Entry terakhir CikPuan

Penulis : Cik Puan Masa : 3:00 PM Comments : 22 Labels :
Assalamualaikum wbt :)

Perhatian!!Perhatian!!
Cik nak buat announcement ne..Harap korang sediakan tisu sebelum baca entry ne ea.Kalau tada tisu,pinjam cawat adik jae lah buat lap air mata...T,T
crying gif photo: Crying Crying.gif
Orite...hari ne cik umumkan bahawa...bahawaaaaaa...bahawasanya ini adalah entry terakhir cik..Huwaaaaaaaaaaaaaaaaa.(Lap air mata)Cik mintak maaf sangat-sangat jika ada salah silap selama cik berblog ne.Yaelah kan kekadang cik ne taip ikot suka tangan jae komen blog korang.Kekadang cik terkasar,tapi korang tak penah amik hati..Korang layan jugak cik..

Cik tahu...Cik banyak silap kat korang..Selalu taip entry ikot sedap hati jae.Walaupon bosan...korang tetap komen dan walaupon takda hadiah macam blogger-blogger lain..Cik tahu..Cik tahu bahhhhhhhh...nah kan keluar sudah sabah cik...
Ok stop nanges..Buruk oke!*Bajet top*
Ehhhehhh...ada ka yang nanges bebetol ne??Hhahaha..ok tak da jugak yang nanges.Kalau ada tu tipu tu...hahah..Sebenar nya ne entry terakhir cik buat tahun 2013.Yaelah kan esok kita dah masuk ke tahun baru 2014..

Azam????Tahun ne tak da azam seperti tahun-tahun yang lalu.Sebab tahun-tahun yang lalu azam cik yang hanya satu ne tak penah lagi tercapai..Berapa tahun dah azam cik tu terkubur.Nak tahu apa azam cik??Nak tahu sangat ka??Mehhhhhh cik bisik...Tapi janji jangan gelak tauuu...
Azam cik dari tahun lalu..lalu..lalu dan lalu lagi..Nak kurus,nak dapat badan yang langsing menawan dan debabommm..Tapi tak penah tercapai,malahan semakin gemuk..gemuk dan gemuk.Tapi tak dalah sampai obesiti sangat..Gemuk-gemuk comei lah..ehhh comei ka??hahahhahaa..Apa tak nya bila makan tak ingat dunia,bila dah hujung-hujung tahun macam ne baru TERingat azam cik tu...menyesal tak ke sudah...hahahohohohihihi
Jadi untuk tahun ne...cik tak pasang azam lagi cuma pasang niat jae nak menjadi lebih baik dari hari-hari yang lalu..Nak perbaiki setiap kkurangan diri.Paling penting,cik nak jadi isteri solehah buat seami tercinta...cewahhhhh....




Nota Jari Kaki : Guysssss.....selamat menyambut tahun baru.Dan selamat menghabiskan cuti anda.Lepas ne bizi balik hantar anak ke sekolah kan..okbai

Setelah 6Tahun Tak Bersua

Penulis : Cik Puan Masa : 10:00 AM Comments : 11 Labels :
Assalamualaiukum wbt :)

Selamat berhari isnin yang penuh dengan kesibukan bagi yang tengah berkerja.Pejam celik...pejam celik tinggal 1hari lagi kita berada di tahun 2013.
Sebelum tu cik nak ucapkan takziah buat Deqla atas pemergian ibunda tercinta.Semoga deqla dan keluarga sentiasa tabah dalam mengharungi dugaan.Al-fatihah...
Ne cerita semalam.Cik hangout dengan kawan masa sekolah cik dulu.Setelah 6tahun kitaorang langsung tak penah jumpa.Lepas jae spm,semua mengorak langkan masing-masing.Ada yang sambung belajar,ada yang terus kawen,ada yang berkerja dan ada jugak yang jadik pengangur berjaya macam cik...hahahhaa
Maaf gambar tak terang..tang..tang..akibat kamera hp yang dah uzur...hohoho
Semalam kami lepak kat mcD sambil mamam icecream+kentang.Banyak cerita yang kitaorang kongsikan,agak kekok a.k.a malu-malu kucim jugak lah bila dah berdepan.Yalah....dah lama tak jumpa,dah lama tak bercerita,usia pon dah semakin meningkat dan semakin matang..Ewahhhhhhh....
Yang kiri dah kawen dah.Ada anak satu,yang kanan tu belom kawen tapi dah ada buah hati dah.Walaupon kejap jae jumpa dorang tapi cik gembira tauuuuuuu....



