Marhaban Ya Ramadhan

Penulis : Cik Puan Masa : 6:30 AM Comments : 5 Labels :

Allowwww ebrybady...
Alhamdulillah..tahun ne masih di beri kesempatan untuk kita menunaikan ibadah puasa.Jadi di kesempatan ini,mak enon nak amik kesempatan lah nak ucapkan selamat berpuasa kepada semua...semua...semua yang mengenali cik mak enon di seluruh negara..cehhhhh...kemahin perasan tip top mak enon ye..dah lah macam cbipsmore..kejap timbul kejap tenggelam..
Semoga setiap amalan kita di bulan yang penuh berkat ini di terima Allah...
Ehemmmmehemmmmm....dah tempah baju raya tak?dah tempah tudung tak??nanti next tyme kita kongsi sesama yae...okbai


Iklan Ajinomoto

Penulis : Cik Puan Masa : 9:06 AM Comments : 17 Labels :

Salam jumaat penghulu segala hari..
Apa yang cik reka kat atas tu hanya lah gurauan semata.Ne akibat terpengaruh dengan iklan Ajinomoto kat tv3 tu lah..kahkahkah..
Bagi sesiapa yang tak tahu lagi masakan goreng boleh tambah ajinomoto..sila lah cuba yae makcik-makcik sekalian.Tapi jangan buat-buat terkejut pulak..hihihi...
Sekian harap maklum :P



Mati Itu Pasti!

Penulis : Cik Puan Masa : 6:30 AM Comments : 10 Labels :

Semalam cik ada baca entry Mama tentang seorang kak syu.Dan beberapa jam selepas itu, cik dapat tahu beliau telah kembali ke rahmatullah melalui facebook pula.Takziah cik ucapkan buat keluarga beliau..
Bila tiba masa nya,kita takkan dapat menunda walaupun hanya sesaat,itu ketentuan Allah.Kita pun bakal menyusul juga nanti.Pasti!akan menyusul..Allah hidupkan kita saat ini,hari ini,malam ini kerana Allah masih memberi kita kesempatan untuk bertaubat dan mengumpul amalan buat bekalan kita di sana nanti in shaa Allah..
Janji Allah itu pasti..Tak kira di masa kita sihat,mahu pun sakit..Di masa kita susah mahu pun senang!Mati itu pasti!
Allahuakhbar....

Tabahnya Hati Seorang Suami

Penulis : Cik Puan Masa : 12:27 PM Comments : 15 Labels :

Adakah kita setabah ini?SubahanAllah...cekal nya hati seorang suami mengutip kembali  cebisan daging isterinya yang hancur akibat di gilis lori...Al-fatihah.
Semoga kita di kurniakan secebis ketabahan dalam melalui ujian dari Nya :)



Kalaulah Semudah Ini

Penulis : Cik Puan Masa : 6:30 AM Comments : 12 Labels :


Alangkah bahagia nya jika semudah ini untuk memili badan yang ideal.Mak enon adalah salah seorang daripa berjuta wanita kat luar sana yang sangat bahagia.Fuhhhh....pepatah "bersusah-susah dahulu,bersenang-senang kemudian" ataupon "hendak seribu daya,taknak seribu dalih" memang tak pakai lah..Tapiii.................semua tu hanyalah hayalan mak enon semata oiiiii!
Sudah...sudah...jangan nak berangan boleh kurus semudah itu.Meh lah join mak enon bersenam di atas keyword komputer di rumah masing-masing..kikiki

Giveaway Cash RM150 MrJocko

Penulis : Cik Puan Masa : 2:15 PM Comments : 4 Labels :

Tak lama lagi raya guys..Jadi dengan rasa bangga nya mak enon nak join giveaway.Nak cuba nasib,kut-kut rezeki berpihak kat mak enon ne.Boleh lah mak enon belanja biskut raya kat korang sorang sebjibik..Agak-agak posman nak hantar tak???kikikiki
Sesiapa yang belom join meh lah kita join sesama.Tuah ayam nampak di kaki..Tuah mak enon sape yang tahu..duit tuuuuuuuuuuuu,siapa tak nak..kikikiki...okbai




Terharuk

Penulis : Cik Puan Masa : 8:45 AM Comments : 8 Labels :

Sila klik untuk tumbesaran si manja anda :P
Wahhhh....Terharu nya mak enon...Ingatkan berabad mak enon hilang dari radar dah ada yang lupa.Rupanya mak enon masih ada pengikut yang setia,masih ada yang setia meninggalkan jejak di blog mak enon ne..Terharumak tauuuuuu!(Saja tukar ayat terharuk,itu menandakan cik terlalu terharuk kat korang!) 
Orite tukar topik jap..
Korang ada tengok world cup tak?Mak enon macam biasa lah..dok buat tahi mata dan tadah air liuq kat atas bantal sambil berdengkur manja.Malas lah nak bangun awal pagi semata-mata nak tengok bola.Ehh...jap,Apa kaitan unta kat atas dengan bebelan mak enon ne??Hahhhhh..tu lah ramalan orang-orang yang @#$%^&*%@#$%^ Isk..isk...isk...Macam-macam jae cara mereka nak tilik nasib.Hari tu sotong,sekarang ne pulak hunntaaaaaa..Tapi cik rasa lah kan pakcik unta tu nak garu-garu kat signboard tu.Bukan nya nak kata team tu monang..hapooo lah..Ke ada orang paksa unta tu pilih??Apa-apa pon..bola..bola jugak..jangan lah sampai melakukan sesuatu yang boleh mendatangkan dosa..hahhhhhh..

Perhatian!!!Buat pemenang 2nd Giveaway mrs.erry yang nak tuntut hadiah daripada cik sila email detail anda ke Noorfaizah1408@gmail.com dengan kadar segera.Kalau tak da hantar memang melepas lah korang.Dan akan di berikan kepada pemenang lain.

Datang Dan Pergi Sesuka Hati

Penulis : Cik Puan Masa : 6:00 AM Comments : 10 Labels :
Selamat berhari isnin..Selamat kembali ke sekolah..dan selamat yang selamat...kikiki
Setelah berabad cik menghilang akhirnya *tingggkatinggg*  Cik muncul balik.Wehwehweh..suka hati  cik jae nak datang dan pergi begitu aja..
MAAF...cik dah terbuai dek kemalasan cik sendiri.Tenggelam tak timbul-timbul cik.Ada jugak lah sorang dua tanya cik ke mana.Terima kasih atas keperihatinan dan kesudian korang merindukan mak enon sorang ne.Maaf tak dok niat cik nak buat korang merindu setengah mati..kikikik
Selain bizi  bercanda dengan perniagaan cik.Sebenrnya cik bizi dengan benda-benda lain jugak.Dan paling bizi cik uruskan somi lah..kikikikiki..Kalau nak cerita kat sini satu-satu memang tak habis.Banyak sebenar nya cik nak kongsikan kat sini tapi terpaksa "cut" jae lah yae cerita nya..
Tahniah! Cik ucapkan buat pemenang giveaway deqla.Bagi seiapa yang menang hadiah daripada cik boleh lah tuntut melalui email kat noorfaizah1408@gmail.com
Kalau tak dapat boleh try pm kat facebook ataupon wechat.Id boleh cari kat contec yang ada kat ruang menu tab kat atas tu ek..
Orite...tu jae lah dulu..tatatititututuuuu
 
Designed by NurAlja Lee