Resepi Baru Popiah a.k.a Batang Buruk

Penulis : Cik Puan Masa : 6:30 AM Comments : 11 Labels :

Alhamdulillah..Hari ketiga kita berpuasa dan masih lagi rajin untuk bangun sahur.Cuma semalam agak kucar-kacir sahur nya akibat terlewat bangun.Nasib baik sempat jugak lah menjamah sedikit nasi sebelum imsak..
Tahun ne giliran cik pulak beraya bersama mak bapa cik.Yeyyyyyyy!Somi sebenarnya tak dapat cuti,tapi kebetulan pula masa raya tu cuti pertukaran syif somi selama 3hari..Ok lah kan daripada langsung tak da..
Korang dah plan nak buat kuih apa untuk tahun ne?Ke......kuih tunjuk jae?Psssttttttttttttt....cik ada resepi baru untuk kuih popiah a.k.a batang buruk.
Tadaaaaaaaaaaaaaa......Popiah cheese dan popiah balado.Pelik?Tak da lah pelik sangat,rasa dia memang umph!Ada yang kata rasa nya seperti keropok twister.
Ne lah serbuk yang cik gunakan nanti.Nak tanya mana satu sedap??Dua-dua sedap,tapi kalau untuk kanak-kanak cik rasa keju tu kut.Tapi balado pon sedap beb,rasa dia ada pedas-pedas sikit tapi memang sedap bila masuk dalam mulutDah rasa satu mesti nak makan lagi berulang-ulang kali..Sure tak tipu!Korang tak nak cuba ke?Buat lah kelainan sikit untuk raya tahun ne,takkan lah asyik nak buat kuih yg sama jae kan..Macam mana nak dapatkan serbuk tu?Boleh pm cik kat facebook untuk pertanyaan harga.. 



11 comments:

  1. Wah menarik..lya tak syart lagi wat kuih raya tengokla dulu minggu ni nak beli bahan he..kadang kuih tunjuk tu tak sdp kan..brapa cik jual mcm nmpk sdp yg bumbu cheese tu..

    ReplyDelete
  2. waaah ! popia pon dah di perbaharui dari segi rasa dia ek ?? fuyo !

    ReplyDelete
  3. wah.. mcm best je.. ni kalo mkn dpn tv kompem xsdr dh abes satu balang.. hihikk

    ReplyDelete
  4. amboi cik, eda baca pagi-2 ni kn da terliur. haha duk terbayang rasa cheese tu.
    adoi..

    ReplyDelete
  5. Macam best juga ni ...selalu guna susu tepung jak hehe

    ReplyDelete
  6. Cik sejak mak dah tak ada mata pencarian ni...mmg mak kena buat sendiri biskut raya....dah yg terernya itu satu ajelah mak ni nak...so itulah yg mak bedal buat tiap tiap tahun hehe.....
    Yelah ...okje dah dapat agak dah rasa dia macamna tu

    ReplyDelete
  7. salam. wahhh mesti sedap tu kan :))

    ReplyDelete
  8. kuih batang buruk!
    sedap!sedap! ^_^

    ReplyDelete
  9. Rasa mcm dah baca tp belum komen mak rupanya....ke mak enon lum published ni....baik ngaku mak enon....
    Nampaknya Raya tahun ni mesti ramai yg ada balang kuih ghupe ni...

    ReplyDelete

terima kasih dengan komen anda(✿◠‿◠)

 
Designed by NurAlja Lee