Bizi..Bizi Dan Terus Bizi!

Penulis : Cik Puan Masa : 3:10 PM Comments : 11 Labels :
Assalamualaikum wbt
Weyhhhh...Sakit nya hati cik melihat makhluk tuhan tu.Di bagi betis nak paha pula.Semakin hari semakin menjadi-jadi pulak ko girl!Orang dah nak kawen pon ko masih tak faham-faham jaga adat!Pleaseeee lah fikir perasaan orang,jangan terlalu pentingan diri!!Masing2 ada perasaan.kalau benda tu terkena dengan batang hidung kau pon opkos kau akan marah jugak kan!!!!Kesabaran ada tahapnya juga bah!!
Ooppssssss....sorry termarah pulaksss.Bukan apa cik cuma nak luahkan perasaan yang dah lama terpendam ne!benci sangat tengok makhluk tuhan yang tak sedar diri tu.Jadiiiii blog ne jak lah jadi medan tempat meluahkan kemarahan ne.Tak apa kan sekali sekala.Kalau nak cerita kat orang punca nya pon orang tak akan faham.Cik pon manusia biasa jugak,pandai marah okai!Ada tinggi darah kowt :P
Stop cerita pasal makhluk tuhan tu..Time2 nak kawen ne cik malas nak stress2 dan buat masa ne cik nak pendam dan buat bodoh jew.Biar lah Allah tu adil!
Okaiiii pepssssss....hari ne cik sangat..sangat..sangat dan sangat bizi.Tadi ada gotong-royong sikit meluaskan kawasan rumah.Yew lah nak dirikan kemah kan so sebelum mendirikan kemah kena luaskan kawasan rumah dulu.Minggu depan cik memang tak da masa dah nak lenggang-lenggok.banyak benda nak settle..Esok cik dengan mak pegi town nak belanja cadar,langsir dengan barang2 lain.Lepas tu lusa makcik cik ajak pegi town lagi tempah pelamin then lusa cik pegi town lagi temankan mak belanja barang2 untuk kenduri nanti sambil2 buat saringan HIV.Fuhhhhhhhhhhh...bayak benda yang blom settle lagi.Tapi Alhamdulillah kursus kawen dah amik tahun lalu so tak da lah terkejar-kejar nak pegi kursus lagi.
Memandangkan cik beli broadband untuk seminggu jew,maknanya dalam minggu depan cik terpaksa menghilangkan diri dari dunia blogger lagi.Apa bleh buat cik mampu beli broadband untuk seminggu jew.Kalau cik beli sebulan tak sempat jugak nak online,membazir jew kan.Lagi pon Masa sangat mencemburui cik sekarang nih.Harap Bff cik semua tak lupakan cik.Cik bizi untuk seketika jew dear.Nanti dah settle sume cik akan kembali menyemakkan blog korang.Janji! Cik harap korang sume tak lupakan cik yew terutamanye penyokong2 keras cik(Hainom Okje,F.A.R.A.H,The Ros Putih,Miz Ruha,Dunia Wilma,Zul,Izzah,Elyna)yang lain2 tak tersebut nama tu pon cik hargai jugak.Yewlah tanpa korang siapalah cik ne kan..Cuma tak tersebut nama sebab tak larat nak copypaste2..InsyaAllah selesai jew wedding cik,cik akan kembali berblog.Nanti cik kongsikan detik2 bahagia cik kat sini..cehhhhhhhhh macam jew lah cik ne toptoptopmeletop sangat macam artis tuhhh.Perasan jab..kekekekee :D
Okaiiii dearr...cik nak rest dulu.Penat sangat nih dari pagi asyik kehulu kehilir tolong mak..Doakan semoga majlis cik berjalan dengan lancar yew dears!
Love u olz...tatatititutuuuuu ;)

Mana Satu Pilihan Hati Beta!

