Cerita Saya Hari Ini

Penulis : Cik Puan Masa : 9:32 PM Comments : 22 Labels :

Assalamualaikum wbt.

Cerita Satu

Hari ne Macam2 benda berlaku.Pepagi tadi bangun2 jew mama saya buat kezutannnn.Supriseeeee gitu..hihihi.
Mama : Jah,Kau tau ka??(Jah tu nama panggilan manja saya kat rumah oke!)
Saya    : Apa???
Mama : Kucing mu beranak!
Saya    : Hahhhh????@#$%^&*(%^&*&^%$#
Patut pon kemarin Comel asyik mengiau jew.Keluar masok,keluar masok bilik saya.Rupanya cari tempat sesuai untuk melahirkan baby dia.Last2 dia bersalin kat atas katil abang saya..hahahaha.Kelasssss kau Comel :P.Sumpah saya memang  sangat2 terkejut+Happy sesangat Sebab saya dah jadi nenek..wahahahaa..Nenek lah sangat.Saya terkejut sebab ingatkan ada orang meninggal tadi.Yelah mimik muka mama saya tu serius sangat.Lagi pon baru bangun tido kan.Hahhh...Nak tengok tak cucu baru saya??
Lala,Lulu,Lilo.Ada tiga ekor.Semua sama colour.Jantina tak pasti lagi sebab saya tak berani sentuh lagi buat masa ne.
Cerita kedua
Tadi petang saya jenjalan lah dengan mama saya.Jenjalan+Lepak2 kat rumah adik mama saya.Eeiiiiiiii....mama saya pon pandai lepak2 tau..hahahahaaaaa.
Dah maghrib belum balik lagi sebab terpaksa tunggu adik saya habis tusyen sekali lah.Malas nak hantar & amik.Jadi terpaksa tunggu.
Sampai jew rumah baru nak buka pintu mama saya dah bising,sebab bapa saya terluka akibat terkena sabit.Siapa tak tahu apa tu sabit???Alahhhhhh yang petani guna untuk potong buah sawit tu lah.Bukan Bulan Sabit merah oke!Jadiiiiiiii...tak sempat naik rumah terus pecut bawa bapa saya pegi kelinik terdekat sebab darah dah banyak keluar.Eeeeiiiiiii...masa memandu pon tangan saya terketar2 u know,masa tu saya rasa semua kereta kat atas jalan time tu lembap jew bergerak.Nak potong pon tak berani.Almaklum lah saya mengaku dengan bangga saya tak ada lesen..huaaahuaahuaaa.Ok..Alhamdulillah semuanya selamat.Bapa saya pon dah mendapat rawatan dan mendapat Tiga jahitan.Jadi esok saya terpaksa ambil alih tugas bapa saya pula pegi hantar dan ambil adik saya ke sekolah..cehhhhhh...skema ayat :D

Cerita Ketiaga

Tadi selesai jew mandi & makan,saya pon mengadap laptop.Buka facebook,buka blog.Tetiba cek notification Fb ternampak pula sesuatu.Nak tahu apa????
Yeahhhhhh...akhirnya gambar saya siap di doodlekan.Cantik kan..Saya tahu doodle lebih cantik dari gambar asal..soobbb...sobbbb T.T.Btw Trima kasih banyak-banyak buat APIS.Sesiapa yang teringin sesangat nak tengok mukanya di doodlekan.Boleh lah hantar request kat page apis Kat Sini.tapi jangan lupa follow sekali Blog Apis yewwww.Doodle ne pon FREE jew.Jadi jangan malu jangan sogan send requst kat Apis.

Okaiiiiiii...panjang pulak story saya malam ne.Apa2 pon yang berlaku hari ini ambil pengajaran.Dan semoga hari esok adalah lebih baik dari hari2 kelmarin..
Buiiii...Buiiiiiii^^


22 comments:

  1. Cik...doodle tu comel dan orangnya pown comel Cik... ^_^

    ReplyDelete
  2. comell laaa Lala, Lulu ngn Lilo.. ^^

    ReplyDelete
  3. wah,,,comelnya cat 2.bg sy 1 bha sbb cri2 kucing ne mo d bela^^

    Cik pn dpt jg ya doodle dr Apis.

    ReplyDelete
  4. @Dunia WilmaCik tau...doodle tu memang cntik dari gambar asal...hahahahahhaa

    ReplyDelete
  5. @F.A.R.A.H.W.A.H.E.D.A Wahahahaa...yekeeeee..Kembangggggggg cik...huaaahuaahuaaa^^

    ReplyDelete
  6. @melissa lissalalissa Ingatkan cik yang comel...hihihihhh(maluuuu>.<)

    ReplyDelete
  7. @Izzah Norlizah wahahaaaa...Bukan kedekut.Tapi jauh lah dear..
    yapzzzz...dapat tahu doodle tu pon dari blog izzah jugak^^

    ReplyDelete
  8. @cik azLyzah⊙.☉

    kim la pakai pos^^,,,
    cpt btl dy ya,,,sy dlu tggu b'minggu2

    ReplyDelete
  9. wah...cantikla cik...rase nak buat jugakla doodle2 tuh...tp kompemla doodle lagi cantik dr tuan asal kan...apa kessss....sobsobsob

    ReplyDelete
  10. tak suka kucing..geli..Ee...
    tapi , tak pernah buat kucing walaupun tak suka (",)

    ReplyDelete
  11. saya dah maklumkan pada polis berhampiran sekolah adik cik azlyzah, ada pemandu tanpa lesen akan melalui kawasan tersebut beberapa hari ni...teeeettt....

    ReplyDelete
  12. @therosputih Dearrr...nanti send request.Free jeww pon...hihihhh

    ReplyDelete
  13. @Izzah Norlizahoppppsss...Posss??hahahaa..sempat lagi mati kucing tu :DD

    ReplyDelete
  14. @zul Wahahahahaa.....tak de sebarang saman akan di keluarkan buat mase ne :P

    ReplyDelete
  15. dah jadi nenek rupanya...

    comel doodle tu...
    tengok juga doodle tu kat blog apis...

    ReplyDelete
  16. saya dalm proses nak blajar guna Ai..tp blum install...

    ReplyDelete
  17. Cik blog pink si gadis sabah tu sama ke?? Okje banyak kali suh buang word verification tu... tapi tak de jawapan tau!!!! hu..huu

    ReplyDelete
  18. betul rupanya.... he..he... tuuuu ada gambau cik!!!Dah tau jawapan dia..

    ReplyDelete
  19. @hainom OKje Sissssss.....cik jarang buka blog tu.Malassss..huaahuaahuaaa..Tu memang blog cik.

    ReplyDelete
  20. ye lah...memanglah Cik comellll... ^_^

    ReplyDelete
  21. @F.A.R.A.H.W.A.H.E.D.A Wahahahahaa...Dear,bagi no akaun Nanti cik bank in limaplohpat juta upiah...kembang semacam dah ne :P

    ReplyDelete

terima kasih dengan komen anda(✿◠‿◠)

 
Designed by NurAlja Lee