Jaga Mulut,Jaga Tangan !

Penulis : Cik Puan Masa : 11:10 AM Comments : 7 Labels :
Assalamualaikum Wbt :)

Semalam cik buka youtube memang meletop lah.Macam-macam jea orang upload kat youtube,semua nak jadi top,semua nak owang kenal,semua nak femes.Owang buat oppa gangnman style korang ikut,owang buat gwyiomi korang buat.Dan parody tak terpisah dengan semua2 tu.Kekadang nak gelak terkentut-kentut pun ada...hohoohoohhh *busyukkkkkk*
Hahhhhhhh mesti korang tahu kan video apa yang di muat naik sampai lah jadik parody kat youtube ne.Tapi cik geram jugak bila baca pengomen2 tegar kat youtube ne.Kekadang nampak jea baik kat profile picture dia sekali komen Perghhhhhhhhhhhhhh! Tak terkata cik..Kalau bab2 mengutuk ne korang jugak lah no1 in the worldddddddd!!hhhaaaahhhh amik ko gelaran duniaaa tu cik kasi :D

Bukan nak mengata lah kan cuma nak nasihat kat makhluk2 Allah yang suka mengutuk,menghina,mencaci dan yang sekutu dengan nya terutama nya parody kat atas ne lah.Korang tahu tak orang yang korang kutuk tu hamba Allah.Ciptaan Allah.Korang tahu tak orang yang korang kutuk tu sebenarnya OKU.Korang sibuk,sibuk,sibuk,sibukkkkkkk je nak kutuk gigi hamba Allah tu.Cik nak tanya ne...Siapa cipta gigi manusia???Mesin??Robot???kilang??Mesti korang jawab "TAK" kan..Tanya budak kecik pon mesti dorang tahu siapa yang cipta.Jadi jangan lah nak kutuk rupa paras seseorang *Eeeeeiiiiiii geram cik*


Korang simpulkan lah sendiri yea..Yang baik tu jadikan teladan dan buruk tu jadikan sempadan..Malas cik nak cakap lebey2 takut ada owang marah pulak...okaiiiiiiiiii.. PEACE!

7 comments:

  1. pandai je nak mengutuk org mereka ni.. kat komen2 tu kita dah namapk siapa mereka sebenar.kutuk org dgn kata2 yg x baik ..

    yg pompuan pun terbabit sebut benda2 kotor.

    ReplyDelete
  2. tak suka kutuk2 orang yg takde kena mengena ngn diri sendiri...haha...

    ReplyDelete
  3. ish.. mmg kaki kutuk kot depa nih.. cer dorang buat.. comey sgt ka? kehkeh..

    ReplyDelete
  4. Tak leh bukaklah cik......lawak sangat ke cik? Hehe
    Tulahkan Cik kita sebagai manusia biasa ada kalanya tak ingat dunia........takut terlepas cakap!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alahhhh....sis search je beruwang kat youtube..parody yg cik share ne die dah delate..

      Delete
  5. tu la budak2 zaman skang ni pantang jumpa tempat komen, mulalah nak tunjuk sapa lg hebat kuarkan kata2 kesat....hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. 2lah kan..rase diri tu perfect sgt smpai nak kutuk2 owg...

      Delete

terima kasih dengan komen anda(✿◠‿◠)

 
Designed by NurAlja Lee