka lappy pas tu lawat2 kawasan.Okai semua dah beres cik nak join segmen pulak.Segmen ne tak da orang tag,cik jae yang pandai2 join..Yelah cuba nasib kan mana lah tahu rezeki berpihak kat cik pulak kan..
Syarat2 pon cukup mudah,tak perlu like sponser banyak2.Jadi siapa yang belom join tu laiiiii...laiiiiiii sama2 kita memeriahkan segmen ne.


Okai...cik dah follow syarat2 dia..Jadi,tugas korang pulak doakan cik ea.Doakan cik semoga rendom.org berpihak dengan cik...huahuahuaaaa
Ok bye!

Nota Jari Kaki : PPsssttttttttttt...Hari ne tepat jam 12 tengah malam cik akan buat cabutan rendom.org untuk segmen cik..Dan malam ne jugak keputusan akan di buat :)

Cerita Merapu Di Hari Rabu :P

Penulis : Cik Puan Masa : 9:32 AM Comments : 15 Labels :
Assalamualaikum wbt.

Good morning ebrybadi..Upssssssss jangan lupa ucap Alhamdulillah dulu sebab masih di beri kesempatan untuk bernafas di muka bumi Allah ne :)
Hari ne awal sikit cik bangun siapkan bekal encik husb.Alahhh ayam masak kicap+ikan goreng+sambal je pon.Tak perlu lah cik nak tempek gambo tu kat sini nanti muak pulak korang tengok kan asyik2 ayam masak kicap jea kannnnn (yelahhhh tu je lah cik tahu masak,nak buat macam mana lagik kan) :D
Ini Kek apaaaa murid2?? Ini kek lapis. Ini Kek lapis siapa???Ini kek lapis cik...ehhehhhh...salah...ini kek lapis SIL cik.huahuahuaaaaa...Mana lah cik reti buat benda kalerpul macam ne.Cik cuma tahu makan jea..Yeyyyyyy tepuk tangannnnnn :D

Ini apa murid2???Ini pisang goreng..Siapa suka makan pisang goreng???monyet.hahahhaaa bertuah punya anak2 murid.Dah semakin bijok menjawab..kekekkekee.
Ok ne jea lah cik reti buat..Pisang goreng a.k.a Goreng pisang...Brekpes untuk pagi ne sebab MIL cik tak da,so cik ambil peluang menyemakkan dapur..huahuahuaaa :D

Ada sesiapa baca metro tak hari ne??Siapa ada tonton sepak bola semalam memang faham lah apa maksud metro tu...hahahaaaaaaaaaa..
Okaiiii murid2,tu jea lah laporan cik hari ne...good bai,mak lebai...kohkohkohhhh

Nota Jari Kaki : Hari ne mood tak baik bila dapat keputusan yang sangat mengecewakan.Nanti2 lah cik cerita..sobssssobssss~ :'(

Hobi Baru Cik :)

Penulis : Cik Puan Masa : 12:47 PM Comments : 11 Labels :
Assalamualaikum wbt.

Sejak kebelakangan ne cik dah jarang post entry kan.Kekadang tinggalkan komen kat blog kengkawan bukan main semangat lagi tapi buat entry tarakkkk.Hahhhhhhh untung lah korang kan kenal dengan cik yang rajin sangat bertandang+merapu kat blog korang..cehhhhhhhh...



Ne lah hobi baru cik..Bila dah tak da keja mula lah cik capai gunting buat brooch ne.Ntah lahhhhhh,pembawaan kut...hahhahahhaha.


