Salam Maulidur Rasul

Penulis : Cik Puan Masa : 11:33 AM Comments : 10 Labels :
Assalamualaikum Wbt :)

1st Giveaway By Puterikasih.com

Penulis : Cik Puan Masa : 2:27 PM Comments : 12 Labels :
Assalamualaikum wbt.
Hello guyssss....Hari nih cik nak melaksanakan tugas yang di amanahkan oleh Mizz Ruha Kita.Cik telah di Tag dalam 1st Giveaway Yang di anjurkan oleh Puteri Kasih.Memandangkan hari nih cik free,maka cik ambil peluang untuk melunaskan amanah tu...cehhhhhhhhh :P
#Sila klik Banner Kalau nak join ek ;)

“1st Giveaway By Puterikasih.com ini dianjurkan oleh Puterikasih.com dan ditaja bersama oleh All About CraftDikbiAzie NamicoJosrevalution @JRNurul SyarafinaAzziamiza, ZuhanifKiosk Vitamin, Cik YayaKimmie Serembanmaya.com dan Kaspersky Malaysia
Tarikh Tutup Penyertaan pADA 31.januari.2013 (11.59 a.m)
Tag : Izzah

Nota Jari Kaki : Buat Puteri kasih cik nak ucapkan salam perkenalan di alam maya nih yewwwww dear ;)


Garuk, menggaruk, tergaruk!

Penulis : Cik Puan Masa : 1:19 PM Comments : 9 Labels :
Assalamulaikum wbt.
hollaa...Siapa ada tengok maharajalawak mega semalam??Jozan monang kan...horeyyyyyy..Tahniah buat Jozan.Muaxxxxxxxxx korang memang debaik derrrrrrrr ;)
Gambar celok dari Facebook oke!
Weiiiiiii...berapa hari nih cik asyik blogwalking jew kan.Ada jugak Peminat cik tanya mana entry???alahaiiiiiii kan cik dah kata kepala hotak cik nih dah berkarat,jual kat besi burok pon tak laku dah.Lagi pon berapa hari nih cik tak da mood.Ada cendawan kecik tumbuh kat kaki & tangan cik lah derrrrr..Tangan asyik garuk,menggaruk,tergaruk.Rimas oke!Encik husband dah bawa cik g klinik tapi tetap masih tergatal kaki tangan ne.Pembawaan kot..kehkehkehhh.Opssssssss cik belom ada rasa mual2 oke..jangan fikir yang tinggi melangit sangat :P
Copy from google yewwww.
Nihhhh hahhhhhhh...cik di serang alergi akibat makan ikan.Tetiba pulakxxxx cik terkena alergi nih.Gatal tauuuu.Masok hari nih dah tiga hari cik tergaruk-garuk..Tapi dah beransur pulih dan selamat jugak cik hantar laporan kat Mama cik..kehkehkeh..yewlahhhh anak majewwww kata kan.(hahhhh nak muntah letewwwww)
Okaiii....puas hati dennnBlog dah terisi.Semasa taip entry nih encik husband sempat sakat cik.Nak tahu dia kata apa??"Alahhhhh sakit gitu pon nak lapor kat komputer"kehhhhkehhhh 
okaiiiiii....cik chowwww lagikk..Lepas ne cik nak join segmen up follower.Sesiapa yang nak Tag cik,Sila tag yewwww jangan memalu.Tapi cik nak join segmen yang tak banyak syarat yewwww...
dadadididuduuuuuuuu :D

Trima Kasih Dear THEROSPUTIH ;)

