Al-fatihah Buat Mohd Rafiq

Penulis : Cik Puan Masa : 10:56 PM Comments : 15 Labels :
Assalamualaikum wbt.
Alhamdulillah masih di beri kesempatan untuk menjenguk blog yang terpaksa di tinggalkan buat sementara waktu akibat kebizian yang melanda.Bebaru ni cik dan famly telah kehilangan seorang adik sepupu akibt serangan asthma.
Mohd Rafiq Bin Abd Samari telah meninggalkan kami pada jam6 P.M di pangkuan ayah Arwah.Arwah memang sangat cerdik.dengan tubuh badan yang gemuk dan kecerdikan arwah,sesiapa jak yang pernah berjumpa dengan arwah memang terasa terhibur.Tapi ajal dah di tentukan semasa dalam perut kan,kuasa Allah kita tak dapat nak halang.Kita yang hidup kena teruskan hidup kan..

Cik tak dapat taip entry bebanyak.Masih sedih sangat apatah lagi bila tengok gambar2 arwah.Apa2 pon semoga arwah tenang di sana.Al-Fatihah :(

Wassalam

Rindu,Miss,Kangen!

Penulis : Cik Puan Masa : 8:13 AM Comments : 5 Labels :
Assalamualaikum wbt...
Wahhhh....awal pagi cik bangun semata2 nak update blog.Sebelom cik menghilang sekali lagi.Cik nak ucapkan bebanyak terima kasih kat kawang2 yang sudi meninggalkan jejak kat blog cik.Ingatkan korang dah lupa kat cik..Rupanya masih sedar kewujudan cik.Masih sedar entry terbaru cik.tq..tq..tq sangat2 dear..Tapi buat masa ni cik belom sempat nak replay.Semalam pon cik ada blogwalking kat blog kengkawan lain tapi tak semua lah sebab mata dah tersangat mengantok.Al-maklum lah mak kata bakal pengantin ne kena banyak rehat dan cukup tido..chewahhhhhhhhh...jangan jelous cik tengah di manjakan..hoohohohohoh..gelak banggaaaaa :P
Cik sebenar nya rindu nak replay komen2 korang..rindu nak blogwalking blog korang..rindu nak baca entry korang tapi buat masa ne cik masih belum ada kesempatan.Jadi cik harap korang faham..InsyaAllah lepas majlis cik,cik akan blogwalking blog korang ek!
Terima kasih sekali lagi sebab korang masih sudi jadi penyokong setia cik walaupon blog cik ne tak da lah meletopsssss sangat macam blog korang tu.Tapi cik terharu jugak lah,cik dah lama menghilang tapi masih jugak ingat kat cik yang poyo ne..keekekekeeeee :)
Opssssss....sebelum terlambat.Buat BFF kesayangan cik.The ros putih & F.A.R.A.H yang dah mengumumkan pemenang GA tu.Muaxxxxxxxxxxxxxxxxxxx sebab sudi pilih cik jadik pemenang nya...wahhhhhhhh nak tahu cik dapat apa??
Cik dapat crocheted kaler Merah from THEROSPUTIH!
Manakala GA yang di anjurkan oleh farah pulakssss cik berjaya memenangi TOPUP Rm10!tq..tq..tq...cik harap cik tak terlambat untuk menebus hadiah2 ne.Apa2 pon Cik farah cute nanti cik inbox no hp cik kat fan page farah ek.Dan buat theros putih plak..nanti cik massage alamat cik.
Okaiiiii dearrrrrrr.....cik nak chowchinchowwww dulu.Muaxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx!
buiii..buiiiiiiii :D

Walimatul urus Cik Azlyzah :)

Penulis : Cik Puan Masa : 10:11 PM Comments : 12 Labels :
Assalamualaikum wbt.
Hello dear,hey guys!!muaxxxxxx!hugggg ketat2..Lama nya cik tak on9 kan.Cian lah pulakxxx blog cik dah terabai,dah bersawang,dah bersemak samun.ntah2 banyak dah binatang2 liar yang cute2,yang comel2,yang ganas2 berkampung kat blog cik ne kan..
okai bebehhhh...di kesempatan ne cik nak tebas semak samun dan nyahkan sawang yang berkampung kat blog cik ne sebelum detik kebahagiaan tu menjelang..cehhhhhh skema nya ayat :P Opkos cik semakin bizi tapi Alhamdulillah semua dah settle sekarang tinggal menanti masa nya jew.Jadi cik nak kongsikan perkara2 yang cik lakukan sebelum kawen.
Ne keputusan saringan HIV cik..Tak Reaktif oke!so boleh kawen dah :D
Berbiru tangan cik selepas amik darah untuk thalasemia.Sakit wooooowoooo..hampir nak pengsan cik..kekekekke...Mesti ada yang meremang bulu roma kan bila teringatkan jarum..
Kad kawen pilihan Encik nunang cik..Biruuuuuuu oke!
Okaiiii darls...ne jak lah yang mampu cik updet buat masa ne.InsyaAllah ada masa cik online jugak..Tapi buat masa ne masih bizi lagi.Harap kengkawan lain tak lupakan cik yewwwwww...Cik nak amik kesempatan terjah blog korang lelaju..Kbaiiiiiiiiiii :)

Bizi..Bizi Dan Terus Bizi!

