Freebies Assalamualaikum

Penulis : Cik Puan Masa : 6:00 AM Comments : 11 Labels :
Asa sesiapa kat sini cari freebies untuk ayat 'Assalamualaikum' macam cik punya tu?Mehhh sini cik nak kasi free..Tapi cik punya ne triple simple dimple lah.Harap korang suka lah yae..Kalau suka amik jae,cik kasi free.Yaelah dah nama nya freebies kan..
 

Macam mana nak amik?Cara nya sonang jae beb..korang save jae kat lappy korang.Lepas tu letak kat setiap entry korang.Sonang kansss???

Pencarian 50 Bloglist Mamaniza.com

Penulis : Cik Puan Masa : 2:30 PM Comments : 20 Labels :

 

Tak Puas Beb

Penulis : Cik Puan Masa : 11:34 AM Comments : 12 Labels :
Psssstttttttt..korang cuti?Selamat bercuti-cutian lah yae,berhati-hati balik kampung nanti.Cik??Cik takda cuti,sebab bebaru ne cik dah bercuti-cutian.Tapi tak puas beb..........
brekpes pagi ne
Ehemmmehemmm..kasi terliur korang lagi.Mesti korang tahu kan kuih apa ne?opsssss bukan kuih bom tau.Ne cempedak goreng,kalau cik tak silap kat keyel jual seulas seringgit lebih.Betol tak?Tu cik tak pasti lah sebab ada famly cik yang dok keyel kata kat facebook bebaru tu..
Ne percubaan pertama cik buat kek masam manis.kaler nya agak kurang di situ,mungkin sebab cik masih malu-malu nak bermain dengan kaler kut..hahahh
Korang ingat lagi tak nasi ayam campak yang cik story mory bebaru tu?Rasa nya tak jadi lah cik nak share resepi kat sini.Mama,somi dan orang kampung cik tak kata sedap pon :'(
Tapi esok nya encik somi request lagi nasi ayam.Aihhhhh...acanne tu??kohkohkoh
See...walaupon rumah tak berapa nak lawa tapi Alhamdulillah ne lah tempat kami berteduh dari hujan dan panas.Cik suka suasana kampung beb.rasa nyaman jae,udara pon segar.Takda bunyi-bunyian yang membingitkan telinga.
Warghhhhhh....cik rindu kampung...rindu...rindu...rinduuu......(padahal baru jae pon balik)


Nota Jari Kaki : FFuuuhhhhh....semalam cik marathon blogwalking.Sikit lagi terseliuh jari cik..hohhoohoh

Wordless Wednesday || Buku WBI

Penulis : Cik Puan Masa : 8:40 AM Comments : 19 Labels :
Assalamualaikum wbt :)


Siap ada otograp lagi...Maceh DIM ;)



Nota Jari Kaki : Tak sabo nak baca...hihihiih

Nasi Ayam Campak

Penulis : Cik Puan Masa : 11:23 AM Comments : 19 Labels :
Assalamualaikum wbt


Pssstttt...cik manfaatkan masa untuk taip entry ne.Alah kojap jae makkk sambil2 tunggu ayam masak kat dapur tu hahh...
Pinjam gambar dri google jap
Cik masak nasi ayam ne mak oiiiiiii...Resepi antam jae labuuuuuu..Hahahhaaa...Campak-campak cenggitu jae lah.Yang ponting boleh masuk kat perut kan mak kan..Nanti dah siap cik share kat sini..Kalau mama cik kata sodap,somi cik kata sodap,Orang kampung cik kata sodap cik share resepi kat sini ek..


Nota Jari Kaki : Ehemmmmehemmmm...hutang blogwalking yewwwww :D

Keep Calm And Balik Kampung

Penulis : Cik Puan Masa : 8:40 AM Comments : 17 Labels :
Assalamualaikum wbt :)


Ne cerita semalam punya.Tapi sesaja ceritakan hari ne,nak kasi telan liur dulu korang pepagi ne dengan cuaca yang sejok ne..kohkohkoh.
Bila asyik nampak iklan kat tv,mesti nak cuba jugak kan.Pengaruh iklan kat tv lah kohkohkoh.Lagi-lagi bila tekak dah separu abad dah tak melantak kfc ne(padahal baru jae pon)Asyik makan Maggie 2minit jae tanda malas nak duk dapur lama-lama kan kak atie..hahahaha
Kitaorang pon oder lah combo A tu..Cik kasi 3bintang jae lah dari 5bintang daia(ewahhhh ingat ne MLM ka)ENtah lah tekak cik tak berkenan sangat dengan golden wrap ne.Tapiiiiiiiiiiii....Habis jugak,Tak elok membazir..hahahha
Ehemmmm...Nampak pic di atas mesti korang tahu kan apa maksud cik.Alahhhhh tak lama pon cik kat kampung..Tinggalkan air liur jae lepas tu balik lah.Jadi...korang tolong tengok-tengokkan blog usang cik ne aaa.Sesapa yang ada datang blog cik ne sila tinggalkan link yae..Takut nanti ada yang tak terbalas kunjungan,nanti ada pulak yang merajuk..hahahaohohohihihihi.


Nota Jari Kaki : Yang ada dalam bloglist cik...nak tinggalkan link pon boleh jugak.Kalau taknak pon tak pa jugak..Cik kan wajib terjah korang jugak...hahahihihohoho

Keadaan Cuaca Sejuk Di Malaysia 24 Jan 2014

Penulis : Cik Puan Masa : 8:58 AM Comments : 22 Labels :
Assalamualaikum wbt :)


Salam jumaat guys...Cik terbaca keratan akhbar hari ne kat facebook tadi.
Patut lah hari ne sejuk semacam jae.Tadi pon cik bangun solat subuh,Ya Allah sejuk nya air.Sampaikan cik masak bekal somi pon terpaksa guna stokin yewwww..Tak tertahan rasa nya..Kena-kena lagi cik ne ada asthma...
Cik baca komen kat facebook tadi kota kinabalu 15°c ,manakala gunung kinabalu pula 5°c pada jam 0230am.Sandakan???