Nota Jari Kaki : Badan rasa macam lemas jae lah hari ne..Rasa macam nak sakit jae...okbai..

Tiada Niat Menunjuk-nunjuk

Penulis : Cik Puan Masa : 5:00 PM Comments : 16 Labels :
Assalamualaikum wbt :)

Weiiiiiweiiiiweiiiiiiiiiiiiiiiii.....meh sini cik nak bisik sikit.Pasang telinga cepat-cepat...Amboiiiii laju jae semua pasang telinga..ngehhhngehhngehhh...
Welawehhhhhhh....ada orang jelesssssss lah cik upload gambar hadiah cik kat blog hari tu.Kannn dah agak dah,mesti ada yang dongkiiiii..Alahaiiiiii kan cik dah letak caption awal2,tak da niat untuk menunjuk-nunjuk,di kata lagi cik riak..isskkkiiiisskkkkk...Ada yang tak faham lagik rupanya..kaaaa atau buat-buat tak faham..
Buat mereka-mereka yang rasa cik menunjuk-nunjuk...riak...dan apa-apa jae lah yang sekutu,duakutu,berkutu-kutu dan bersangkut-paut dengan nya.Cik nak tanya kamu..Ne blog cik ka blog kamu???jawab jujur phelissssss....Hahhhh tahu pon ne blog CikPuan.Jadi suka hati cik lah nak kongsi hadiah cik kat sini.Apa masalah??Kalau tak suka,buat apa gatal tangan buka blog cik??ishhhishhhishhh..sebok jae..Cakap lah kalau jelessss cik ada blog tempat berkongsi suka duka hidup cik......kohkohkohhhhhhh
 Orite.............................................next story.
Esok ahad kan..cik ada janji dengan sorang kawan nak jumpa esok.Kawan masa sekolah menengah dulu.Dalam 5tahun lebih jugak lah tak penah jumpa..
Hahhhhhh tuuu diaaaaa...Kawan satu sekolah cik,satu hostel dan lain kelas..hihihihi.Tak sabar rasa nya nak jumpa dia..Exaited sangat ne...exaited sangat,tambahan lagi encik somi dah izinkan siap kasi polos awal-awal lagik...yeyyyyyyyyy...tq bang..



Nota Jari Kaki : Cik sebenarnya malas nak share lah cerita pasal dengki-dengki ne.Tapi terpaksa share juga biar dorang paham..Jadi cik mintak maaf jae lah kalau entry cik kali ne agak kasar sikit.

Selamat Datang TMstreamyx

Penulis : Cik Puan Masa : 1:10 PM Comments : 16 Labels :
Assalamualaikum wbt :)

Alhamdulillah dah install TM streamyx..Lepas ne boleh blogwalking bertingkek-tingkek dah.Tak da alasan lagi..hahhahohohohihihi...Sonang hati dah,boleh tonton running man tanpa tersekat-sekat...phewwwwww.
baiiii...baiiiii lah P1 wimax.Nampak nya sampai di sini jae lah kami menggunakan perkhidmatan anda.Harap-harap TMstreamyx tak buat hal lah...hihihihi



Nota Jari Kaki : Sonang hati bila upload gambar laju jae.