Penulis : Cik Puan Masa : 3:10 PM Comments : 11 Labels :
Assalamualaikum wbt
Weyhhhh...Sakit nya hati cik melihat makhluk tuhan tu.Di bagi betis nak paha pula.Semakin hari semakin menjadi-jadi pulak ko girl!Orang dah nak kawen pon ko masih tak faham-faham jaga adat!Pleaseeee lah fikir perasaan orang,jangan terlalu pentingan diri!!Masing2 ada perasaan.kalau benda tu terkena dengan batang hidung kau pon opkos kau akan marah jugak kan!!!!Kesabaran ada tahapnya juga bah!!
Ooppssssss....sorry termarah pulaksss.Bukan apa cik cuma nak luahkan perasaan yang dah lama terpendam ne!benci sangat tengok makhluk tuhan yang tak sedar diri tu.Jadiiiii blog ne jak lah jadi medan tempat meluahkan kemarahan ne.Tak apa kan sekali sekala.Kalau nak cerita kat orang punca nya pon orang tak akan faham.Cik pon manusia biasa jugak,pandai marah okai!Ada tinggi darah kowt :P
Stop cerita pasal makhluk tuhan tu..Time2 nak kawen ne cik malas nak stress2 dan buat masa ne cik nak pendam dan buat bodoh jew.Biar lah Allah tu adil!
Okaiiii pepssssss....hari ne cik sangat..sangat..sangat dan sangat bizi.Tadi ada gotong-royong sikit meluaskan kawasan rumah.Yew lah nak dirikan kemah kan so sebelum mendirikan kemah kena luaskan kawasan rumah dulu.Minggu depan cik memang tak da masa dah nak lenggang-lenggok.banyak benda nak settle..Esok cik dengan mak pegi town nak belanja cadar,langsir dengan barang2 lain.Lepas tu lusa makcik cik ajak pegi town lagi tempah pelamin then lusa cik pegi town lagi temankan mak belanja barang2 untuk kenduri nanti sambil2 buat saringan HIV.Fuhhhhhhhhhhh...bayak benda yang blom settle lagi.Tapi Alhamdulillah kursus kawen dah amik tahun lalu so tak da lah terkejar-kejar nak pegi kursus lagi.
Memandangkan cik beli broadband untuk seminggu jew,maknanya dalam minggu depan cik terpaksa menghilangkan diri dari dunia blogger lagi.Apa bleh buat cik mampu beli broadband untuk seminggu jew.Kalau cik beli sebulan tak sempat jugak nak online,membazir jew kan.Lagi pon Masa sangat mencemburui cik sekarang nih.Harap Bff cik semua tak lupakan cik.Cik bizi untuk seketika jew dear.Nanti dah settle sume cik akan kembali menyemakkan blog korang.Janji! Cik harap korang sume tak lupakan cik yew terutamanye penyokong2 keras cik(Hainom Okje,F.A.R.A.H,The Ros Putih,Miz Ruha,Dunia Wilma,Zul,Izzah,Elyna)yang lain2 tak tersebut nama tu pon cik hargai jugak.Yewlah tanpa korang siapalah cik ne kan..Cuma tak tersebut nama sebab tak larat nak copypaste2..InsyaAllah selesai jew wedding cik,cik akan kembali berblog.Nanti cik kongsikan detik2 bahagia cik kat sini..cehhhhhhhhh macam jew lah cik ne toptoptopmeletop sangat macam artis tuhhh.Perasan jab..kekekekee :D
Okaiiii dearr...cik nak rest dulu.Penat sangat nih dari pagi asyik kehulu kehilir tolong mak..Doakan semoga majlis cik berjalan dengan lancar yew dears!
Love u olz...tatatititutuuuuu ;)

Mana Satu Pilihan Hati Beta!

Penulis : Cik Puan Masa : 2:53 PM Comments : 26 Labels :



Assalamualaikum wbt.
Hay..hey..hoy!Sihat tak???Cik nak minta pendapat korang lah tang pelamin ne.Bukan apa,cik ne kekadang buta warna jugak.Kekadang kat mata cik cantik jew tapi mata orang pulak buruksss..Jadi cik nak mintak pendapat korang sikit.Sikit jew jangan lebih-lebih :P.Runshing jugak tengok pelamin yang santik-santik nih.Rasa nak buat semua pon ada.Hahhhhhhh mula dah perasaan tamak bermaharajalela..kekekekee..
Ciri-ciri pelamin yang cik nak.(pelamin pon ada ciri-ciri jugak tau :D)
  • Pertama opkos lah nak yang cantik(desgain terkini yew)
  • Kedua cik nak besar.Sebab famly cik ne ramai..Kalau amik yang kecik takut tak muat nak tangkap gambar nanti..Nak angkut satu kampung tangkap gambar kat pelamin beta tu :P
  • Ketiga,cik nak kaler yang terangssssss,menyala dan sejuk mata memandang.
  • Keempat,cik nak simple jew.Simple tapi buat para tetamu-tetamu rasa terpegun+meleleh melihat pelamin beta..kekekekekeeee

Ne Pilihan pertama cik.Tapi cousin cik dah penah gune bebaru ne T.T
Yang ne pon lawaaa!!!Cik nak yang ne tapi nak pilih colour apa ek @.@
Sama dengan desgain kat atas tu.Tapi kaler dia tak terangssss.
Combine kaler dia cantik kan.Yang ne pon cik suka :P
Biruuu ohhh..biruuuu!
Lawaaaa jugak.Tapi kecik..Kompom tak muat famly cik.
Hahhhhhhh....please bagi pendapat korang.Mana satu pilihan yang korang rasa sesuai.Cik nak kaler merah,tapi sekarang ne kebanyakan dah orang guna kaler merah putih.Jadi cik nak pilih kaler lain pulak.Kaler biru pon okai..Tak nak kaler purple sebab makcik cik tak berapa setuju.
Sooooooooo.....bagi pendapat please.Pilih pelamin no berapa dan kaler yang sesuai.kalau nak combine kaler pon bleh jugak.
okaiii bebehhhhhh...cik nak godek2 en google dulu.Nak cari desgain lain pulakssssss..
dadadididuduuuuuuuuuuu ;)