Ne cik semak tepat pukul 0830am tadi..Boleh lah kan.Tak da lah sejuk sangat,cuma hujan masih membasahi bumi sandakan...
Sesiapa yang nak semak suhu untuk kawasan masing-masing boleh lah semkan kat Sini ya :)





Nota Jari Kaki : Bumi semakin uzur......

Ada Bizi Sikit Maaaaaaaa

Penulis : Cik Puan Masa : 5:15 PM Comments : 12 Labels :
Assalamualaikum wbt :)


Haiyakkkkk...kak atie manyak lindu ka sama cik??Hahahhahaa...Ampun tuanku.cik lambat blogwalking ada bizi sikit maaaaa..hihiihh
Ne lah punca kebizian cik tadi.Tu pon kalau korang prasan lah ada perubahan kat situ..Sambil-sambil tu cik tambah satu tab 'Aboutme'.Yae lah,mana lah tahu ada yang baru nak berkenal-kenalan dengan cik ne kan.Deqla,Mamazir, dah berapa tahun kenal cik tak payah lah baca 'about me' tu yae,buat ponat korang jae :D
Dan sambil-sambil tu cik kemaskan contec card untuk cik deqla kita yang cute miuttttt nee..Hahhhh deqla.Ada suka kaaaa??cekomen...cekomen...hihihihi.




Nota Jari Kaki : Ramai yang minta cik dsgainkan contec card untuk korang kan.Cik boleh jae tapi kena ikut turn yae darlinksss sekalian.Dan sesiapa yang berminat tu cecepat..cecepat lah PM cik kat Wechat yae (ID Cik_Puan90) bagi yang takda Wechat..Inbox jae kat facebook cik...

About Me

Penulis : Cik Puan Masa : 4:06 PM Comments : 11 Labels :
Assalamualaikum wbt :)


  • Nama saya cik puan..Boleh panggil saya cik tapi jangan panggil saya puan..hahahohohoho
  • Berusia 24 tahun pada bulan ogos 2014 nanti.
  • Seorang suri rumah berjaya,dan seorang blogger sepenuh masa.
  • Mula berblog pada 23 April 2011
  • Berasal dari Sandakan Sabah
  • Seorang yang tak suka banyak cakap dengan orang-orang yang tak sekepala
  • Isteri kepada Azly Adhan
  • Mengikat tali pertunangan pada 2 oktober 2011
  • Berkahwin pada 23 december 2013



NoorFaizah1408@gmail.com

Wordless Wednesday || Dsgain Kad

Penulis : Cik Puan Masa : 11:17 AM Comments : 17 Labels :
Assalamualaikum wbt :)


Mintak ampun yae mama..cik curi pic tu..hihihi.
Special for u mamaaaaa....Cik nak dsgainkan kad kawen,tapi mama dah kawen.Jadi cik dsgainkan jae lah contec card.Tak lah cantik mana pon,maklum lah cik baru jae berjinak-jinak dalam bidang dsgainer ne..kohkohkoh




Nota Jari Kaki : Psssstttttttt....untuk deqla pon ada.Nanti cik upload,cik nak kemas-kemaskan dulu mana yang patot ek...

Bila Mak-Mak Attend Kenduri

Penulis : Cik Puan Masa : 12:19 PM Comments : 25 Labels :
Assalamualaikum wbt :)



Bila golongan veteran menghadiri kenduri..Semua tak ingat dunia.Naseb baik husb tak ikot beb..Boleh lah berjimba sakan...Phewwwww khelasssss kau jah!Kenal tak mana satu cik????
Semua ne kawan cik masa belajar sama-sama kat belia dan sukan 4tahun yang lalu.Masa tu smua belia-belia.Sekarang dah veteran-veteran.Semua dah kawen kecuali yang tudung putih kat atas ne dengan tudung orange kat gambar pertama tu.
Yang ne baby adam..Pernah cik story mory kat blog ne.Boleh rujuk sini kalau rajin lah yaeee ibuk-ibuk...hihihih.Yang mak-mak dalam gambar ne masih berhoneymoon dan masih menanti rezeki dari Allah...hihihihi
Sila abaikan makcik kat belakang tu dan babat cik sekali..Sesungguhnya tyme cik pose cik dah tak hingat dunia.Yang cik rasakan tyme tu,dunia adalah milik cik seorang..kohkohkoh
Baju orange kat hujung tu adalah tuan rumah.Dah berkahwin dan mempunyai anak 3 tapi perangai mak aihhhhhh..Depan mentua ayu beb,tapi bila depan kitaorang gila-gila dan sangat sporting.
Letak sekali gamba baby adam ne.Baby sporting sebab apa cik kata sporting..Sebab dari kitaorang sampai sehinggalah kitaorang balik dia tak nanges pon.Ada nanges tapi kejap jae tu pon sebab dia haus.Lepas tu tido balik..Senang sangat ibu nya nak berjimba...
Tak habis-habis lagi bergambar.Dalam keta pon sempat pose..Masa ne kitaorang balik dah,tumpang keta suami kawan cik.Tahan jae lah suami kawan cik tu.Bila dah geng mak-mak berjumpa,gelak jae lah yae..Korang mesti macam tu jugak kan..Ellehhhhh jangan tak ngaku lah :P



Nota Jari Kaki : Macam ne lah bila anak hantu dah jumpa geng.Anak hantu bukan menantu yae..kohkohkoh
 
Designed by NurAlja Lee