Penulis : Cik Puan Masa : 2:53 PM Comments : 26 Labels :



Assalamualaikum wbt.
Hay..hey..hoy!Sihat tak???Cik nak minta pendapat korang lah tang pelamin ne.Bukan apa,cik ne kekadang buta warna jugak.Kekadang kat mata cik cantik jew tapi mata orang pulak buruksss..Jadi cik nak mintak pendapat korang sikit.Sikit jew jangan lebih-lebih :P.Runshing jugak tengok pelamin yang santik-santik nih.Rasa nak buat semua pon ada.Hahhhhhhh mula dah perasaan tamak bermaharajalela..kekekekee..
Ciri-ciri pelamin yang cik nak.(pelamin pon ada ciri-ciri jugak tau :D)
  • Pertama opkos lah nak yang cantik(desgain terkini yew)
  • Kedua cik nak besar.Sebab famly cik ne ramai..Kalau amik yang kecik takut tak muat nak tangkap gambar nanti..Nak angkut satu kampung tangkap gambar kat pelamin beta tu :P
  • Ketiga,cik nak kaler yang terangssssss,menyala dan sejuk mata memandang.
  • Keempat,cik nak simple jew.Simple tapi buat para tetamu-tetamu rasa terpegun+meleleh melihat pelamin beta..kekekekekeeee

Ne Pilihan pertama cik.Tapi cousin cik dah penah gune bebaru ne T.T
Yang ne pon lawaaa!!!Cik nak yang ne tapi nak pilih colour apa ek @.@
Sama dengan desgain kat atas tu.Tapi kaler dia tak terangssss.
Combine kaler dia cantik kan.Yang ne pon cik suka :P
Biruuu ohhh..biruuuu!
Lawaaaa jugak.Tapi kecik..Kompom tak muat famly cik.
Hahhhhhhh....please bagi pendapat korang.Mana satu pilihan yang korang rasa sesuai.Cik nak kaler merah,tapi sekarang ne kebanyakan dah orang guna kaler merah putih.Jadi cik nak pilih kaler lain pulak.Kaler biru pon okai..Tak nak kaler purple sebab makcik cik tak berapa setuju.
Sooooooooo.....bagi pendapat please.Pilih pelamin no berapa dan kaler yang sesuai.kalau nak combine kaler pon bleh jugak.
okaiii bebehhhhhh...cik nak godek2 en google dulu.Nak cari desgain lain pulakssssss..
dadadididuduuuuuuuuuuu ;)

#Review Blog Hainom Okje

Penulis : Cik Puan Masa : 8:17 PM Comments : 8 Labels :
Assalamualaikum wbt.

hello sayang..apa khabar dengan mu??di sini ku merindukan kamu..Cehhhhhhhhhh..terbernyanyi plak :D
Hari ne seharian cik bizi kemas rumah dan kosongkan bilik.Keluarkan harta karun yang menyemakkan bilik beta sebab tinggal sebulan lebih lagi cik bakal jadik permaisuri...hoohohohhhh.
Okaiiii....di kesempatan ne cik nak review sorang lagi blogger otai.Rasa segan jugak nak review blog otai ne sebab memang dah terkenal pon.Tapi memandangkan sis okje ne ok jeeeeeeee,Cik nak review jugak.Yang belom follow jom follow,yang dah follow jom tegur-tegur.yang dah tegur-tegur,jangan gedik-gedik.dok diam2 jew Nanti sis okje babab kang..padan muka :P
wajah-wajah kebahagiaan OKje...
Klik arjuna okje kat atas ne kalau nak terjah blog dia ek :)
Kalau korang nak tahu..blog sis okje ne pon salah satu blog yang cik suka terjah.Sebab sis okje ne...OK JE,baik,cantik,tak sombong,peramah,ceria,cute,manis,sweet Eh sweet dengan manis tu sama lah...haiyakkkk :P (hahhhhh.....sis kalau dah kembang tu jangan dok awan lama-lama ya.Nanti masuk angin plak perut tu..kkekekeke)
Blog sis okje ne banyak makanan tau.Jadi sesiapa lapar tahap nak makan lappy tu pegi lah terjah blog dia.Makan lah lappy tu dengan chargernya sekali.Tapi yang tengah berdiet tu cik sarankan makan sikit dulu baru terjah blog dia.Takut tak jadi pulak korang berdiet...hahahahahha
okai...tak nak cik puji lebih-lebih takut sis okje kembang melayang kat awan nano plak.Apa-apa pon korang   rajin-rajin lah singgah blog sis okje ne.
okaiiiiiiiiiii....bye...byeeee darling XD

Kemana Cik Menghilang!

