Hari Sabtu?

Penulis : Cik Puan Masa : 12:23 AM Comments : 14 Labels :
Assalamualaikum wbt :)


Awal cik bangun pepagi ne..tahu kenapa??Opkos lah korang tak tahu kan..kohkohkoh..Ok tak lawak!
Hari ne cik bangun awal sebab hari ne hari sabtu..Ada apa dengan hari sabtu?Cuti?oooo nooo,kannnn cik dah kata tak da istilah cuti dalam kamus suri rumah.Boleh tak cenggitu?Suri rumah-suri rumah sekalian please jawab...ngehhngehhngehh
gif photo:  strutting_zps8fed39c6.gif
Gambar tak da kena-mengena dengan entry..kohkohkoh
Orite...Sebenarnya hari ne cik dengan encik husb balik kampung.Horeyyyyyyyyyyy!Setelah sebulan lebih...ehh..ehhh dekat dua bulan jugak cik tak balik.Husb bizi Ot jae menggantikan kawan sekerja yang tengah bizi bercuti-cuti bersama famly mereka.Maklum lah kan cuti sekolah.Jadi sementara husb ada cuti ne kitaorg pon balik kampung lah.Amik udara nyaman kat kampung.kat bandar ne bukan tak nyaman udara nya tapi kureng sikit tambahan lagi eeerrrmmmmm...malas nak cakap lah...hahahohohihihuhuh


Nota Jari Kaki : Ada masa nanti cik nak buat entry Kampung Vs Bandar..Okbai

Anugerah Skrin 2013

Penulis : Cik Puan Masa : 11:30 PM Comments : 6 Labels :
Assalamualaikum wbt :)

Layan ja lah gambar Malam Anugerah skrin yang baru jae berlangsung tadi ek.Cik malas nak cakap banyak...ngantok dah...huhuhuhhh
Dan filem KIL menang filem Terbaik...Tahniah!okbai-Sumber

Freebies Untuk Menu Tab

Penulis : Cik Puan Masa : 12:27 PM Comments : 12 Labels :
Assalamualaikum wbt :)

Morning ebribadiiiiiiii.....Salam jumaat jangan lupa say Alhamdulillah yae.
Guys,memandangkan cik tak da idea nak taip apa hari ne,cik nak kasi freebies menu tab yang simple2 jae yae.Tak lah cantik mana pon tapi kalau suka ambil jae lah..
 photo Picture18_zps375f6a41.png
owner photo Picture17_zps59a1a846.png
home photo Picture16_zpse08cf251.png
 photo Picture15_zpsa07adb14.png
 photo Picture13_zpse4275990.png
tips photo Picture12_zps8aefad01.png
Contec me photo Picture11_zps0a2955da.png
Archive photo Picture10_zpsd1090099.png
Bloglist tittle photo Picture8_zpsbfe4df11.png
Followers Tittle photo Picture7_zps54bdac16.png
Macam mana nak letak?Korang boleh rujuk tutorial menu tab kat sini 


Nota Jari Kaki : Tadi kenen cik nak letak tutorial sekali tapi tak menjadi pulak.Auchhhhhh....

Hero Kucing Berkaki Dua

Penulis : Cik Puan Masa : 12:21 PM Comments : 12 Labels :
Assalamualaikum wbt :)


Semalam cik ada siarkan Wordless Wednesday tentang Hero.Ada yang ingatkan Hero adalah kucing cik..Hihihihi.Bagi cik,nama Hero sangat sinonim dengan cik.Yelah siapa tak kenal Hero..Sebut jae Hero semua orang akan kata "oh..yang kucing di potong kaki nya tu kan" yeahh...Itu lah Hero.Hero kini di jadikan Idol untuk pencinta-pencinta kucing di Malaysia khususnya.
Hero adalah seekor kucing yang pernah menjadi mangsa kekejaman manusia yang tak berperikemanusiaan.
Kedua kakinya di potong hanya kerana mencuri makanan di sebuah kedai seorang manusia tu!Tetapi nasib Hero sangat baik kerana di selamatkan PH(papa hero).Tetapi pada 24.November.2013 Hero telahpun kembali kepada pencipta nya akibat leukemia dan meninggalkan kita dengan seribu satu kenangan terutamanya buat PH sekeluarga.Boleh baca kat Sini yae cerita sebenar dari PH semasa pertama kali berjumpa Hero sehinggalah Hero dah sembuh dan boleh berjalan kembali.
Pelukan terakhir dari PH untuk Hero:'(
Jadilah kamu seorang yang baik terhadap haiwan, sekurang-kurangnya kamu telah kurangkan seorang yang jahat terhadap haiwan di dunia ini 
Cik amik kata-kata tu dari blog PH.Maksud nya sangat dalam buat mereka yang memahami.Cik hari-hari follow story PH kat facebook tentang anak-anak bulus kat catvillage.Cuma cik jadik silent readers jak lah.Dan cik jugak salah seorang pencinta kucing cuma tak pernah story kat blog ne.Maklum lah tak da idea nak di kongsikan lagi pon anak bulus cik semuanya kat kampung,tak dapat bawa tinggal dengan cik sekali atas sebab-sebab yang tak dapat di elakkan.
Jom layan video Hero semasa hayat nya.Semoga nasib kucing-kucing jalanan semakin terbela walaupon Hero dah tak da.