#Review Blog Hainom Okje

Penulis : Cik Puan Masa : 8:17 PM Comments : 8 Labels :
Assalamualaikum wbt.

hello sayang..apa khabar dengan mu??di sini ku merindukan kamu..Cehhhhhhhhhh..terbernyanyi plak :D
Hari ne seharian cik bizi kemas rumah dan kosongkan bilik.Keluarkan harta karun yang menyemakkan bilik beta sebab tinggal sebulan lebih lagi cik bakal jadik permaisuri...hoohohohhhh.
Okaiiii....di kesempatan ne cik nak review sorang lagi blogger otai.Rasa segan jugak nak review blog otai ne sebab memang dah terkenal pon.Tapi memandangkan sis okje ne ok jeeeeeeee,Cik nak review jugak.Yang belom follow jom follow,yang dah follow jom tegur-tegur.yang dah tegur-tegur,jangan gedik-gedik.dok diam2 jew Nanti sis okje babab kang..padan muka :P
wajah-wajah kebahagiaan OKje...
Klik arjuna okje kat atas ne kalau nak terjah blog dia ek :)
Kalau korang nak tahu..blog sis okje ne pon salah satu blog yang cik suka terjah.Sebab sis okje ne...OK JE,baik,cantik,tak sombong,peramah,ceria,cute,manis,sweet Eh sweet dengan manis tu sama lah...haiyakkkk :P (hahhhhh.....sis kalau dah kembang tu jangan dok awan lama-lama ya.Nanti masuk angin plak perut tu..kkekekeke)
Blog sis okje ne banyak makanan tau.Jadi sesiapa lapar tahap nak makan lappy tu pegi lah terjah blog dia.Makan lah lappy tu dengan chargernya sekali.Tapi yang tengah berdiet tu cik sarankan makan sikit dulu baru terjah blog dia.Takut tak jadi pulak korang berdiet...hahahahahha
okai...tak nak cik puji lebih-lebih takut sis okje kembang melayang kat awan nano plak.Apa-apa pon korang   rajin-rajin lah singgah blog sis okje ne.
okaiiiiiiiiiii....bye...byeeee darling XD

Kemana Cik Menghilang!

Penulis : Cik Puan Masa : 3:31 PM Comments : 18 Labels :
Assalamualaikum wbt.
hy dearssssss....muaxxxxxxxxxxxxxxx..Rindu lah kat korang.Rindu nak blogwalking,rindu nak taip entry,rindu nak sepah2 kan blog korang..lama nya cik menghilang kan.Bukan apa,line tenet dah di potong!Siapa suruh malas bayar kan,amik ko tak dapat online berapa hari...wahahahahaha.
Dear..otak cik dah berkarat.Jadi buat masa ne korang tengok2 jew lah gambo yang cik share ne..Biar lah gambo yang menceritakan kemana cik menghilang beberapa hari ne..
ZZZzzzzzzzzzzzzzaaaaassssssssssss :)






Hahhhhh...Dah tahu kan kemana cik menghilang..Opssssssssss....cik belom kawen oke!hari tu cik g jalan beli barang hantaran sambil2 temankan encik nunag beli motor baru dia.Balik2 jew kat rumah terus prepair hantaran untuk majlis behantar.Dekat sabah ne majlis behantar ne untuk tetapkan tarikh perhawinan dan menghantar duit dah.Jadi maknanya cik ne bride to be lah kannn.wahahahhaa...Blushing
okai pepssssss...cik busy lagi ne nak pegi jemputan kahwin famly lepas tu nak kemas-kemaskan rumah sebab majlis cik tinggal sebulan lebih jew lagi.Nak settlekan banyak benda lagi kan.Apa-apa pon cik akan luangakn masa blogwalking kat blog-blog korang.Sumpah cik rindu sesangat nak blogwalking!
Doakan semoga majlis cik berjalan dengan lancar ek..
chowwww cincauuuuuuuu :D

#Review Blog F.A.R.A.H

Penulis : Cik Puan Masa : 9:25 AM Comments : 13 Labels :
Assalamualaikum wbt.
Hoo...hooo..hoooooooreyyyyyyyyy!Mood agak gumbira sekarang ne.Esok cik bercuti sehari dari blogwalking dan taip entry.Sebab cik nak jalan g shopping..Hari ne jalan & esok baru balik..Jadiiiiiiiii sebelom encik Nunang cik sampai..Cik nak ambil kesempatan Review sorang lagi blogger Cantik Manis yang berasal dari Kuala Lumpur kot tak silap cik..
Klik Kaki kat atas ne Kalau nak terjah blog dia
Blog Farah ne blog wajib cik terjah hari2..Blog lain pon wajib jugak cik terjah hari2,Siapa kata tak wajib.Tapi blog farah ne dia buat entry ka tak buat entry ka tetap cik nak terjah jugak hari2.Tapi farah memang rajin taip entry setiap hari.Tak kira lah dia busy ka tak,mesti ada entry terisi kat blog dia.tu lah kekadang On lappy jew terus buat semak kat blog dia...hahahahaaaaa..
Dan kalau korang nak tahu..Cik farah kita ne suka bagi nasihat.banyak ilmu & nasihat2 yang berguna dalam blog dia.Tak caya???pegi lah godek2 blog dia..Bongkar habis-habisan blog dia,Bagi bersepah pon tak pa..kan farah kan :D
Hahhhhhhh.....sekarang cik farah kita ne pon ada buat Segmen.Siapa yang tak busy tu jemput2 lah join ek.Bagi memeriahkan lagi segmen pertama dia.Hadiah dia pon sangat-sangat lah meletopsssssssssssss.Klik segmen monyet dekat sidebar cik kalau nak join sekaki..tapi jangan amik hadiah jam tu.jam tu cik dah boking awal2 :P
Okaiiiiiiii dearrrr....cik nak chowwwww..nak makeup2 dulu sebelom encik nunang cik sampai..nanti membebel plak dia tengok cik tak siap2 lagi..kekekekkeke
papaiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii...muaxxxxxxxxxxxx :)