Penulis : Cik Puan Masa : 3:31 PM Comments : 18 Labels :
Assalamualaikum wbt.
hy dearssssss....muaxxxxxxxxxxxxxxx..Rindu lah kat korang.Rindu nak blogwalking,rindu nak taip entry,rindu nak sepah2 kan blog korang..lama nya cik menghilang kan.Bukan apa,line tenet dah di potong!Siapa suruh malas bayar kan,amik ko tak dapat online berapa hari...wahahahahaha.
Dear..otak cik dah berkarat.Jadi buat masa ne korang tengok2 jew lah gambo yang cik share ne..Biar lah gambo yang menceritakan kemana cik menghilang beberapa hari ne..
ZZZzzzzzzzzzzzzzaaaaassssssssssss :)






Hahhhhh...Dah tahu kan kemana cik menghilang..Opssssssssss....cik belom kawen oke!hari tu cik g jalan beli barang hantaran sambil2 temankan encik nunag beli motor baru dia.Balik2 jew kat rumah terus prepair hantaran untuk majlis behantar.Dekat sabah ne majlis behantar ne untuk tetapkan tarikh perhawinan dan menghantar duit dah.Jadi maknanya cik ne bride to be lah kannn.wahahahhaa...Blushing
okai pepssssss...cik busy lagi ne nak pegi jemputan kahwin famly lepas tu nak kemas-kemaskan rumah sebab majlis cik tinggal sebulan lebih jew lagi.Nak settlekan banyak benda lagi kan.Apa-apa pon cik akan luangakn masa blogwalking kat blog-blog korang.Sumpah cik rindu sesangat nak blogwalking!
Doakan semoga majlis cik berjalan dengan lancar ek..
chowwww cincauuuuuuuu :D

#Review Blog F.A.R.A.H

Penulis : Cik Puan Masa : 9:25 AM Comments : 13 Labels :
Assalamualaikum wbt.
Hoo...hooo..hoooooooreyyyyyyyyy!Mood agak gumbira sekarang ne.Esok cik bercuti sehari dari blogwalking dan taip entry.Sebab cik nak jalan g shopping..Hari ne jalan & esok baru balik..Jadiiiiiiiii sebelom encik Nunang cik sampai..Cik nak ambil kesempatan Review sorang lagi blogger Cantik Manis yang berasal dari Kuala Lumpur kot tak silap cik..
Klik Kaki kat atas ne Kalau nak terjah blog dia
Blog Farah ne blog wajib cik terjah hari2..Blog lain pon wajib jugak cik terjah hari2,Siapa kata tak wajib.Tapi blog farah ne dia buat entry ka tak buat entry ka tetap cik nak terjah jugak hari2.Tapi farah memang rajin taip entry setiap hari.Tak kira lah dia busy ka tak,mesti ada entry terisi kat blog dia.tu lah kekadang On lappy jew terus buat semak kat blog dia...hahahahaaaaa..
Dan kalau korang nak tahu..Cik farah kita ne suka bagi nasihat.banyak ilmu & nasihat2 yang berguna dalam blog dia.Tak caya???pegi lah godek2 blog dia..Bongkar habis-habisan blog dia,Bagi bersepah pon tak pa..kan farah kan :D
Hahhhhhhh.....sekarang cik farah kita ne pon ada buat Segmen.Siapa yang tak busy tu jemput2 lah join ek.Bagi memeriahkan lagi segmen pertama dia.Hadiah dia pon sangat-sangat lah meletopsssssssssssss.Klik segmen monyet dekat sidebar cik kalau nak join sekaki..tapi jangan amik hadiah jam tu.jam tu cik dah boking awal2 :P
Okaiiiiiiii dearrrr....cik nak chowwwww..nak makeup2 dulu sebelom encik nunang cik sampai..nanti membebel plak dia tengok cik tak siap2 lagi..kekekekkeke
papaiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii...muaxxxxxxxxxxxx :)