Nota Jari Kaki : Buat heaters,jangan cuba-cuba nak terajang mana-mana kucing.Tak kisah lah kucing kurap ka,kucing jalanan ka.Kalau cik nampak jak cik terajang KO balik.Ingat kucing jugak ciptaan Allah.


Worsless Wednesday || Berita

Penulis : Cik Puan Masa : 8:42 AM Comments : 14 Labels :
Assalamualaikum wbt :)



Nota Jari Kaki : Esok cik story2 pasal abam iyo yae :)

Giveaway Ephyra Serlahkan Kejelitaan Sebenar Anda

Penulis : Cik Puan Masa : 12:41 PM Comments : 17 Labels :
Ephyra Serlahkan Kejelitaan Sebenar Anda
Kulit Lebih Gebu Dan Flawless Dalam 14 Hari



Sana sini orang ramai heboh perkatakan kehebatan Ephyra. Ramai blogger yang sudah mencuba Ephyra dan rasa sangat berpuas hati dengan hasil bagus produk ini. Ephyra semakin dikenali dan diyakini oleh ribuan pengguna.



Tetapi apakah itu Ephyra? Ada yang bertanya, krim ke? Pil ke? Ephyra adalah produk minuman supplemen tambahan yang sangat sedap untuk  kecantikan dan kesihatan tubuh badan yang bermula dari dalam. Ephyra didatangkan dalam bentuk serbuk sachet yang dihasilkan daripada gabungan mantap rumusan terunggul alam semulajadi di seluruh dunia, kolagen terhidrolisis ikan laut dalam, L-Glutathione, Astaxanthin, Acai Berri, Acerolla Ceri, Marigold Flower Extract, Acacia Gum, Superberi dan Serbuk Tomato yang merawat, memperbaharui dan seterusnya menyerlahkan lagi keserian dan kesihatan dalaman dan luaran.



Dengan ribuan testimoni yang meyakinkan, telah menambat hati ramai pengguna Ephyra. Mengapa Ephyra sangat berkesan? Sudah tentu kerana formula hebatnya yang mengandungi 9 bahan alam semulajadi berkualiti tinggi bergred super AAA. Ephyra bukan hanya produk kolagen semata-mata, tetapi Ephyra adalah formulasi rumusan minuman antioksida yang terbaik untuk kecantikan dan kesihatan anda. Sesuai untuk semua peringkat umur, untuk lelaki  juga wanita semestinya. Ephyra disahkan selamat dan berkesan serta mendapat kelulusan Kementerian Kesihatan Malaysia beserta disahkan Halal oleh JAKIM.



Testimoni boleh dicipta, pengalaman boleh direka, gambar boleh diubah dan pelbagai lagi. Tetapi testimoni dari pengguna setia Ephyra memang tidak boleh disangkal lagi. Kalau anda google "testimoni ephyra" atau "review ephyra", anda akan lihat banyak review hebat perkongsian dari ribuan pengguna Ephyra.