#Review Blog Dunia Wilma

Penulis : Cik Puan Masa : 1:47 PM Comments : 12 Labels :
Assalamualaikum wbt.
Helloooooo peepsssiiiiiiiii...hihihih.Wowwwww...Hari ne ramai yang goyang kaki kat rumah kan.Al-maklum lah cuti.Alhamdulillah ada peluang bersantai bersama famly kan :)
Okaiiii...Hari ne cik nak ambil kesempatan Review blog Bff cik.
Klik Gunung kat atas kalau nak Terjah blog Wilma

Wilma ne duduk senegri dengan cik.Alahhhhhh...Lihat jew header kat atas tu mesti korang dah tahu kan negri mana kitaorg tinggal.Yeahhhhhh betol...Negri bawah Bayu :D
okaiiiiiii...Wilma ne pon orang nya tak lah sombong-mombong.Orang nya mesra oke!tak percaya??pegi lah tegur..Kata orang tak kenal maka tak cinta kan,Tapi kalau dah kenal lepas tu nak Cinta tu cik tak tahu lah nak jawab apa.Tanya empunya badan...Jangan memandai tanya cik plak :P
Untuk pengetahuan korang...Cik Wilma kita ne rajin join segmen & giveaway.Pernah jugak dia menjadi mangsa tag cik..hihihih.Dah tu kan  di tag 2x dalam segmen yang sama lagi..Tak tahu kalau wilma perasan..sebab time tu cik yang Tag.Hahhhhhhh nampak kan kemesraan Wilma bersama blogger melalui segmen dan Giveaway..
Cik dengan Wilma ne pon baru jew kenal.Cik kenal pon sebab Wilma ne rajin ushaaa2 blog cik.Rajin tinggalkan komen di setiap enty cik.Lihat jew lah List Penykong Setia cik,tu lah bukti kukuh setakat ne...hihihi
Okaiiii dear..Harap korang rajin2 lah singgah blog Wilma tu yea.Jangan lah sombong2,tak baik tau...
Dadadididuduuuuuuuuu~ :D

Bubbly GA 01: Monyet & Cili

Penulis : Cik Puan Masa : 12:42 PM Comments : 9 Labels :
Assalamualaikum wbt.
hye..hoiiii..huiii.heiiii..Siapa nak hadiah angkat tangan tutup kepet dan muntah lelaju :P
Sesiapa nak hadiah free dari BFF cik yang beauty,join lah GA yang Cik F.A.R.A.H anjurkan.Hadiah dia pon sangat2 lah menarik,rugi siapa tak join.Nanti cik dapat hadiah..korang dapat apa???Dapat baca jew entry cik,lepas tu tinggalkan komen kat entry.Jelous lah,apa lah..Hahhhhhhh cik jugak yang susah.Nak share hadiah tu tak boleh pulak.Sebab cik mengaku yang cik ne agak kedekut sikit nak share2 ne...wahahahahhaaa.Okai abaikan bebelan manja itu :D
Klik  Sang Monyet Kat atas kalau nak join!
Pada suatu hari Sang Kancil sedang berjalan-jalan di kebun buah-buahan dan sayur-sayurannya bersama rakannya Sang Kura-Kura. Sedang asyik mereka menikmati buah-buahan di situ, tiba-tiba datang Sang Monyet yang kelihatan amat kelaparan sekali.

"Tolong, tolong, aku amat lapar sekali. Sudah empat (4) hari aku tak makan", kata Sang Monyet dengan sedih.

"Bolehkah kiranya kamu berdua berikan sedikit buah-buahan untuk aku makan?", pinta Sang Monyet tadi.

Sang Kancil dan Sang Kura-Kura berasa amat sedih dan kasihan melihat keadaan Sang Monyet seperti itu.

"Baiklah Monyet, ambillah apa saja yang kau mahu", kata Sang Kancil.

"Terima kasih Kancil, terima kasih Kura-Kura", kata Sang Monyet dengan gembira.

Melihatkan pepohon buah-buahan yang merimbun di hadapannya, mulalah Sang Monyet berasa tamak. Tiba-tiba dia ternampak akan pokok cili yang ranum dengan cili-cili yang merah menyala.

"Aku mahu itu, aku mahu itu!" teriak Sang Monyet...........................................................................

Sambungan :
Jagannnnnnnnnnnnnnnnnn!!!!! jerit sang kancil dan sang kura-kura serentak.Tetapi sang monyet langsung tak mengendah kan jeritan sengau itu.Sang monyet memetik sebiji cili lalu memasukkan ke dalam mulutnya.Sang kancil dan sang kura-kura hanya mampu melihat perbuatan sang monyet yang kelaparan itu.

"Sedap jugak buah merah ne,lagi sedap kalau di campur dengan belacan"Kata monyet di dalam hatinya.