Happy Birthday Bibie

Penulis : Cik Puan Masa : 11:39 AM Comments : 13 Labels :
Assalamualaikum wbt :)

Entry special ne khas untuk adik ct badariah a.k.a adik bibie.Sebenarnya cik tak penah pon jumpa adik bibie ne.Kitaorang mula-mula kenal kat instagram jae..Mula-mula follow,Like-like jae lah kan.Lepas tu cik nampak id wechat adik ne upload kat insta,so cik pon gatal tangan pegi add...hihihiihih
Tttttaaaadddddddaaaaaaaaaaa........................................
Birthday Girl
Memandangkan hari ne hari ulang tahun adik,so cik nak amik kesempatan nak wish kat blog ne lah(Walaupon mungkin adik tak tahu kakak seorang blogger yang berjaya...kohkohkohoh)

Look outside Its so pleasant,Sun smiling for u,Trees dancing for u,Birds singing for u..Because I requested them..All to wish u..HAPPY BIRTHDAY!!
Nota Jari Kaki : Ne Jae lah yang akak mampu bagi ya dik.... :D

Hari Keluarga Part II

Penulis : Cik Puan Masa : 10:59 AM Comments : 9 Labels :
Assalamualaikum wbt :)

Marry xmas buat kengkawan yang sambut hari natal hari ne..
Hari ne tak da wordless sebab cik nak kongsi kat korang cerita basi yang cik peram 2hari 2malam.Walaupon dah basi cik nak share jugak.Sebab..........................................................
23 December 2014 Genap lah setahun usia perkahwinan kami.
Sebelum cik story panjang-panjang..melalut-lalut..membebel-bebel..tepek gambar laki bini ne sat.Alhamdulillah guys,walaupun usia perkahwinan baru setahun jagung tapi banyak dah dugaan yang kami lalui bersama..
Sempena ulang tahun kami,encik somi ajak lah sefamly menambah lemak kat steamboat.See,meriah kan makan ramai-ramai..
Mula-mula cik makan ne jae.Sikit??yang ne baru pembukaan lah kata kan..hewhewhewwww..Tapi seryes,cik memang kurang makan steamboat nya.Udang pon dalam 5ekor jae cik makan,ketam sotong langsung cik tak makan.Tapi perut memang ketat lah tyme tu..Mavles sangat sebab cik dok bantai aiscream 4cup...kohkohkoh
Rim tersayang encik somi akhirnya menamatkan perkhidmatan akibat tewas di jalan raya yang berlubang.Menangis tak berlagu encik somi cik..huhuhuhu
Tarrraaaaaaaaaaaaa......tu dia hadiah yang cik dapat,yang ne cerita semalam..Fuhhhhhhhhh...perut memulas sangat,di tambah lagi dengan cirit-birit.Memang cik rasa nak mati jae..Somi tyme tu keja,terpaksa balik jap bawa cik pegi klinik.Alhamdulillah hari ne dah ok dah cuma perut masih berirama rentak hiphop.Kalau seminggu cik sakit cenggini kompom cik ramping nnooooo..ngehngehngehhhh...
*Bukan niat untuk menunjuk-nunjuk*
Hadiah dari encik somi buat puan isteri nya.Bukan niat nak menunjuk-nunjuk yae.Sumpah xda niat sangat-sangat.Ne hadiah yang somi cik kasi,so cik share lah kat sini.Kalau bukan hadiah emas duaplohpat kerat ne pon cik tetap share jugak.Yae lah dah nama nya hadiah kan.....
Untuk encik somi tersayang...Sayang abang ketat-ketat.Bukan sebab hadiah emas duaplohpat kerat tu..bukan sebab duit yang abang kasi setiap bulan..bukan sebab muka abang yang hennnnn...soommmmm yang orang selalu cakap tu.Tapi kerana abang adalah somi ayang yang sah.Somi yang sanggat-sangat baik,ikhlas,bertanggung jawab n setia.Semoga hari-hari yang mendatang kita sentiasa tabah dan terus bersama dalam melalui dugaan-dugaan yang mendatang...
Fuhhhhhhh...berpeluh-peluh ketiak cik mengarang ayat cinta cintun ne.Meremang bulu romaaaaa....phewwwwwwwwwwwwwwww.....