Penulis : Cik Puan Masa : 1:02 PM Comments : 21 Labels :
Assalamualaikum wbt.
hollaaaaaaaaaa.Bapa-bapa,ibu-ibu,tante-tante,kakek-kakek,nenek-nenek gimana hari ini??Sihat gak??Mehhhhhhh sini,dekat2,pasang kuping nya cik puhan nak gossip2 bentar..Haipppppp laju jew datang kalau cik ajak gossip ek.Tak baik tau :P
Okaiiiii...cik puhan tak da idea sebenarnya nak update blog nih.Tapi cik puhan nak update jugak atas present yang dikirimkan oleh Therosputih @ Puan Ain.Untuk pengetahuan Puan Ain,cik puhan azlyzah telah selamat menerima red monster pagi tadi..cehhhhhh hayat skema derrrrrrr,hamik ko..
Tadi masa cik basuh baju,tetiba ada pulakxxxx yang ketok pintu.cik ingatkan SESB,alahhhhh yang amik bil letrik tu.Rupanya Encik posman..Dengan muka yang belom mandi lagi tue,Tersipu2 malu dennn keluar kasi detail cik puhan kat Encik Posman(hahhhhhh...gelak!gelakkkk!cubit kanggg :P
Bukti2 penerimaan RedMonster ;)
OMG!!Redmonster mintak snap gambo kat blog Therosputih :P
Hahhhhh...adik ipar cik puhan sempat posee dengan Red monster..Comei tak :D

Terima kasih bebanyak ya Therosputih.Ne hadiah pertama cik semenjak menjadi blogger ne..Hadiah ne sangat berharga apatah lagi therosputih sendiri yang buat.Terima kasih daun keladi,kalau ada nak lagi..kekekekeee *bagi betis nak paha pulakxx cik puhan ne kan *
Cik Puhan chowwwwww doluuuuuuuuuu...dadadididuduuuuuuuuuuuuu~




Cerita di hari Khamis

Penulis : Cik Puan Masa : 4:45 PM Comments : 16 Labels :
Assalamualaikum wbt.
Huargghhhhhhhh...berapa hari tak update blog.Bukan tak da line intnet,bukan juga malas cuma tak tau apa nak di kongsikan,otak cik ne boleh dah di jadikan besi buruk..Dah berkarat habis dah ne.So berapa hari ne blogwalking jew lah jawab nya.
(sumber google)
Hari ne encik husband keja syif petang,so sempat juga dia ke pasar.Ingatkan dia beli sayur atau ayam.Rupa2 nya dia termengidam pisang goreng lah pulak.Hahhhhh tu lah cik tempek gamba pisang kat sini.Oppppsssss...buat masa ne makanan laut tak boleh di makan tau.Sesiapa yang belom tahu berita ne sila semak kat google ya.
Masa tengah goreng pisang tu cik terperanjat.Nak tahu kenapa??sebab my lovely mom&dad datang lah...weyhhhhhhhh dapat jugak lepaskan rindu kat dorang walaupon hanya sekejap.Baru jew encik husband tanya bila mom cik nak datang,tupp...tupppp dah muncul.Panjang umur mama & bapa cik.
Husband cik termengidam nak makan pisang goreng.Cik dah kenyangkan encik husband kesayangan cik tu.Siap buatkan sambal lagi..kekekeke.Yang cik ne termengidamkan sesuatu,encik husband belom tunaikan lagi.Nak tahu tak cik mengidam apa???
Pelikssss kan ngidam cik..hihihi..hari tu cik dah try baju ne.Cousin cik ada beli masa wedding cik,bila cik try ngam pulaksssss kat body cik pas tu kain dia pulakssss selesa.Sesuai lah untuk cik yang berlemak berlebihan kat perut ni.hihihiihihih...tadi sempat juga bodek encik husband kat tefon.Sebab kalau nak minta depan2 ne cik segan sikit nak minta,Tahhhh napa..Tapi kalau barang setakat 5,6ringgit tu jangan tanya lah.Cik cuma segan nak minta barang yang puluh2 ringgit ne.Sogannnnn+maluuuuuu bebbbbb :D
Waarghhhhhh...harap2 encik husband dapat tunaikan lah ngidam cik ne yaaaa..Kalau tak tertunai alamat nya meleleh lah air liuq cik kat lappy ni..hiihihihh...
okaiiiiiiii..cik nak bobok duluuuuu...chowwwwwwwwwwwwwww :P