Maka sang monyet pun memetik cili sebanyak-banyaknya lalu menelan cili-cili tersebut dengan lahapnya.Tiba-tiba sang monyet merasakan mulutnya berdenyut dan merasa ada kepulan asap kilang yang keluar melalui corong-corong telinga nya.Perlahan-lahan sang monyet membongkokan badan nya untuk memaksa cili-cili tersebut keluar menjadi najis.Tiba-tiba...Prutttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttt.......Alangkah terperanjat sang monyet,sang kancil dan sang kura-kura.Bukan cili yang keluar tetapi api pulak yang keluar..
Sang kancil dan sang kura-kura merasa panik melihat sang monyet yang sudah terduduk di tepi pokok cili.

"hura-hura haik hawak hegi hinta hantuan hengan hakan-hakan hang hain"Arah sang kancil dengan sengauya kepada sang kura-kura.Tanpa berlengah sang kura-kura pun berjalan lah meredah hutan untuk meminta bantuan.Setelah beberapa hari berjalan barulah sang kura-kura berjumpa dengan rakan-rakan nya(Al-maklumlah kura-kura tak laju berjalan.So faham2 lah yeeee :P)
Sang tupai,Sang beruk,sang tapir,sang ular serta konco2 yang lain pun berlari lah menuju ke tempat sang monyet dan sang kancil.Tak smpai 6jam pon mereka dah sampai.Tetapi mereka dapati hanya sang kancil sahaja yang berada  di situ.

"Ehhh...mana sang monyet???"Tanya sang kura-kura kepada sang kancil.
"Haku Hudah hebumikan hi hawah hokok hili,hia hudah hatiiiiiiiiiii!!"Sang kancil menjawab sambil menangis teresak-esak.

Mereka pon turut menangis mendengar khabar yang di sampaikan oleh sang kancil sebentar tadi.Dan semenjak peristiwa itu,kesemua binatang-binatang tidak berani makan cili lagi.Bimbang mereka akan mengalami nasib yang sama seperti sang monyet yang tamak..

Sekian dan terima kasih (tepuk tangannnnnn)

Nota Jari Kaki : Haiipppppp......Mesti ada yang sengau lepas baca entry ne kan..hahahahahhahaaa :P

#Review Blog Izzah

Penulis : Cik Puan Masa : 7:50 PM Comments : 12 Labels :
Assalamualaikum wbt :)
Hy peepsssss....sihat tak?
Okai....seperti yang di janjikan.Cik nak ambil peluang review blog penyokong kuat cik.Alahhhh....pengomen2 tegar cik lah.Siapa lagi kannnnn :D
Ada sesiapa ka kenal dengan pemilik header kat atas ne??Mesti ada yang dah kenal kan.Tapi cik nak kenalkan jugak lah dengan korang..korang..korang yang belom follow ataw belum sempat berkenalan di alam maya ne.Klik jew gambar kat atas tu kalau nak lawat kawasan(Pinjam ayat Cik F.A.R.A.H)
Ne profile Izzah.Nampak tu,masih single tuuuuu..hahhhhhhhh.Pegi lah kenal2 ek.Sama2 kita merapatkan silaturahim.InsyaAllah Izzah ne orang nya tak sombong buktinya dia rajin join segmen tau.Sesiapa yang belom follow tu jangan kasi lamaaaaaaaaa oke!

Nota Jari Kaki : Semoga hubungan kita di alam maya ne berkiekalan ya dear..hihiihhi
chhooowwwww...cincawwwwwwwwww :)

#Penyokong Setia Oct!

Penulis : Cik Puan Masa : 11:54 AM Comments : 13 Labels :
Assalamualaikum wbt.
Pejam celik..pejam celik..celik pejam..pejam tak celik2 kita dah masuk di bulan november.Selamat tinggal october,jumpa next year.InsyaAllah kalau masih di panjangkan umur dan di beri peluang bernafas di muka bumi Allah ne.
Ingat lagi tak janji Cik hari tu?Aaaahhhhh...buat2 lupa jew lah kan,save duit cik..whaahahhaa...joke oke!mana boleh lupa,janji tetap janji kan darls.Cik rasa korang baca tajuk pon dah tahu kan apa isi kandungan entry ne?Nak tahu siapakah yang bertuah tu????
V

V

V

V

V

V

V

V

V

V

V
Yeahhhhhh....Sesiapa yang belom follow blog therosputih g lah follow & kenal2 ek.Eratkan silaturahim sesama blogger.Lagi pon therosputih ne orang nya tak sombong tau.Setiap komen korang kat entry dia tak kira lah dari zaman pak kaduk kah,dia tetap reply punyaaaaaa.Dan jangan lupa join special GiveAway therosputih jugak ek,ada cik letak kat sidebar tu..

Message untuk Therosputih Plak : Terima kasih sesangat dear sebab sudi komen blog cik yang burok ne.Walaupon kekadang entry cik sangat2 membosankan tapi awak sudi tinggalkan komen.Dan entry2 cik yang dah berkurun lama pon awak tetap sudi komen jugak..terharu sesangat tauuuuu.Terima kasih.Terima kasih,Terima kasih bebanyak.So sebagai penghargaan cik nak kasi Topup kat awak lah dear.Pm cik no telefon di Page Cik Ne secepat mungkin yeww..
Cik sebenar nya nak bagi hadiah..Yelah kan sebagai kenangan sahabat di alam maya ne.Tapi kat sini masalah pejabat pos jauh lah.Tengok jew notification tu,dorang send 19hb lagi tapi baru hari ne cik dapat notification tu.Jadi cik kasi topup jew lah yew.

Nota Jari Kaki : Buat penyokong setia cik yang ada kat list tu.InsaAllah,cik janji akan review blog korang.Jangan risau,cik tetap menghargai jasa2 korang..

