bila sese0rang bersetubuh cara haram

Penulis : Cik Puan Masa : 7:11 PM Comments : 2 Labels :
assalamualaikum wbt..

tadi cik ada tinjau2 s0rg blogger..n hati cik pun trdetik gak maw k0ngsi 1pngajaran.bukan gak tjuan untuk mnyindir ataw perli 0rg..jauh skali ok....apa yg cik taip ne sbagai renungan bersama..s0 smua yg baik 2 datang dari Allah n yg buruk 2 datng dari diri cik sndiri..ambil lah kisah ne sbagai pngajarn ok..

kisah ne se0rng gadis yg suka mlakukan hubunagn terlarang dgn setiap lelaki.pada 1 hari dia trdngar radio dari dalam bilik ibunya yg mperdengar ceramah daripada se0rg ustaz yg menyatakan "Apabila alat sulit lelaki menyentuh alat sulit wanita secara haram ,maka d haramkan nya masuk syurga selagi dia tidak bertaubat"
mendengar ayat tersebut hati gadis itu sangat terkesan..dan skali lagi gadis itu terdengar ustaz itu menyatakan bahawa "jika alat sulit lelaki itu membenam dalam alat sulit wanita secara haram maka tercabutlah semua amalan nya"
Gadis itu pun tersangat lah menyesal dengan perbuatan nya dan ingin bertaubat kpada Allah..
setelah gadis itu bertaubat dan kmbali ke pangkal jalan 1 peristiwa hitam yg berlaku kpada nya dan terpaksa d hadapi nya dengan tabah..dia telah di r0g0l oleh seorng lelaki yg tidak d knali.dan kin dia tlah mengandung..stlah mereka mbuat laporan polis ibubapa gadis itu pun menghantar nya ke Kem Modal Insan(KEWAJA)

s0 apa yg cik k0nsikan ne sma2 lah kita ambil iktibar daripada apa yang telah d nyatakan oleh ustaz itu.jika sesuatu yg indah d dunia ini ada lah HARAM maka buruk lah akibat nya d akhirat kelak..
Semoga kita sentiasa mndapat prlindungan drpada Allah SWT..Apa pun d0sa yg terlanjur kita lakukan mstilah segera bertaubat kpada Allah.taubat tidak bleh d lengah2kan..klaw kita lengah2kan kita akan kerap mlakukan d0sa yg sama malah makin bertambah dan mngelap kan hati kita sehingga tertutup dari cahaya kbenran.....

wassalam...

2 comments:

  1. terima kasih kongsi info ini..

    emm komen boleh??minta maaf dulu k..

    kalau boleh tulisan isi entri tuh perbesarkan sikit ye..jadi blogger mcm saya ni(pakai spek mata,sudahla rabun,,hehe)x susah baca entri awak yg best~best ni..hhuhu

    1 lagi,kalau boleh kasi off la word verification di ruangan komen ni..payahla nak koen nanti..hihi

    ReplyDelete
  2. saveqmm....thns sesangat ya...okai nt aku prbsarkan..
    ermmm..verification 2 apa??s0ry saya budak baru blajar..huhuhu

    ReplyDelete

terima kasih dengan komen anda(✿◠‿◠)

 
Designed by NurAlja Lee