Di Pagi Isnin

Penulis : Cik Puan Masa : 10:32 AM Comments : 13 Labels :
Assalamualaikum wbt.
Hye bebehhhhhhh...hye guyssss...Sihat tak hari ne?Ada yang ponteng keja tak?Hahhhhhh jangan malas2 keja tau.Walaupon keja cik tak bergaji tapi cik gagahkan jugak bangun seawal jam6 pagi semata2 nak siapkan sarapan dan bekal husband...hihihiihh.Yewlah kan dah nama nya suri rumah..Cehhhhhhhhh :P

(sumber google)
Ne jew lah bekalan yang cik sempat masakkan untuk encik husband tersayang.Kalau bab2 masak ne cik akui cik memang tak terer sangat.Nak belaja kat Sis Okje.Bisa ga Tante???kekekkee :D
Encik husband termengidam nak makan lekor.So cik pon lelaju lah masak lekor.Ne pon cik pinjam dari google sebab tak sempat nak snap tadi.
Hahhhhhhh...Husband dah jalan g keja baru lah cik start kemas rumah,cuci pinggan mangkuk,kemas bilik.Dah selesai semua keja baru lah cik amik kesempatan taip entry ne sambil blogwalking kat blog kengakawan nak cari2 breakfast.
Opsssssss....hari tu cik dah kongsikn beberapa gambo detik2 bahagia cik kat blog ne kan.Tapi Cik Farah kita kata jauh sangat.Tak jelas sangat gambo tu kan.Cik sengaja jew share gamba candid & jauh.Yewlah cik tak beautingggggg.Malu lah den nak tempek gamba,tapi untuk memenuhi permintaan peminat cik farah,cik tempek kan jugak gamba cik yang tak beauting tu :P


Hahhhhh...amik ko kan tak beautinggggggg...kekekekeke
Okai guyssssss....cik nak mandi dulu..hhihihihih..bubayyyyyyyyy :)



Aku Terima Nikaahnya

Penulis : Cik Puan Masa : 9:08 PM Comments : 13 Labels :


Assalamualaikum wbt.
hellooooo kengkawan..masih ada yang ingat kat cik ka??Mementang lah cik lama menyepi,korang dah lupa kat cik ekkkk..sampai hati korang ek.tak pa,cik tak nak merajuk lah,takot nanti ga ada yang sudi pujokk sihhhhhhhhh.Hari ne masok 4hari dah kita di tahun 2013,so masih belum terlambat untuk cik ucapkan happy new year buat kengkawan.Tak kisah lah kengkawan blogger ka,bukan blogger ka,blogger pencen ka...tak kisah lah siapa pon yang baca entry cik ne.
Tahun ne bermulalah perjalann hidup cik sebagai ISTERI orang...cehhhhh ayat kemain meletopssssss.Cik selamat di nikahkan pada 23.12.2012 dengan sekali lafaz oke!Alhamdulillah biar pon hujan lebat lepas akad nikah tu tapi majlis cik berjalan dengan lancar jugak.
Berapa hari ne cik masih belom sempat nak taip entry Dan blogwalking.Almaklum lah kan pengantin baru mesti nak spent time dengan husband.Mood honeymoon tu masih ada jadi faham2 lah yerrrr...kekekekeke :P
Hari ne cik tak nak membebel banyak.Cik nak kongsikan beberapa gambar detik2 bahagiah cik.Korang layanzzzzzz jew lah yewwww.
Hamik koooo....lepas akad nikah my husband sempat pose lagi.Ko adeeeeeeeeee :D
Sesi membatalkan air wudhuk setelah selamat di ijab kabulkan.
Candid...Candid..Candid..Cik suka gambo candid :)
Ciuman dari suami tercinta ;)
Sempat amik gambo sendiri sebelom sanding..kekekekeke
Ok lah...tu jak yang sempat cik share buat masa ne.Tu hahhhhh husband cik dah balik dari main futsal.chowwwwww chinchowwwwwwwwwwww :D

 
Designed by NurAlja Lee