Nasihat Dan Pengajaran

Penulis : Cik Puan Masa : 11:46 AM Comments : 7 Labels :
Assalamualaikum wbt :)

Fuhhhhhhhh,hari ne cik bangun awal masak bekal en somi.Dan hari ne tetiba timbul kerajinan cik nak membaking cake.Kemain semangat cik membaking cake,siap lukis corak lagi tauu dan hasil nyaaaaaaaaaa
Cantik jugak kan,yaelah buat makan sendiri jae pon tak perlu nak cantik sangat kan.Tapiii sayangg,bila dah masak,Tak lah seperti yang di jangkakan.Roll cake tak menjadi roll.Sebab terlalu tebal dan tak boleh gulung lah pulakkkkkk..Alahaiiiiii kayu sangat tangan cik ne nampak nya.Pengajaran rerajin lah membaking kat dapur yae so tak jugak lah kayu sangat :D

ok..ok..tukar cerita pulak.Lupakan pasal roll cake yang tak nak roll tu..huhuhu
Pepandai lah korang translate pengunaan bhasa sabah kat atas tu.

Atas dasar tak nak mengaibkan,cik terpaksa padam nama2 yang berkaitan.Status ne dari facebook cik jumpa.Cik kenal jugak penulis status ne,masih student pon.Motif cik nak share bukan nak mengaibkan mana-mana pihak cuma mahuuuuu nasihat kat adik2 yang suka sangat post2 status kat laman sosial,.Tolong yae...Tolong lahhh..Tolong sangat-sangat jangan post status atau apa2 jae lah yang boleh mengaibkan famly adik2.Walau macam mana pon korang marah,jangan sesekali letak kat laman sosial tak kira lah facebook ka,tweeter ka,wechat ka,instagram ka walaupon cuma kawan2 rapat atau famly2 terdekat jae yang nampak status tu.Jangan Sesekali!Cik tahu kekadang kita kena memberontak jugak dengan mak bapa,cik pon pernah jadik kanak-kanak,pernah jadik remaja.So darah remaja tu panas kan,sikit2 nak memberontak,sikit2 nak lawan cakap.Tapi tak perlu lah sampai nak sebar,nak bagi tahu kat 1 dunia korang dapat hukuman macam tu.bagi cik memang sewajar nya kita dapat hukuman di setiap kesalahan.Yaelah kalau dah buat benda tak betol mesti lah dapat hukuman kan.Tapi tu pon untuk kebaikan diri kita sendiri jugak.
So pengajaran nya,private lah kisah hidup korang baru lah ada khelassssss.Tak payah nak heboh kan sangat nanti diri sendiri jugak yang malu.

Nota Jari Kaki : Hahhhhhhh panjang sangat bebelan cik hari ne kan.Al-maklum lah encik somi kerja so tangan bebas nak taip,idea pon membuak2.Kalau husb kat rumah ne rasa segan nak duduk lelama depan lappy..hewhewhewww




7 comments:

  1. alahaiii...betul tu.. semuanya nak update kat status eh.. aurat tu.. tunjuk peha... hoho.. tp seriau lak tgk luka dia tu..huhu..

    ReplyDelete
  2. @Deqla Manjewhahhhhhhh.....aurat tu lagi satu...hihiih

    ReplyDelete
  3. Cantik.....rajin bini solehah ni...hehe..okje jarang buat kek cik sebab diaorg tak makan sanngat (alasanlah ni hehe)...
    Tulah kekadang inilah keburukan media sosial!

    ReplyDelete
  4. alamakk kuat jugak dia kena tuh, cikji pulak yg over rs sakitnya,huhu.

    wahhh rajinya cik, siap membaking lagi.bagus2.cikji dh lama dh xmmbuat kek bagai. hihi

    ReplyDelete
  5. kbykan skrg update status tak pk 2x...tu msalahnya...ikut perasaan semua skrg ni...

    ReplyDelete

terima kasih dengan komen anda(✿◠‿◠)

 
Designed by NurAlja Lee