#Review Blog Dunia Wilma

Penulis : Cik Puan Masa : 1:47 PM Comments : 12 Labels :
Assalamualaikum wbt.
Helloooooo peepsssiiiiiiiii...hihihih.Wowwwww...Hari ne ramai yang goyang kaki kat rumah kan.Al-maklum lah cuti.Alhamdulillah ada peluang bersantai bersama famly kan :)
Okaiiii...Hari ne cik nak ambil kesempatan Review blog Bff cik.
Klik Gunung kat atas kalau nak Terjah blog Wilma

Wilma ne duduk senegri dengan cik.Alahhhhhh...Lihat jew header kat atas tu mesti korang dah tahu kan negri mana kitaorg tinggal.Yeahhhhhh betol...Negri bawah Bayu :D
okaiiiiiii...Wilma ne pon orang nya tak lah sombong-mombong.Orang nya mesra oke!tak percaya??pegi lah tegur..Kata orang tak kenal maka tak cinta kan,Tapi kalau dah kenal lepas tu nak Cinta tu cik tak tahu lah nak jawab apa.Tanya empunya badan...Jangan memandai tanya cik plak :P
Untuk pengetahuan korang...Cik Wilma kita ne rajin join segmen & giveaway.Pernah jugak dia menjadi mangsa tag cik..hihihih.Dah tu kan  di tag 2x dalam segmen yang sama lagi..Tak tahu kalau wilma perasan..sebab time tu cik yang Tag.Hahhhhhhh nampak kan kemesraan Wilma bersama blogger melalui segmen dan Giveaway..
Cik dengan Wilma ne pon baru jew kenal.Cik kenal pon sebab Wilma ne rajin ushaaa2 blog cik.Rajin tinggalkan komen di setiap enty cik.Lihat jew lah List Penykong Setia cik,tu lah bukti kukuh setakat ne...hihihi
Okaiiii dear..Harap korang rajin2 lah singgah blog Wilma tu yea.Jangan lah sombong2,tak baik tau...
Dadadididuduuuuuuuuu~ :D

Bubbly GA 01: Monyet & Cili

Penulis : Cik Puan Masa : 12:42 PM Comments : 9 Labels :
Assalamualaikum wbt.
hye..hoiiii..huiii.heiiii..Siapa nak hadiah angkat tangan tutup kepet dan muntah lelaju :P
Sesiapa nak hadiah free dari BFF cik yang beauty,join lah GA yang Cik F.A.R.A.H anjurkan.Hadiah dia pon sangat2 lah menarik,rugi siapa tak join.Nanti cik dapat hadiah..korang dapat apa???Dapat baca jew entry cik,lepas tu tinggalkan komen kat entry.Jelous lah,apa lah..Hahhhhhhh cik jugak yang susah.Nak share hadiah tu tak boleh pulak.Sebab cik mengaku yang cik ne agak kedekut sikit nak share2 ne...wahahahahhaaa.Okai abaikan bebelan manja itu :D
Klik  Sang Monyet Kat atas kalau nak join!
Pada suatu hari Sang Kancil sedang berjalan-jalan di kebun buah-buahan dan sayur-sayurannya bersama rakannya Sang Kura-Kura. Sedang asyik mereka menikmati buah-buahan di situ, tiba-tiba datang Sang Monyet yang kelihatan amat kelaparan sekali.

"Tolong, tolong, aku amat lapar sekali. Sudah empat (4) hari aku tak makan", kata Sang Monyet dengan sedih.

"Bolehkah kiranya kamu berdua berikan sedikit buah-buahan untuk aku makan?", pinta Sang Monyet tadi.

Sang Kancil dan Sang Kura-Kura berasa amat sedih dan kasihan melihat keadaan Sang Monyet seperti itu.

"Baiklah Monyet, ambillah apa saja yang kau mahu", kata Sang Kancil.

"Terima kasih Kancil, terima kasih Kura-Kura", kata Sang Monyet dengan gembira.

Melihatkan pepohon buah-buahan yang merimbun di hadapannya, mulalah Sang Monyet berasa tamak. Tiba-tiba dia ternampak akan pokok cili yang ranum dengan cili-cili yang merah menyala.