Okaiii....papaiiiiiiii...love u all :D


Uji Kaji Puan Sri :P

Penulis : Cik Puan Masa : 8:21 PM Comments : 9 Labels :
Assalamualaikum wbt.
Hello...Holle..Lehhoo.olaaaaa..hihihihhhihi..
Hahhhhhhh...siapa dapat No topup Celcom kat page saya tadi???Hari tu saya pernah bagi tahu kat blog kan nak kasi topup.Ingatkan nak bagi 5hb nanti,tapi sebab tak sabar tu lah saya bagi hari ne jugak.Tapiiiiiiiiiiiiiiiiiii saya akan bagi sekali lagi tau.nak bagi peluang dengan pengguna Digi pula..
okaiiii...Lupakan pasal page tu.Saya nak share kat korang hasil uji kaji saya..wahahahahaha..Gelak bangga.Tangan di bahu mata ke atas :D
Telur ayam rebus!
Maggie+Telur ayam rebus..yummmmyyyy :D
Haaahhhhhhh...Ne lah uji kaji yang berjaya sya lakukan hari ne.Cebik bibir Sya tau korang mesti dah tahu benda ne kan,sya jew yang terlambat.Sebenar nya benda ne dah lama sya tahu cuma baru hari ne berpeluang nak try.Dan hasil nya sangat2 membanggakan Sila Muntah Jejauh Bila dah menjadi,sememang nya sangat exaited.Rasa nak tambah blink2 lah,nak tambah manik2 lah..hoiiiiiiiiiiii...ne makanan lah!wahahhahaaa..Nampak sangat keterujaan sedang menguasai diri :P
Haipppppppp...Comei tak??Baby ne sya jumpa masa temankan auntie sya pegi sekolah.Nak daftarkan anak dia.Sebab Comei sangat,sya pon ambil kesempatan jugak lah dukung baby ne lagi pon kesian tengok mama dia berpeluh2 ketiak,Jalan jauh kot.Baby ne suka gelak tau,lepas tu tak takut dengan orang lain.Mungkin dia tengok muka sya ne beautinggggg sangat kot,tu lah dia tak takut.(saja eja Beautinggggg.takut ada yang termuntah bertangki2 pulak :P)
Okaiii bebehhhhhhh...Nak chowwww dulu..papaiiiiiiiiiiiiiiiiiiii dear^^

Kembali Setelah Menghilang

Penulis : Cik Puan Masa : 7:29 PM Comments : 11 Labels :
Assalamualaikum wbt.
hy dude...cehhhhhhhh..bukan main lagi tajuk entry.Amikkkk kauuu :P
Setelah beberapa hari menyepikan diri.Akhir nya saya kembali lagi.Hahhhhhhh...mesti ada yang rindu kan.P.E.R.A.S.A.N! Sila ketuk kepala saya kalau tak betul..oke!
Di pagi raya.Puan sri dengan ibunda kesayangan intan payung :D
Gambar sengaja di blurkan sedikit sebab takut ada yang jatuh hati pula.cehhhhh..padahal hp murah.hohohoho.
Haippppppp...jangan cuba2 nak mengorat mama sya!:D
Hanya dua gambar yang dapat di share.Sebab sya tak mampu nak pose lebih2 atas alasan tertentu.Padahal malas nak bergambar
Tak da cerita yang best raya ne sebab ramai yang tak balik ke kampung.Btw tetap happy jugak dapat beraya bersama dengan famly lagi,jumpa sepupu sepapat & dapat daging korban.Amik jew lah kan biar pon saya tak makan.Bukan tak nak makan daging,tapi sebab saya tak sanggup nak makan daging yang di sembelih depan mata saya.sedeyyyy tauuu T.T Apa2 pon kena ambil jugak lah,tak baik tolak rezeki kan..
okaiiiii...ne jew cerita raya saya semenjak bergelar puan sri ne..hohohoohh...tembak lelaju :D

Nota Jari Kaki : Ini Cerita saya,cerita korang pula macam mana??Tinggalkan link kat komen tu ya.Sya pon nak juga baca cerita raya korang..Mesti meriah kan..

buiiiii..buiiiiiiiiiiiiii^^

Salam Adiladha

Penulis : Cik Puan Masa : 8:14 PM Comments : 8 Labels :
Assalamualaikum wbt.
Mood kureng sikit nak berblog akibat termimpi buruk Semalam.Tiba2 teringatkan dia.Tapiiiii...berapa hari ne sepi tanpa berita.handphone pun senyap jew.Nada kecewaTak da plak yang sudi call+message saya..sedeyyyy sangat oke!Hahhhhh...siapa nak call?amik no saya lelaju..01pat-999patpat si kulipat siapa cepat dia dapat..wahahahaaaa :P Ok stop!Nanti ada yang terikut2 bad mood plak kan..
******************************************************************************************************************************
Hahhhh...raya haji tinggal berapa hari lagi kan.Masing2 dah busy buat kuih,bakar lemang,asah parang untuk majlis korban nanti.Asah tajam2 yae nanti tergelak lembu/kambing tu sebab parang tak tajam..hahhhhhhh.
Tadi ada masa blogwalking kat blog rakan2 blogger.Ada jugak yang buat entry balik ke kampung halaman.Terutamanya Sis OKJE & AYUT.Semoga selamat sampai dan selamat kembali.Buat rakan2 blogger terutamanya BFF F.A.R.A.H tak dapat cuti tu,jangan sedih,jangan jelous yae.Nanti sampai jugak daging korban atau kuih raya tu kat korang..tunggu jae lah..hihiihhhhhh
Haaaippppppp...yang ne bukan banner oke!hahahaaa.
Awal2 saya ucap yae,takut yang lain dah bercuti kan.Nanti tak sempat baca entry saya ne.Lagi pon saya nak bercuti2 taip entry jugak..wahahahhaaa..Ingat pekerja jae ka perlu cuti.Blogger sepenuh masa pon nak cuti jugak.Tapi blogwalking tetap akan di teruskan.hihihihihi

Nota Jari Kaki : 5november ne annyvrsery page CikLike sini!.Nanti nak kasi no topup(celcom only!) kat page.Siapa cepat dia dapat!