Nota Jari Kaki : Psssttttttt...jangan percaya sangat lah ayat-ayat romantik cik kat atas tu.Puji jae tu lebey,kut-kut dapat emas duaplohpat kerat lagi....ok larikkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk.....................!!

Hari Keluarga Part I

Penulis : Cik Puan Masa : 9:02 AM Comments : 12 Labels :
Assalamualaikum wbt :)

Fuhhhh...Fuhhhh..Fuhhhhh...aiyakkk manyak betol habuk kat blog cik ne.3hari tak berentry..Ada sesiapa yang kisah tak??hewhewhewwwwww....
Banyak sangat cerita cik kumpul-kumpul ne.membuak-buak idea kat kepala hotak cik..Korang layan kan jae lah ek..

*Sila abaikan pemanggang yang antik itu*
Menantu baru dalam famly besar kami.Yang baju biru tu mesti korang kenal kan(siapa tak kenal,buat2 kenal jae lah)yang baju kaler kuning tu husb sepupu cik.Mereka ne antara orang yang bertanggungjawab dalam proses bakar membakar.Ok mereka sedang di buli..hewhewhewwww
*Sila abaikan coklat moist yang tak berapa nak jadik tu*
Kedua-dua biji kek ne adalah air tangan cik sendiri.Haipppppp,bukan tangan cik keluar air atau tangan cik berair tapi kek ne cik buat sondiri.Hahhhhhh percaya tak??percaya tak???mesti korang tak percaya kan..Ellehhhhhhh cakap lah kalau jelesssss :P
Banyak jae kerusi tersusun tapi sumpah tak cukup..Yang ne semua sepupu-sepapat cik yang kecik-kecik jae yang duduk.Ramai giler sepupu sepapat cik yang kecik-kecik..Tu pon tak semua dapat ikut..
Ne makcik kami a.k.a bos besar yang sponser lauk pauk kami.Forever alone kenen sebab husb beliau tak sempat datang...hewhewhewwwww.
Ne aktiviti malam pulak.Yae lah dah kenyang makan-makan kan,kena bakar lemak jugak.Tyme ne team mak-mak yang menguasai gelanggang..Memang lawak pecah perut lah tengok dorang main badminton..
Tepek gambar tukang bebel sat.Esok cik nak cerita kat korang pasal story semalam pulak..
Tungguuuuuuuuuuuuuu.........................................................

Cik Bercuti Lagi

Penulis : Cik Puan Masa : 11:17 AM Comments : 10 Labels :
Assalamualaikum wbt :)

Darlinkkkkkkkssssss......Hari ne cik balik kampung tercinta.Nak sambut befday adik cik sambil-sambil tu famly besar cik buat party-party untuk kami sekeluarga.Maklum lah kan dah lama tak kumpul ramai-ramai..Nanti cik share kat korang ea..
Sambil-sambil tu cik nak pogi makan nasi minyak jugak,memandangkan kita somi isteri dapat undangan perkahwinan yang cun melecunnnn...hewhewhewwww..
Apa-apa pon cik mintak ampun sesangat sebab semalam tak sempat nak terjah blog korang satu-satu.maklum lah line siput.Husb cik dah daftar kat TM,tunggu masa jae nak pasang..Cik blogwalking mana yang sempat dulu yae.nanti cik dari kampung cik terjah balik ea.......Janji!



