C.E.M.B.U.R.U !

Penulis : Cik Puan Masa : 6:09 PM Comments : 18 Labels :
Assalamualaikum Wbt :)

Huarghhhhhh...tadi masa blogwalking blog kawan2,tetiba muncul pulak perasaan cemburu cik.Tapi bukan cemburu sampai nak geget orang.Tak mungkin lah!Ingat cik ne kanibal ke hapeeeee.hihihih.Biasa lah cemburu..cemburu macam tu jea.Nak tahu sebab apa cik cemburu???

Al-kisah nya cenggini..Cik sebenar nya belom di beri kesempatan nak rasa keindahan preggy.Ouchhhh..bila cik share kat famly cik belom preggy lagi mesti jawapan sama dorang akan kasi "Alahhh masih awal pon.Korang baru jea kawen" Yelah..Masih awal,tapi cik nak jugak rasa preggy di usia muda ne (ehhh muda ke?ok lah umur cik nak masok 23..masih muda lagi kut hahahha)Lagi pon mana2 pasangan yang nak kawen mesti nakkan cahaya mata kan.Tipu lah kalau korang kata tak nak.Takkan lah nak tunggu 4,5 tahun baru nak usahakan..Kita tak tahu masalah2 dalam badan kita ne.lagi pon rezeki setiap manusia tak sama,ada yang datang cepat,ada yang lambat jadi kita kena usaha kan dari awal.


Bulan lalu jea dekat 10 biji cik beli UPT.Balik2 pegi watsons beli benda ne jea sebab bulan lalu pertama kali dalam hidup cik tak datang period.Bila test,hasil nya tetap negatif tapi period tak datangs2 jugak last2 muncul jugak period cik.Alahaiiii punya cekewa cik time tu.Bila cik bagi tahu kat husb,husb terdiam.Hahhhhh husb cik pon sebenarnya mengharap jugak.

Photo: Boleh membantu mencuci saluran tiub falopio yang mungkin tersumbat oleh lendir , lemak dan darah ..
Ne lah ubat2 yang cuzzy cik suggest kat cik.Harga pon berpatutan juga,tapi masalah nya cik tak nak makan ubat2 dulu.Sebab cik belum pasti lagi apa masalah cik,lagi pon cik takut nanti bertambah pulak masalah dalm badan cik ne hahhhh lagi lah susahhh kan.Minggu depan cik nak balik kampung,nak try berurut dulu dengan nenek cik.

Apa2 pon kawan2 yang mengalami nasib yang sama macam cik jangan putus asa ea.Sama2 kita usahakan ek.Tapi jangan lah sampai nak stress sangat.Stress pon salah satu punca telur tak nak keluar tau.Tu husb yang kata,cik tak tahu apa kaitanssss nya.Kalau nak tahu sangat rajin2 lah search kat google..

Nota Jari Kaki : Korang doakan cik dapat baby cepat2 ea.So tak da lah cik jelous lagi..hihihi

18 comments:

  1. Insya Allah ada rezeki utk cik tu nanti.. nda mau jeles2 lagi bah (practice cakap sabahan ni) :D

    ReplyDelete
  2. betul tu, jangan stress...itu je...kena tenang dan jangan terlalu mengharap...

    psss...cik...nak mintak email pada ain nama, alamat dan no phone, nak anta brooch ni ha...email yang cik bg ari tu sampai skrg tak de reply pape...ke tak sampai emailnya?

    ReplyDelete
  3. sama2 lah kita berdoa yer dear

    ReplyDelete
  4. cik puan tahu tak tentang buah @ bunga siti mariam kalau kak tak silap....selalu orang belinya di mekah...kalau kak silap namanya kak minta maaf..cuba tanya kat mak cik puan tentang ni...sepupu kak dah mencubanya....ALHAMDULILLAH

    ReplyDelete
  5. Adatlah tu... namanya pun manusa..mstilah jeles tgk org lain lebih dari kita...Allah belum nak bagi ada sebab dan musababnya...mungkin dia nak cik betul betul bersedia ke...Hanya Dia yg mengetahui..
    In sha Allah...teruskan berdoa dan usaha berlipat kali ganda....hehe

    ReplyDelete
  6. @Iha ZalizaIn shaa Allah..aminnnn..doakan cik ea :)

    ReplyDelete
  7. @Iha ZalizaIn shaa Allah..aminnnn..doakan cik ea :)

    ReplyDelete
  8. @therosputihkekadang tak nak jugak menharap sangat..tapi bile dah dekat period..mula lah mengharap..hahhahhaa

    ReplyDelete
  9. @cikjiokai dear...cik doakan cik ji same2 dapat baby..kalau boleh baby kembar seploh..hahhaaaa

    ReplyDelete
  10. @nor lailatak pernah cik dengar lagi..ok2,tq 4 info..nanti cik tanye2 mama cik..

    ReplyDelete
  11. @hainom OKjetrima kasih sis atas nasihat tu...tu lah cik pon kekadang fikir mcm tu jugak...
    hehehheeee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tp tak yah susah hati sangatlah... Cik baru lagi...

      Delete
  12. sama la cik....!! deqla pun mengidam nk preggy.. ehh ni kira kategori ngidam la jugak kan? hahahahhaaa... in shaa Allah ye cik..nnti ad ala rezeki kita.. usaha, doa dan tawakal byk2..

    ReplyDelete
  13. @Deqla Manjewaaahhhh.....cik hari2 ngidap macam tu...hahhahahaaa
    In Shaa Allah..Allah nak kasi kite dating pepuas duluuuu

    ReplyDelete
  14. Hello Cik Azlyzah, waa, banyak duit kena keluar ni, credit card keluar asap, ha ha. Just joking, ya.
    Have a fun weekend and keep a song in your heart.
    Lee.

    ReplyDelete
  15. insyaAllah nanti mesti ada rezeki dapat baby cute tu^^
    saya pun doakan jugak untuk cik=)

    ReplyDelete
  16. insyaAllah...rezeki tu akan dtg juga nanti...kena rajin usaha dan berdoa tau......

    ReplyDelete
  17. rileks cik...bab2 camni adalah rezeki allah....lambat atau cepat kita tak tahu...tapi kalau dah ditakdirkan rezeki cik nanti, tak kemana tu....

    ReplyDelete

terima kasih dengan komen anda(✿◠‿◠)

 
Designed by NurAlja Lee