Berita Tragis!

Penulis : Cik Puan Masa : 4:10 PM Comments : 12 Labels :
Assalamualaikum wbt :)

Perghhhhh ke laut,ke sungai dan ke parit mood cik.Nasib baik dah terdampar kat pulau bunian,selamat jugak sikit.Dapat jugak taip entry balik.Sabar lah bro,cik dah berusaha untuk timbul balik setelah karam berapa hari ne..

Hari ne cik nak share satu berita yang tragis di sabah ne.Ne pun cik dapat dari Facebook,cik copy2 jea lah ea,korang baca dan bagi pendapat sikit.

Menurut mangsa rompakan seorang warga emas, Laud

Adau, 68, Suku Kedayan, dari Kampung Kesusuk, Sapok
Sipitang, Sabah, ketika kejadian dia sedang tidur seorang
diri di rumahnya, tiba-tiba didatangi oleh seorang lelaki
yang tidak dikenali terus menetak mangsa menggunakan
tombak sabit sebanyak 2 kali di bahagian leher dan
tengkuk.

Masa kejadian keadaan agak gelap dan mangsa tidak
nampak penyerangnya. Menurut Laud, penyerang beliau
mungkin berbangsa bugis dan merupakan pekerja kebun
sawit berdasarkan kepada senjata yg digunakan.
Penyamun tersebut telah berjaya melarikan beg dompet
milik mangsa berisi wang tunai RM1,000.

Nasib Laud agak baik bila orang awam, Kadir Aisha yang
kebetulan lalu dikawasan rumah mangsa untuk menebas
telah terdengar bunyi berdengus seperti orang meminta
tolong daripada rumah mangsa.

Menurut Kadir, beliau lihat Laud telah terbaring di
beranda rumah dalam keadaan terbaring dan berlumuran
darah dan terus membawa mangsa ke hospital
Sipitang.Kedaan mangsa sekarang menurut doktor adalah
stabil dan mangsa akan dirujuk ke Hospital Queen
Elizabeth Kota Kinabalu untuk rawatan lanjut - Sumber


Ne berita terbaru cik dapat dari page PDRM.Semoga si pelaku mendapat hukuman yang setimpal.Kalau perlu,jangan di lepaskan.

Nota Jari Kaki : Sedih bila warga emas jadi mangsa.Hurmmmm semoga kita semua di jauhi daripada perkara-perkara macam ne.Be

12 comments:

  1. ada jugak baca pasal ni, ngeri woo nak baca...

    ReplyDelete
  2. Allhamdulillah Pakcik tu still bernyawa. Mmg dasat sungguh. Cikji xleh tgk sgt.seriauuuuu serammm

    ReplyDelete
  3. masih panjang umur dia...huhu ngeri pulak bila tgk gambar dagu dia terkulai camtu....

    ReplyDelete
  4. Hei cikkk.... seramnya cik tengok gambar tu.... Takutnya, tak molah scrool up lagi

    ReplyDelete
  5. dah baca dah berita ni.. alahaiii seriau la tgk pic dia hari tu.. nih tertgk lagi.. uwaaaa...

    ReplyDelete
  6. @cikjiaAHHH...cik pon seriau jugak...cian kannnn

    ReplyDelete
  7. @hainom OKjeslumber jak pakcik tu kan sis...macam tak de jee luke baso mcm tu

    ReplyDelete
  8. @Deqla Manjewhehehe...sorry.jangan sampai ke mimpi sudahhh lah yee

    ReplyDelete
  9. nyerinya...panjang umur pakchik tu.......

    ReplyDelete
  10. scary ok msa nmpk berita ni kat fb...seram....

    ReplyDelete
  11. fuhhh tak sanggup nak tengok.. iha tutup mata bila nampak gambar tu.. kesian pakcik, harap orang yang buat tu dikenakan hukuman setimpal..

    ReplyDelete

terima kasih dengan komen anda(✿◠‿◠)

 
Designed by NurAlja Lee