Yeahhhhh...siapa kat sini gilakan game ne juga "Give me five" kite serupa lah derrrrrrr...Kat rumah ne semua gilakan game ne termasoklah MIL & FIL cik sekali.Jieyahhhh kami memang sekepala.Kecuali...Kecuali my husb.Ntah lah napa husb cik tak suka main game ne.Peliks kan...hahhahaa

Okaiiiii...dah lama tak letak gambo sendiri kat blog beautiyyyyy ne.Lagi beauty kalau tempet gambar sendiri kan..hahahhaaa.Sila puji sikitttttttttttttttt..pleaseeeeeee (nada paksaa)

Opssssss....Sebelum terlupa.Kengkawan yang ada join 1st segmen cik jangan lupa NOMBOR bertuah korang ek.Tinggal 4hari lagi tarikh segmen tu tamat dan cik akan umumkan random2 yang bertuah.Sesiapa yang belom semak tu boleh semak KAT SINI.
byeeeee :D

Home Made Cute :)

Penulis : Cik Puan Masa : 12:59 AM Comments : 13 Labels :
Assalamualaikum wbt :)

Ewahhhhewahhhhh senyom melebar korang ek..mementang cuti sekolah dah bermula.Yeahhhhhhh mama alia suka lah tu kan..cehhhhhhh apa2 pon cik ucapkan selamat bercuti eaaaa.Hahhhhhh mesti ramai yang balik kampungggggg..terutama nya sis okje.hahahahaa.Takpa2 masa cuti ne lah masa kita luangkan masa bersama famly kan.Kita??ehhhhehhhhh...ok,cik terima kenyataan bahawa musim cuti sekolah tak da maknanya buat cik.Yelahhhh sedangkan hari raya pon en husb tak da cuti..ssooobbbsssss :'(
ok stop!
Tadi masa cik bosan2 tetiba terbuka pulak tutorial buat bunga dari meggunakan ribben.Oh! cik sangat2 teruja,apatah lagi bunga2 tu boleh di jadikan brooch ataupon klip rambut.Sangat comel ok!




Pinjam Dari Pakcik Gugel :P
Comel kan..Dan cik telah berjaya membuat dua kuntum bunga berlainan corak..Sesiapa berminat tekan button like kat bawah tu..hahhhaha :D

Hahhhhhh...ne lah hasil kerja cik tadi siang.Dan en husb pun pujiiiiiiii juga lah..Eheeemmmm2 macam boleh buat bisness jea ne..kehkehkehhhhh
Dannnnnnnn...Dannnnnnn..Dannnnnnnnn cik berjaya membuat BFF cik JELOUS..hahaha.Laju2 jea PM cik nak jumpa sebab nak belajar buat benda ne..Alahaiiiiiiii punya senang nak buat,cik belajar kat youtube jeaa..
ok...tu jea lah yang cik nak kongsikan..byeeeee

Nota Jari Kaki : Rasa jelous bila blogwalking kat blog kawan2 yang rajin update blog.Dan cik hanya rajin meninggalkan komen...hahahahaaaa

wordless wednesday || Nasihat

Penulis : Cik Puan Masa : 4:51 PM Comments : 15 Labels :
Assalamualaikum wbt.


Photo: share laju2 okey (^_~)

Nota Jari Kaki : Sekadar renungan bersama :)

Giveaway Kiyomi Teddy Store by Norsyuhada Binti Johan

Penulis : Cik Puan Masa : 8:27 PM Comments : 9 Labels :
Assalamualaikum wbt :)

ooomaigadd!Cik terlupa pulak yang cik telah di tag oleh deqla dalam satu GA.Sorry..sorry cik baru teringat..hahahah.Seb baik tarikh tutup masih jauh.

1) Warganegara Malaysia SAHAJA untuk memudahkan urusan penghantaran.
3) Follow Blog Kiyomi Teddy Store (under construction) : http://kiyomiteddystore.blogspot.com/
4) Like FB Kiyomi Teddy Store : https://www.facebook.com/KiyomiTeddyStore
5) Buat satu entry dan letakkan banner dan linkkan terus pada blog ini : TEKAN SINI
6) WAJIB tag rakan-rakan blogger anda.
6) Tinggalkan komen sekali dengan link entri anda di entri ini SAHAJA.



Haahhhhh...cik copy bollaattt2 dari penganjur..
Yeahhhhh...,.wish me luck okaiiiiii...byee!