Nota Jari Kaki : Exaited sangat nak balik...yuhuuuuuuuuuuu

Wordless Wednesday

Penulis : Cik Puan Masa : 3:03 PM Comments : 15 Labels :
Assalamualaikum wbt :)


Selamat tinggal p1 wimax.Bukan kerana khabar angin yang dah berleluasa kat laman sosial,tapi di sebabkan perkhidmatan yang tak memuaskan di berikan...




Nota Jari Kaki : Guysssss....maaf sebab tak dapat terjah blog kengkawan yang lain.Hanya beberapa blog jae yang sempat cik terjah..Line macam siput kena strok..

Dsgain Kad II

Penulis : Cik Puan Masa : 1:59 PM Comments : 12 Labels :
Assalamualaikum wbt :)

Pooonnn...Ponn......ponnn....Pooonnn.....Tumpang lalu..Tumpang lalu..Cik nak jajah cerita basi ne.Kohkohkoh.harap korang boleh layan lah yae walaupon dah basi dah..
Dah lama cik nak share kat korang,oleh kerana tak da idea dan mood hampir nak kelaut hari ne cik kongsi kat korang jae lah hasil kerja cik bila cik bosan..bosan..bosann...bosan..bosannn...berapa banyak bosan daaaaaaaaaa...
Contoh Kad Ulang Tahun Perkahwinan
Contoh Kad Kahwin
Contoh Kad Aqiqah Dan Cukur Jambul
Contoh Kad Ulang Tahun Kelahiran
Apa pendapat korang??Ada bakat tak cik ne?Ada sesiapa nak tempah tak?ok prasan!ngeeeee
Walaupon tak lah secantik mana dsgain cik ne tapi boleh lah pakai nanti untuk famly-famly kawen kan..Boleh dsgain sendiri dah tak perlu buang banyak bajet keluar..yaeee tak..Okbai

Test Kecekapan Otak II

Penulis : Cik Puan Masa : 12:38 PM Comments : 8 Labels :
Assalamualaikum wbt :)


 Guyssss....Cuti-cuti ne mesti ngadap lappy kan.Apa kata korang uji minda korang..Cik nak korang sebut ikot warna ek bukan ikot ayat kat bawah ne...
ehhhehhhhmmmmmm...amcam mesti ada yang tersasul-sasul kan..Cik dah 3kali cuba dan ternyata masih gagal..hahahhaaa
Di katakan otak kanan korang sedang cuba untuk mengatakan warna.Manakal otak kiri korang sedang cuba mmbaca perkataan..





Nota Jari Kaki : Weeeeiii...pegi try balik..try sampai dapat tau...hihiihii okbai.

Keyword Untuk Minggu Ini

Penulis : Cik Puan Masa : 10:24 AM Comments : 6 Labels :
Assalamualaikum wbt :)

Keywords untuk minggu ini..
Nampak nya keyword lucah masih lagi bertengkek kat blog cik ne.Dan keyword "mana yang paling cantik putri duyung antara yg 3" eeekkkellllleehhh....bersoal jawab pulak dia kat blog cik ne..hahhahaha..Ada-ada jae lah..
Dugaan bertunang nampaknya masih lagi berada di kedudukan teratas.Dah lama cik perati..Ramai sangat kut yang tengah bertunang sekarang ne..hahahohohihihihuhuh..ok bai...........

Novel Motivasi WBI

Penulis : Cik Puan Masa : 11:02 AM Comments : 17 Labels :
Assalamualaikum wbt :)

Guysssss....Cik nak promosi kat korang satu novel yang tengah hangat di pasaran.Cehhhhhhhh..Yang mana penulis nya pon tengah hangat jugak.Duda Idaman Melaya(DIM) kateeeeeeee nyeeeeeeee....DIM yang kata macam tu sendiri ea..bukan cik yang pepandai..hahaha
Klik pic tu yae kalau nak order
In shaa Allah cik pon nak beli jugak novel ne.Walaupon dah khatam dah sebenarnya Warkah buat isteri tu.Tapi cik nak yang special dari DIM..nak otograp nya sekali.Boleh tak DIM??hahahhaaa...mengadaaa :P
Sebenarnya cik beli novel ne nak kasi somi cik baca hahhh..Kalau nak suruh baca kat blog tu memang tak lah.Somi cik ne tak suka baca blog,dia suka layan youtube jae..Lagipon novel ne banyak tips-tips berguna untuk suami isteri.Sesuai lah buat pasangan-pasangan sumi isteri dan kengkawan yang bakal mendirikan rumahtangga nanti.

