British Trand

Penulis : Cik Puan Masa : 9:43 AM Comments : 11 Labels :
Assalamualaikum wbt :)

Wohaaaaa....Sebelum cik taip panjang2 entry ne.Cik mintak maaf kepada pencinta2 "British Trand".Sebenar nya benda ne dah lama cik nak share,tapi aqsyik2 terlupa jea.Alhamdulillah dalam bulan ramadhan yang mulia ne cik nak share,walau apa pon yang terjadi.Lagi2 cik ternampak rakan Fb mengupload gambar dengan bag "british trand".




Sesiapa yang belom tahu apa tu "british trand" hahhhhh macam ne lah..Ada bandera british kat baju,tak pon kat bag,kat kasut,kat housing handphone dan macam2 lagi lah..Mungkin ramai yang tak prasan ada apa dengan "british trand" ne.Korang lihat jea lah gambar kat bawah setelah cik edit ea..


Cik mintak maaf sekali lagi yea.Bukan niat nak menghina agama lain.Cik cuma nak tegur pencinta "british trand" yang seagama dengan cik.Yang mungkin masih tak prasan dengan benda ne.

Sumber Google 

Dari fb rakan 

Mula2 bila nampak jea gambar kat atas ne cik monolog dalam hati "ehhhhh dia pakai tudung tapi kenapa bag dia ada lambang cross" Yea lah cik ne kalau bab2 bandera ne memang agak blur jugak lah  *alamak kantoi*
Bagi cik,berfesyen tu tak salah..Tapi kena beringat jugak lah.Cik ne tegur bukannya nak tunjukkan kepandaian cik dalam bab2 agam ne.Cik pon tahu masih banyak yang cik perlu betulkan dalam diri cik.Tapi tak salah kan kalau cik ingat mengingati.Cik pon tak nak lah agama kita di persendakan..Okbaiiiii :3

11 comments:

  1. ci puan..!!! hari tu kan deqla hampir terbeli beg yg ada lambang ni tau..mula berkenan tp deqla telek2 smula beg tu.. ehh mcm tanda salib!! terus tak jadi beli.. alhamdulillah deqla sedar seblm beli..!!

    ReplyDelete
  2. betul akak.. kita pun dah lama tengok benda ni. Hurm..
    Sama-sama kita perangi.

    http://edaeri.blogspot.com/2013/05/teguran-buat-fan-british-trend.html

    ReplyDelete
  3. betul tu...remy setuju...nak berfesyen pun kena hati2.... lagi satu remy tgk ramai yg suka pakai baju eh hardy yg ada tulisan by cristian audigier..... kekadang besar benar tulisan cristian tu....

    entry utk sis...
    http://remyhazza-satuperjalanan.blogspot.com/2013/07/hadiah-dari-hati-cik-azlyzah.html

    ReplyDelete
  4. cik akakkkk :D
    lama x singgah sini.hehe..
    rindu :p
    baju ni mmg cantik design dia.
    hati2 dlm berfesyen.

    ReplyDelete
  5. mungkin ada yang akan cakap, 'ala, baju je kot.'

    tapi disebabkan benda2 remeh ni lah yang sebenarya buat akidah umat islam semakin menyimpang

    ReplyDelete
  6. lambang macam tu jangan sesuka hati pakai,nak beli baju bergambar atau tulisan kena check dulu baru boleh beli ke tak..

    ReplyDelete
  7. special bonus lagi utk cik azlyzah kat blog remy...jgn lupa datang tau......

    ReplyDelete
  8. ain mmg totally tak suke beli barangan berlabel mcm ni...

    ReplyDelete
  9. Nasib tak pernah teringin nak beli hehe....

    ReplyDelete
  10. ayut pon klu bli brang memang telek sgala bagai..tkut jgk klu ad lambang2x yg tak sepatutnya..baik menjaga sbb kita tahu kan...

    ReplyDelete

terima kasih dengan komen anda(✿◠‿◠)

 
Designed by NurAlja Lee