Segmen 3rd : Blog Paling AWESOME .

Penulis : Cik Puan Masa : 5:30 PM Comments : 10 Labels :
Assalamualaikum wbt.
Klik Banner Kalau Nak Join!
Nak Tag : JUE
Ok...byeeee :D

Cerita Saya Hari Ini

Penulis : Cik Puan Masa : 9:32 PM Comments : 22 Labels :

Assalamualaikum wbt.

Cerita Satu

Hari ne Macam2 benda berlaku.Pepagi tadi bangun2 jew mama saya buat kezutannnn.Supriseeeee gitu..hihihi.
Mama : Jah,Kau tau ka??(Jah tu nama panggilan manja saya kat rumah oke!)
Saya    : Apa???
Mama : Kucing mu beranak!
Saya    : Hahhhh????@#$%^&*(%^&*&^%$#
Patut pon kemarin Comel asyik mengiau jew.Keluar masok,keluar masok bilik saya.Rupanya cari tempat sesuai untuk melahirkan baby dia.Last2 dia bersalin kat atas katil abang saya..hahahaha.Kelasssss kau Comel :P.Sumpah saya memang  sangat2 terkejut+Happy sesangat Sebab saya dah jadi nenek..wahahahaa..Nenek lah sangat.Saya terkejut sebab ingatkan ada orang meninggal tadi.Yelah mimik muka mama saya tu serius sangat.Lagi pon baru bangun tido kan.Hahhh...Nak tengok tak cucu baru saya??
Lala,Lulu,Lilo.Ada tiga ekor.Semua sama colour.Jantina tak pasti lagi sebab saya tak berani sentuh lagi buat masa ne.
Cerita kedua
Tadi petang saya jenjalan lah dengan mama saya.Jenjalan+Lepak2 kat rumah adik mama saya.Eeiiiiiiii....mama saya pon pandai lepak2 tau..hahahahaaaaa.
Dah maghrib belum balik lagi sebab terpaksa tunggu adik saya habis tusyen sekali lah.Malas nak hantar & amik.Jadi terpaksa tunggu.
Sampai jew rumah baru nak buka pintu mama saya dah bising,sebab bapa saya terluka akibat terkena sabit.Siapa tak tahu apa tu sabit???Alahhhhhh yang petani guna untuk potong buah sawit tu lah.Bukan Bulan Sabit merah oke!Jadiiiiiiii...tak sempat naik rumah terus pecut bawa bapa saya pegi kelinik terdekat sebab darah dah banyak keluar.Eeeeiiiiiii...masa memandu pon tangan saya terketar2 u know,masa tu saya rasa semua kereta kat atas jalan time tu lembap jew bergerak.Nak potong pon tak berani.Almaklum lah saya mengaku dengan bangga saya tak ada lesen..huaaahuaahuaaa.Ok..Alhamdulillah semuanya selamat.Bapa saya pon dah mendapat rawatan dan mendapat Tiga jahitan.Jadi esok saya terpaksa ambil alih tugas bapa saya pula pegi hantar dan ambil adik saya ke sekolah..cehhhhhh...skema ayat :D

Cerita Ketiaga

Tadi selesai jew mandi & makan,saya pon mengadap laptop.Buka facebook,buka blog.Tetiba cek notification Fb ternampak pula sesuatu.Nak tahu apa????
Yeahhhhhh...akhirnya gambar saya siap di doodlekan.Cantik kan..Saya tahu doodle lebih cantik dari gambar asal..soobbb...sobbbb T.T.Btw Trima kasih banyak-banyak buat APIS.Sesiapa yang teringin sesangat nak tengok mukanya di doodlekan.Boleh lah hantar request kat page apis Kat Sini.tapi jangan lupa follow sekali Blog Apis yewwww.Doodle ne pon FREE jew.Jadi jangan malu jangan sogan send requst kat Apis.

Okaiiiiiii...panjang pulak story saya malam ne.Apa2 pon yang berlaku hari ini ambil pengajaran.Dan semoga hari esok adalah lebih baik dari hari2 kelmarin..
Buiiii...Buiiiiiii^^


Kain Pasang Cantik Giveaway

Penulis : Cik Puan Masa : 10:25 AM Comments : 7 Labels :
Assalamualaikum wbt.
Oleh kerana BFF saya di alam maya ne F.A.R.A.H &Dunia Wilma dah join GA ne.Saya pon nak join jugak lah.Hadiah nya pon sangat2 menarik tertarik and the bommmmmmmmmm!
Klik banner yeww kalau nak tahu syarat2 nya.Memang sangat senang pon.Rugi siapa tak join!

okaiii...cawwwwwcinnnncawwww :D

SPECIAL GIVEAWAY by therosputih!