Senarai peserta 1st segmen by CikPuan!

Penulis : Cik Puan Masa : 12:36 PM Comments : 14 Labels :
Assalamualaikum wbt :)

Guyssssss....kat bawah ne senarai peserta2 yang sudi support segmen cik.Jadik sila ingat no bertuah korang yeaaaaa untuk tuntut hadiahhh nanti..
Sekiranya no korang terpilih sila tuntut kat Buisness page cik ea..So sesiapa yang belom like tu sila2 lah like kat  ( LIKE! )


  1. THE ROS PUTIH
  2. MICHELLE DE HUNNY
  3. HEIRIZALIEYANA
  4. QASEH FARRA
  5. NISHA
  6. CIKFIE
  7. ROSS MARLIANA
  8. ROCHELLE LIONG
  9. MUHAMMAD FARIS
  10. CIK NEVARNO
  11. TASHIRA SHA
  12. ZEERA RAHMAN
  13. NUR AMALINA MAISARAH
  14. NAJMI ANUAR
  15. IZZAH NORLIZAH
  16. YUMIDA HUDA
  17. DORYSTORYZ
  18. BLOG LYNN
  19. IYRA CARIYNO
  20. SITI FARHAHNIS
  21. NORR PIZZ
  22. HALIMATON SAADIAH
  23. NURUL AZIEYAN
  24. NUR AINA SYAFIQAH
  25. WANA WAZM
  26. NURLY IZZATY
  27. EIYNA TYNA
  28. FARAH AIDA
  29. HUSNA IZZATI
  30. JULIA
  31. DIEBA ADIEBA
  32. UMMI YUSOF
  33. LISSA LALISSA
  34. HATIMI TAHIRUDDIN
  35. FADZLUN 'AQILAH
  36. DILA
  37. SUKMA HARON
  38. YORUSHI YUII
  39. IFAH
  40. BLOGHAKU 700
  41. NURUL FIFFY
  42. MIMI FAZIANA
  43. ANNUR_ISLAM
  44. ATHIRAH SAFARUDIN
  45. NURULHUDA ABU HASSAN
  46. SABRINA SA
  47. ۩PinkyLady0403۩
  48. DEQLA MANJEW
  49. EDA EDRI
  50. SYUHADAH SALLEH
  51. IWEA IYRAA



Curik Masa Sikit

Penulis : Cik Puan Masa : 9:21 AM Comments : 11 Labels :
Assalamualaikum wbt :)



Ada sesiapa nak tolong cik tak?Tolong lipatkan pakaian kat atas ne..kehkehkeh..Mengadaaaaa pulak kan pepagi ne.Tengah lipat2 baju,Sambil tunggu donut cik tengah kembang kat dapur tu cik curik2 jugak masa nak taip entry.Yelah sementara Idea tengah mekar sekuntum kan.Nak jugak jadik sama macam okje,Curik2 update belogggg.Tapi cik tak da lah sampai nak berjimba sakan..hahahaaaa


Hari ibu hari tu cik tak sempat nak share gambo cik Sefamly(famly husb).Kitaorg sambut ala kadar jea.Just potongssss kek.Sebab malam tu SIL cik balik kat umah mentua nya,Nak sambut kat sana jugak.Jadik lepas potong kek,amik gambar jea lah kan..

 Yang sorang tengah pegang pisau ne Cucu pertama dalam famly ne merangkap Anak buah kitaorang Yang dua tu SIL cik yeaaaaa...


Tu diaaaaa...Mama & Mumy tengah potongsssss kek.Yang cik ne,tak da gelaran tu dok diam2 jea lah yeaa..huhuhuhu Jelousssss oke! :c


Ne lah famly in law cik..Cik akui cik sangat comel di situ..Jadik sila jangan gelak! *amaran keras*


Ne pulak mama kesayangan intan payung penawar jantung hati limpa cik.Tahun ne tak dapat nak sambut hari ibu dengan mama kesayangan cik ne.Yelah anak mama ne dah jadik isteri orang.Apa2 pon cik dapat pelok cium dari jauh jak lah.Semoga mama sentiasa sihat dan di panjangkan umur..Sayang mama sangat..sangat..sangat...sangat..sangatttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttt! (Rindu nak balik kampung)

Outttttt.....Nak sambung lipat bajuuuuuuuu :D


Jaga Mulut,Jaga Tangan !

