Hong Yi Wanita Kreatif

Penulis : Cik Puan Masa : 11:11 AM Comments : 3 Labels :
Assalamualaikum wbt :)

Guysssss..Korang kenal tak Hong Yi?Mungkin ada lagi yang tak kenal kan,so meh cik perkenalkan kat korang ek.
Hong yi seorang artis-arkitek yang berasal dari Sabah Malaysia.Hong mengunakkan nama samaran RED(merah) kerana perkataan 'Hong' dalam bahasa mandarin adalah merah.Selepas menamatkan pengajian di Australia,Red menerima tawaran berkerja di firma seni bina Australia Hassell di pejabat shanghai.Red mula mencipta seni menggunakan bahan-bahan tempatan yang setiap hari di temuinya.
Red di kenali sebagai artis yang suka melukis tanpa menggunakan berus cat.Kerja-kerja Red telah di paparkan di seluruh dunia.Kat Instagram pon ada,sesiapa yang nak tengok hasil seni Red boleh follow Instagram Red HongYi ataupon Blog Red HongYi.

Korang layan hasil seni Red kat bawah ne yae.Confom korang kagum sangat.
Dan last tu peta malaysia.Korang nampak Sabah yang kaler terang tu?hahhhhhh Red nak bagi tahu tu tempat kelahiran nya..kita sekampung lah red..hahahhaha
Terlalu banyak sebenarnya hasil seni Red ne tapi tak sanggup cik nak share sesatu kat sini.Korang search lah sendiri kat google tak pon kat link yang cik share tu..

Nota Jari Kaki : Nak try lah deco2 kat atas pinggan ne.Macam best jae..huahuahuaaa




3 comments:

  1. wahhh... hebak la org sabah ni eh...hihi.. cantik.. kreatif sgt..

    ReplyDelete
  2. Kalau dak kreatif campak cat pun jadi petakan Cik .....cuba okje yg campak....jadi apa agaknya!

    ReplyDelete
  3. ehhhhhhhhhhhh....kagum2x....moga red trus bjya dgn klebihn dia...

    ReplyDelete

terima kasih dengan komen anda(✿◠‿◠)

 
Designed by NurAlja Lee