Penulis : Cik Puan Masa : 2:02 PM Comments : 6 Labels :
Assalamualaikum wbt.
Ppppppppssstttttttttttt....Nampak tak banner kat atas tu???Sapa tak nampak memang nak kena ketok kepala dia pakai batu lesung..huaaahuaaahuaaaa.
THEROSPUTIH jemput saya join GA dia lah.Jadi dah di jemput tu saya pon join lah kan.Korang pon jommmm lah join GA ne.Alahhhhhh hadiah belakang cerita yang penting kita dapat mengeratkan silaturahim sesama blogger.Jommm lahhhhh...Jommm lahhhh...yang belom follow tu,jom lah followww..yang dah follow tu jom lah joinnnn GA plak.Dah join GA ne kita ajak kengkawan lain plak.Supaya meriah lah kita berGA kan.Dan sekiranya banyak penyertaan Hadiah akan bertambah.Dan GA ni berlangsung selama SEBULAN.Laiiiiiiiiiiii...Laaaiiiiiiiiiiiiiiiii...Siapa tak nak join saya tak nak kawan lah...wahahhahaahha.Boleh tak macam tu.Joke oke!
Syarat-Syarat dia pon Sangat-Sangat lah senang.Tak pelu Like2 bagai.Cuma follow dan komen jew.Jadiiiiiiii apa tunggu lagi!

Nota Jari Kaki : Dearrr...Cik tak kreatif lah..huaaahuaaahuaaaaaa




Saya Suka Dress!

Penulis : Cik Puan Masa : 8:43 AM Comments : 2 Labels :
Assalamualaikum wbt.
Saya di Tag oleh Blogger Frend Forever F.A.R.A.H.
Tarikh tutup penyertaan HARI INI 21october2012!

Nota Jari Kaki : Harap penganjur masih menerima penyertaan last2 minit ne.

Jangan Kasi Lama!

Penulis : Cik Puan Masa : 10:18 AM Comments : 17 Labels :
Assalamualaikum wbt.
Helluuuuuuuu sayangggggg buah hati pengarang jantung pisang betaaa..Sihat tak???
Haaaahhhhh...kat sini hujan lebat tau.Rasa nak tarik balik selimut pon ada.Naseb baek saya tak juga termakan hasutan syaitan..hussssss...hussss....p jejauh ko syaitannnn..hihiihhhhh.Walaupon malas,saya gagahkan diri jugak bangun,lepas tu kemas2 rumah.Dah settle semua baru lah mengadap blog yang cantik menawannnnn ne...Cantik keeeeeeeeeeeeeee!
Korang perasan tak ada benda baru kat Sidebar saya????Mungkin ada jugak yang tak prasan kan.Yelah blog saya ne tak pemes.Sambil lap air mata =.=
Ne lah widget baru dalam blog saya.Benda ne pon saya tahu dari Izzah.Trima kasaih dearrrrrrrrr.Saya rasa lebih selesa guna widget ne sebab ada gambar dan ada jumlah komen kan.Jadiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii....dengan ada nya benda ne,senang lah saya bagi hadiah kat pengomen tegar saya kan..kann.kann..kannn..yelahhh bagi menghargai jasa2 korang.korang penat2 komen entry saya kannn..
Dan hanya Satu pemenang akan mendapat hadiah pada setiap bulan.Nak tahu hadiah apa???Yang tu nanti lah saya fikir nak bagi apa.Nak bagi topup ka,atau cendrahati ka.Jadi tunggu jew lahhhh..Saya akan hubungi pengomen terbanyak pada setiap hujung bulan.30 atau 31 hari bulan bermula BULAN INI!
Jadi,sesiapa nak hadiah tu rajin2 lah komen.InsyaAllah saya akan balas kunjungan korang balik selepas komen anda di approve.Kalau tak nak hadiah,tak payah lah komen.I tak kisah pon..wahahahhahahahha..jahat nyaa..Tak baik tauuuuuu.joke oke!

buiiii..buiiiiiiiiiiiiii ;)

Seharian Bersama Mama!

Penulis : Cik Puan Masa : 1:38 PM Comments : 24 Labels :
Assalamualaikum wbt.
hy dearrrrr...haloooooooo...Sihat tak?mehhh huggggg...muaxxxxxxx.Seharian cik membusy kan diri meround bandar Sandakan dengan my lovely mummy.Jadi tak sempat BW ke blog korang..Sorry..Sorry..Sorry.cik janji lepas update entry ne cik BW oke!
Ne lokasi kami kelmarin.Lepas jeww beli2 barang keperluan,my mom ajak pegi bandar maju.Nak tau,mama cik ajak urut2 badan.Tapi lupa plak nama kedai dia..Wahahahhaaaaaaa
Mama cik buat full body message treatment.cik?Cuma urut kaki jewww..Lagi pon buat masa ne badan cik tak da lah sakit2,lenguh2(Takda kerja,duduk rumaj jew pon :D).Di sebabkan mama cik yang nak sponser jadi saya urut2 kaki jew lah.yelah..rezeki jangan di tolak kan.Motif??Suka sukiiiiii jewwwww....huaahuaahuaaa
*terpaksa di blurkan sebab aurat*
Aaaawwwwwcccaaaakkkkkk...Comel tak kaki cik.Lepas rendam dengan air suam terpaksa di bungkus.Lepas tu barulah sesi urut mengurut di jalankan.Dari tapak kaki sehinggalah ke lutut.Sakitttttttt dohhh..Menyesal cik buat.tapi auntie tu kata kalau sakit tu banyak angin lah.Dalam hati memang bnyak angin pon..Tengok jew badan gumuk T.TLantak lahhhh...yangcik tau kaki cik tetap comel :P
Suasana di dalam kedai ne.Sangat2 tenang di tambahkan lagi dengan alunan muzik menambahkan lagi ketenangan hati costumer2..chehhhhhhhh.Rasa nak tidur jugak time tu..
Lepas jeww urut2 sumaa..Kami pon bertolak balik ke rumah.Dan sempat jugak cik beli minuman favorite cik.Honeydew+bubble^^

Nota Jari kaki : Ada duit lebih InsyaAllah nak sponser encik nunang plak.Yelah dia asyik kata sakit belakang kan.Cian dia penat keja.
 
Designed by NurAlja Lee