tutorial~~> daftar shoutmix

Penulis : Cik Puan Masa : 10:55 AM Comments : 0 Labels :
assalamualaikum..

hyeeee...hyeeee smuaaa..haaaa ari ne aku maw ajar kamu mcm mana maw wat shoutmix.kamu taw apa 2 shoutmix??mgkin blogger yg lain da taw.tp  ada lg yg blum taw apa 2 shoutmix...shoutmix 2 kotak chat 2k org tnggalkan pesan..alahhhh mcm d sblah kanan blog aku ne..kamu klik jak yg talk2 2.kluar lah shoutmix aku yg cumil a.k.a cute 2..bagi ssiapa yg blum ada 2 kamu reg lah cpat2.,s0 ini lbih mmudahkan n mengUP kan traffic blog kamu..
tp sblum 2 kamu msti reg dlu d cni>>> link

haaaa...ada kamu nmpak button black??klaw xnmpak kamu pakai lah mata tmbahan kamu 2..hehhehe..men2 jak r..ok.ok..
nmpak kan buton black.dai kata CREAT SHOTBOX ..kamu klik lah 2.klik jgn malu2..hehehe




haaaaa...kamu jmpa lg bnda ntah apa2 ntah ne..kamu reg lah kt c2.bg jak lah apa dia minta kt c2.bkan nya susah pun maw reg 2...tp jgn lupa tick kotak k0song kat bawah skali 2.ok..da reg korg klik button CONTINUE...



 klik style & colors laju2 ya..:)



pas 2 kamu pilih lah kaler yg kamu suka.pilih lah kaler yg sama dgn blog kamu so xgak srabut blog kamu nt..kalaw trlalu bnyak kaler pun bkin pning kpala gak kan...ok da siap kamu SAVE n BACK TO SETTING..



da back...kamu klik lah GET CODES..da jmpa code 2..pasang kat blog kamu..

* Log in > desgain > Add gadget > Html /Javascript

*paste lah code 2 kat ruang html 2..save n kamu tngok lah hasil nya..


p/s : #kamu maw hide kan shoutbox???klik link cpat2...
#maw ltak icon yg cute2??nnt aku ajar ok..http://www.cute-smiley.com

No comments:

Post a Comment

terima kasih dengan komen anda(✿◠‿◠)

 
Designed by NurAlja Lee