Jika anda ada masalah kulit kusam, kedutan, jerawat, jeragat, sakit sendi, tumit merekah, kulit kering, rambut gugur dan sebagainya, jangan ketinggalan untuk dapatkan penyelesaian anda dengan Ephyra. Jom lihat apakah kelebihannya...
  1. Membantu menjadikan kulit kita lebih anjal, halus dan cerah berseri.
  2. Merangsang penghasilan kolagen yang diperlukan oleh tubuh badan kita.
  3. Membantu memulihkan wajah yang bermasalah seperti jerawat dan jeragat. 
  4. Membantu memulihkan masalah kulit ekzema (kegatalan dan kemerahan).
  5. Mengurangkan kedutan dan garis-garis halus di wajah.
  6. Menghindari kita daripada penyakit barah, tekanan darah tinggi, diabetes dan masalah kulit kerana ianya mengandungi supplemen anti oksidan Astaxanthin.
  7. Menguatkan rambut dan melambatkan uban.
  8. Menjadikan rambut lebih sihat, lembut dan bersinar.
  9. Melancarkan sistem pencernaan dalam  badan, menurunkan berat badan dan mengawal nafsu makan.
  10. Mengurangkan kadar kolesterol dan menjauhkan kita daripada risiko mendapat sakit jantung.
  11. Membantu seimbangkan tekanan darah.
  12. Meningkatkan tenaga dan daya ingatan.
  13. Meningkatkan sistem ketahanan badan.
  14. Melindungi retina dan mencegah penyakit mata akibat kerosakan termasuk faktor usia.
  15. Melegakan kesakitan sendi dan arthritis.
  16. Melegakan kesakitan pedih ulu hati dan gastrik.
Untuk maklumat yang lebih lanjut, sila klik Flyer, Website dan Fanpage.

Bagi memudahkan anda semua, jom kita klik link di bawah, antara testimoni Ephyra yang dipilih dari kalangan blogger.
  1. Masalah kulit muka dan jerawat - klik SINI, SINI, SINI, SINI, SINI, SINI, SINI, SINI dan SINI
  2. Masalah period / haid - klik SINI dan SINI
  3. Masalah tumit / tapak kaki - klik SINI dan SINI
  4. Testimoni kuku dan rambut - klik SINI, SINI dan SINI
  5. Testimoni lelaki - klik SINI
  6. Testimoni menyusukan anak - klik SINI
  7. Pelbagai masalah lain - klik SINI
Kulit yang sempurna. Wajah yang jelita. Keyakinan tiada tandingan. Hasil yang nyata. Semuanya lengkap dalam satu produk kecantikan dan kesihatan. Ephyra terbukti berkesan. 




Jom dapatkannya sekarang...

Official Websitewww.oceanlife2u.com
Instagram : ephyra2u
Telefon : 03 4141 7889
SMS : 019 3999 238
Emel : info@oceanlife2u.com




Giveaway ini dianjurkan oleh mialiana.com dan ditaja sepenuhnya oleh OceanLife2u.com dengan hadiah berupa wang tunai dan produk Ephyra bernilai RM 2,387.00. Sila klik SINI untuk join Giveaway ini.

Nasihat Jangan Sampai Menjatuhkan Maruah

Penulis : Cik Puan Masa : 9:23 AM Comments : 10 Labels :
Assalamualaikum wbt :)


Fuhhhhh...tension jugak kalau rumah berhampiran dengan sekolah ne.Awal-awal pagi buat bising,macam-macam bunyi ada.Tah pencaragam mana pulak yang rajin buat latihan ne.Hari-hari cuti macam ne pun sebok nak ketuk2 tong dram,sebok nak tiup trombon.saruling.Kalau lah boleh cik terbang balik kampung jap untuk sambung tido cik ne jae dah lama cik terbang.Baik duduk kampung kurang sangat pencemaran bunyi-bunyian..Eshhhh...tension-tension.

Lupakan tension cik pasal bunyi-bunyian yang ntah apa-apa ntah tu.bagi pendapat korang pasal status kat bawah yang cik jumpa kat facebook ne.
Kannn...cik penah kata kat Sini dulu.Jangan lah suka-suka share masalah korang kat laman-laman sosial.Private lah sikit kisah hidup korang,jangan lah nak kasi semua orang tengok.Apa lah salahnya kalau tegur bebaik kan.Teguran ne macam-macam cara korang boleh buat,tapi janganlah sampai Menjatuhkan Maruah.Kalau dah tak boleh tegur cara baik,nak kena marah..marah jae lah tapi jangan lah sampai jiran-jiran kat seblah umah dengar dan janganlah sampai nak buat status macam ne kat laman-laman sosial,ne cik dah anggap tahap melampau dah ne siap pakej maki2 lagi...adoyaiiiiiiii(geleng-geleng kepala)
Yang para isteri-isteri yang jelitawan tu,somi baru balik kerja memang lah penat.Pegi lah urut-urut bahu ka,buat minuman somi korang(pesanan untuk diri sendiri jugak hahahahah)Jangan nak ngadap lappy jae duaploh pat jam.Kalau somi korang dah dok "ehemmmehemmm" ka batuk-batuk ka,pepandai lah korang berdiri ek.Sebab kekadang ada somi ne dia kasi isyarat jae,malas nak tegur kan..