Dannnn...Kalau korang nak tahu.DIM ne pon suka bertengkek-tengkek kat blog cik ne.Cik saja nak bagi tahu korang,motif??saja nak mintak peratian.boleh tak macam tu?kohkohkoh
Orite,bagi yang belom dapatkan novel motivasi boleh dapatkan cepat2 sebelum habis..Jommmmmjommmm pakat reramai beli banyak2..




Nota Jari Kaki : Ppppsssstttttt....Girls yang single minggle nak usha2 DIM,boleh amik hati dia dengan Pau Inti Kelapa ea.Sebab tu pebret DIM..kateeeeenyeeeeeeeee...hahahohohihihuhuh

Atas Permintaan Suami

Penulis : Cik Puan Masa : 12:21 PM Comments : 21 Labels :
Assalamualaikum wbt :)

Bangun pagi,gosok gigi,cuci muka terus mandi...
pegi dapur buka peti,jumpa tepung buat kuih...eeeehhhhaaaaa...
First trial dan menjadi..Sungguh menakjubkan..Ne breakfast yang cik buat hari ne.Alhamdulillah walaupon baru pestaim buat,menjadi pulak pau cik.Encik somi bantai 3biji tauuu..Padahal selama ne dia tak suka pon makan kuih kukus-kukus ne.
Dan atas permintaan encik somi,dia nak cik share kat korang..korang...dan korang pic tyme kitaorg sefamly berjimba kat poring bebaru tu.En somi nak,cik post pic dia yang hhhaaaannnnnn......seeeemmmmmmmmm tu kat blog ne hah..Jadi korang layankan jae lah ea.Jangan nak puji lebey-lebey takut nanti dia kembang pon lebey-lebey.Somi cik ne pantang di puji,kembang kecut idong dia tu.kohkohkohkoh
See...Siap baring-baring lagi tu,Like a boss sangat.Cik malas lah nak follow somi cik mandi manda,malas nak tukar-tukar baju.Kerja cik amik gambo jae lah.Pastu pegi rendam kaki kat air panas yang dah di sediakan.
Gambar tak berapa nak terang tang..tang.maklum lah camera cabuk di tambah lagi cameragirl tak berapa nak terer amik gambar.terpotongssss kepala somi..hahah.Masa ne nak balik dah.Tapi sebelom balik singgah kat pekan ranau jap pekena burger bakar.
Encik somi dan adik-adik nya.Yang hujung baju kaler pink tu jae sepupu mereka.Ceceari apa yang pelik kat gambar ne...Sapa jumpa memang dia terer lah..wahahahahhaa.




Nota Jari Kaki : Nak sambung hutang-hutang blogwalking yang tertangguh semalam.okbaiii

Trip To Poring Hot Spring

Penulis : Cik Puan Masa : 2:37 PM Comments : 17 Labels :
Assalamualaikum wbt :)

Darlink...cik mintak maaf sangat-sangat ea sebab tak dapat blogwalking kat blog korang.In Shaa Allah,nanti cik free cik terjah blog korang satu2 yae..

Tapi sebelum tu cik nak story mory kat korang cerita semalam.cerita baru ne,masih freshhh lagi tauu..hihihi.Korang layan jae lah gambar kitaorang sefamly berjimba kat poring semalam yae..





Nota jari kaki : Nak sambung tido jap..Penat masih ada lagi nih..byeeee
 
Designed by NurAlja Lee