Dugaan oh dugaan :)

Penulis : Cik Puan Masa : 2:29 PM Comments : 15 Labels :

Assalamualaikum wbt 


entry ne autopublish jea yea.nak try2 mcm mana best nye taip enty guna handphone..kohkohkoh..
Hari ne cik rasa teruji sangat.


Tadi husb pegi pejabat pos nak pos oder costumer(handphone)
Tapiiiiiii dorang tak terima pulak barang tu alasan ada kes kehilangan dan hampir nak 'berhentam'. 
Alahaaiiiii,buruk nama bisness cik kalau macam ne.nanti costumer ingatkan kami ne scammer pulak.tak jalan lah bisness kalau macam ne,tambahan lagi kami memang perlu berurusan dengan pejabat pos..masalahhhh lahhh macam ne..bisness baru nak maju,tetiba pos buat hal..

Tetiba datang idea nak tipu dorang..
Yea lah tipu sunat.customer dah bayar barang takkan nak pulangkan balik duit dorang kan.jadi,cik terpaksa lah tipu penjaga kaunter pos tu bagi tahu yang tu set rawatan muka..hahhh lantak lah,yang penting barang tu sampai dengan selamat kat tangan costumer..



hahhhh satu hal lagi...berapa hari ne kitaorg laki bini carik plastic bubble wrap.tak jumpa2...makkk aiiii berapa kedai cik masok semua cakap tak da jual.eeiii susah nya hidoppp...terasa cik tinggal kat dalan gua jea semua pon tak da..dugaan sungguh...tapi tak pa,itu ujian Allah terima dengan hati yang tenang :)

Nota jari kaki :
okai,cik nak rehat2 jap.sakit otak pusing2 tadi.


15 comments:

  1. dugaan sabar bulan puasa..huhu

    ReplyDelete
  2. Dugaan tu.... terpaksa lah tipu sunat..... he3

    ReplyDelete
  3. @Remy hazzayea,...sunat..kohkohkoh..seb baik cik tak pose..

    ReplyDelete
  4. x pe tipu sunat tu,hehee
    semoga bisnes lebih maju ye :)

    ReplyDelete
  5. kalau tak boleh pakai pos, nak pakai apa ye?

    ReplyDelete
  6. dear,try gugel wrap tuh.biasanya byk jual on9

    ReplyDelete
  7. @boni kacakterpakse gune perkhidmatan pos swasta seperti GDex..harga pon lebih kurang jugak..

    ReplyDelete
  8. Ooo...takut barang hilang eh...susah jugak kalau pos tak terima benda2 mcm nikan Cik....

    Ada jual eh rupanya bubble wrap...tak tau! hehe

    ReplyDelete
  9. sabar cik puan oittt.. bawak2 bertendang... hikhik...

    ReplyDelete
  10. kat tenet banyak cik crafter yang jual...kalau nak, ain blh tlg tanyakan kawan...

    ReplyDelete
  11. ooh pos tak terima ye...takpe la set rawatan muka pon set rawatan muka lah...yg penting sampai...hehee

    ReplyDelete

terima kasih dengan komen anda(✿◠‿◠)

 
Designed by NurAlja Lee