Nota Jari Kaki : Hahhhhhhhhhh.....apa lagi??pegi lah masak,somi nak balik makan tu..Asal ngadap lappy lagi...Blogwalking jae keja nya  :P


Ahmad Ammar Ahmad Azam

Penulis : Cik Puan Masa : 12:26 PM Comments : 13 Labels :
Assalamualaikum wbt :)

Salam jumaat,Di hari jumaat yang penuh keberkatan ne cik nak kongsikan satu cerita yang mungkin ada lagi yang belum mengenali Allahyarham Ahmad Ammar Ahmad Azam.
Sumber Google
Siapa Allahyarham Ahmad Ammar Ahmad Azam sebenarnya?Pertanyaan pertama yang keluar dari mulut cik masa mula-mula berita ne di muat naik di laman-laman sosial.Ada juga beberapa video yang di muat naik yang sangat-sangat menyentuh hati.
Sumber Google
Allahyarham Ahmad Ammar seorang pelajar Malaysia yang di muliakan di Turki.Allahyarham meninggal dunia pada petang sabtu 2 november 2013 akibat di langgar ambulan ketika melintas jalan di Istanbul,Turki.
Jenazah Allahyarham di muliakan kerana semasa hayat nya Allahyarham banyak berjasa kepada masyarakat dan pernah mengikuti pelbagai misi kemanusiaan di beberapa buah Negara termasuk di Syria.
Sumber Google
Allahyarham juga pernah berhasrat untuk mati syahid ketika mengikuti misi kemanusiaan.Dan Allahyarham Ahmad Ammar telah di semadikan di perkuburan Eyub Sultan.Yang mana kuburan yang menempatkan 60 jasad para sahabat nabi,auliya',panglima uthmanyyah,dan orang-orang kenamaan di sana.Datuk bandar telah memberi pengecualian kepada Allahyarham Ahmad Ammar hingga Allahyarham menjadi orang Malaysia pertama di semadikan di sana.
Sumber Google
Jom Sesama kita sedekahkan Al-Fatihah buat Allahyarham.Dan tolong sedekahkan Al-fatihah jugak buat Allahyarham Apau Bin Tinggi(Pakcik cik) yang telah kembali ke rahmatullah pada 20Nov2013(11.40p.m)
Semoga Allahyarham tergolong di antara orang-orang yang beriman.




Nota Jari Kaki : Cik dah cuba nak share Video Allahyarham Ahmad Ammar,tapi tak dapat pulak.Korang search jae kat google ek..



Villa Nabila

Penulis : Cik Puan Masa : 11:13 AM Comments : 16 Labels :
Assalamualaikum wbt :)

Korang...korang...korang....Berapa hari ne heboh satu malaysia tentang Villa Nabila.Amboiiiiiii,sesiapa yang buat entry pasal Villa Nabila kompom traffic blog tinggi bertingkek-tingkek..
Cik tak nak lah cerita pasal misteri kat villa Nabila tu,lagi pon semua dah terjawab kan.Kompom dah banyak dah rakan blogger share.Senyum sumbing jae cik baca berita-berita yang dah menular di media sosial terutama nya Facebook.Yang kejap sorang hilang,kejap 21orang hilang,kejap 32 orang hilang tak tahu mana betul mana tak,kita pon tak tahu sejauh mana kesahihan cerita nya,kekadang naik poning jugak baca berita-berita tak sahih ne.Terlalu banyak kopipes dan........................Terlalu banyak pengajaran yang boleh kita ambil,rasa nya tak perlu cik bagi tahu satu-satu di sini.Apa-apa pon kita layan lah gambar-gambar penampakan hantu konon..konon...konon...kononnya kat bawah ne.

Gambar pertama tu cik tak tahu lah betol ka tak,tapi yang kedua dan ketiga tu mampu buat cik gelak guling-guling..Perhatikan bebetul wajah siapakah di sebalik Villa Nabila itu...kohkohkoh.Bukan nak kutuk ek,yang ne cik kopipes dari facebook tanpa motif.Sharing is caring boleh tak cenggitu..kohkohkoh



Nota Jari Kaki : Saja nak selitkan misteri villa nabila ne.Kut-kut trafic blog cik melonjak naik pulak...hahahahhahhahaha

Wordless Wednesday || Lawak

Penulis : Cik Puan Masa : 10:11 AM Comments : 15 Labels :
Assalamualaikum wbt :)





Nota Jari Kaki : Ppssssttttt...penangan Villa Nabila yang dok terkecoh-kecoh berapa hari tu...hahahaaa

 
Designed by NurAlja Lee