Penulis : Cik Puan Masa : 11:10 AM Comments : 7 Labels :
Assalamualaikum Wbt :)

Semalam cik buka youtube memang meletop lah.Macam-macam jea orang upload kat youtube,semua nak jadi top,semua nak owang kenal,semua nak femes.Owang buat oppa gangnman style korang ikut,owang buat gwyiomi korang buat.Dan parody tak terpisah dengan semua2 tu.Kekadang nak gelak terkentut-kentut pun ada...hohoohoohhh *busyukkkkkk*
Hahhhhhhh mesti korang tahu kan video apa yang di muat naik sampai lah jadik parody kat youtube ne.Tapi cik geram jugak bila baca pengomen2 tegar kat youtube ne.Kekadang nampak jea baik kat profile picture dia sekali komen Perghhhhhhhhhhhhhh! Tak terkata cik..Kalau bab2 mengutuk ne korang jugak lah no1 in the worldddddddd!!hhhaaaahhhh amik ko gelaran duniaaa tu cik kasi :D

Bukan nak mengata lah kan cuma nak nasihat kat makhluk2 Allah yang suka mengutuk,menghina,mencaci dan yang sekutu dengan nya terutama nya parody kat atas ne lah.Korang tahu tak orang yang korang kutuk tu hamba Allah.Ciptaan Allah.Korang tahu tak orang yang korang kutuk tu sebenarnya OKU.Korang sibuk,sibuk,sibuk,sibukkkkkkk je nak kutuk gigi hamba Allah tu.Cik nak tanya ne...Siapa cipta gigi manusia???Mesin??Robot???kilang??Mesti korang jawab "TAK" kan..Tanya budak kecik pon mesti dorang tahu siapa yang cipta.Jadi jangan lah nak kutuk rupa paras seseorang *Eeeeeiiiiiii geram cik*


Korang simpulkan lah sendiri yea..Yang baik tu jadikan teladan dan buruk tu jadikan sempadan..Malas cik nak cakap lebey2 takut ada owang marah pulak...okaiiiiiiiiii.. PEACE!

Baru Habis Bercuti ^______^

Penulis : Cik Puan Masa : 12:06 PM Comments : 8 Labels :
Assalamualaikum wbt :)


Wahhhhhh...lama nya cik bercuti dari dunia blogger kan.Hahhhhh ingat korang jea ada cuti ka?blogger tegar pon ada cuti jugak (tegarrrrrrrr lah sangat)


Aritu cik balik kampung tunanikan tanggungjawab sebagai rakyat malaysia.Niat memang tak nak balik,tapi bila di fikir-fikirkan mengundi tu 5 tahun sekali jea kan..Jadik,cik gagahkan jugak lah balik.Tu lah sonyappppp jea,biasa lah kat kampung cik line BERUKband slowwww gilaaa..
Bila dah balik rumah ne,tetiba penyakit M mula bermaharajalela pulokkkkk..Banyak pulok entry2 kengkawan yang cik dah terlepas.Tak pa-tak pa cik akan selongkar entry korang slowww2 ek..


Pstttttttttttttt.....korang tahu jugak kan apa maksud gambar kat atas ne.Walaupon blog cik ne tak lah meletop sangat,tapi cik terniat jugak nak kasi 'sesuatu' dengan korang.Dan atas persetujun en husb,cik akan anjurkan segmen.Harap2 ada lah yang sudi join nt ek..ok byee~

Nota Jari Kaki : Bersedialah korangggg...cik nak selongkar entry2 korang yang tak sempat cik baca..huahuahuaaaa !!




 
Designed by NurAlja Lee