"Aku mahu itu, aku mahu itu!" teriak Sang Monyet...........................................................................

Sambungan :
Jagannnnnnnnnnnnnnnnnn!!!!! jerit sang kancil dan sang kura-kura serentak.Tetapi sang monyet langsung tak mengendah kan jeritan sengau itu.Sang monyet memetik sebiji cili lalu memasukkan ke dalam mulutnya.Sang kancil dan sang kura-kura hanya mampu melihat perbuatan sang monyet yang kelaparan itu.

"Sedap jugak buah merah ne,lagi sedap kalau di campur dengan belacan"Kata monyet di dalam hatinya.

Maka sang monyet pun memetik cili sebanyak-banyaknya lalu menelan cili-cili tersebut dengan lahapnya.Tiba-tiba sang monyet merasakan mulutnya berdenyut dan merasa ada kepulan asap kilang yang keluar melalui corong-corong telinga nya.Perlahan-lahan sang monyet membongkokan badan nya untuk memaksa cili-cili tersebut keluar menjadi najis.Tiba-tiba...Prutttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttt.......Alangkah terperanjat sang monyet,sang kancil dan sang kura-kura.Bukan cili yang keluar tetapi api pulak yang keluar..
Sang kancil dan sang kura-kura merasa panik melihat sang monyet yang sudah terduduk di tepi pokok cili.

"hura-hura haik hawak hegi hinta hantuan hengan hakan-hakan hang hain"Arah sang kancil dengan sengauya kepada sang kura-kura.Tanpa berlengah sang kura-kura pun berjalan lah meredah hutan untuk meminta bantuan.Setelah beberapa hari berjalan barulah sang kura-kura berjumpa dengan rakan-rakan nya(Al-maklumlah kura-kura tak laju berjalan.So faham2 lah yeeee :P)
Sang tupai,Sang beruk,sang tapir,sang ular serta konco2 yang lain pun berlari lah menuju ke tempat sang monyet dan sang kancil.Tak smpai 6jam pon mereka dah sampai.Tetapi mereka dapati hanya sang kancil sahaja yang berada  di situ.

"Ehhh...mana sang monyet???"Tanya sang kura-kura kepada sang kancil.
"Haku Hudah hebumikan hi hawah hokok hili,hia hudah hatiiiiiiiiiii!!"Sang kancil menjawab sambil menangis teresak-esak.

Mereka pon turut menangis mendengar khabar yang di sampaikan oleh sang kancil sebentar tadi.Dan semenjak peristiwa itu,kesemua binatang-binatang tidak berani makan cili lagi.Bimbang mereka akan mengalami nasib yang sama seperti sang monyet yang tamak..

Sekian dan terima kasih (tepuk tangannnnnn)

Nota Jari Kaki : Haiipppppp......Mesti ada yang sengau lepas baca entry ne kan..hahahahahhahaaa :P

#Review Blog Izzah

Penulis : Cik Puan Masa : 7:50 PM Comments : 12 Labels :
Assalamualaikum wbt :)
Hy peepsssss....sihat tak?
Okai....seperti yang di janjikan.Cik nak ambil peluang review blog penyokong kuat cik.Alahhhh....pengomen2 tegar cik lah.Siapa lagi kannnnn :D
Ada sesiapa ka kenal dengan pemilik header kat atas ne??Mesti ada yang dah kenal kan.Tapi cik nak kenalkan jugak lah dengan korang..korang..korang yang belom follow ataw belum sempat berkenalan di alam maya ne.Klik jew gambar kat atas tu kalau nak lawat kawasan(Pinjam ayat Cik F.A.R.A.H)
Ne profile Izzah.Nampak tu,masih single tuuuuu..hahhhhhhhh.Pegi lah kenal2 ek.Sama2 kita merapatkan silaturahim.InsyaAllah Izzah ne orang nya tak sombong buktinya dia rajin join segmen tau.Sesiapa yang belom follow tu jangan kasi lamaaaaaaaaa oke!

Nota Jari Kaki : Semoga hubungan kita di alam maya ne berkiekalan ya dear..hihiihhi
chhooowwwww...cincawwwwwwwwww :)
 
Designed by NurAlja Lee