Balik Kampung :D

Penulis : Cik Puan Masa : 8:10 AM Comments : 7 Labels :
Assalamualaikum wbt :)

Entry ringkas jea yea..Sekarang cik tengah siap2 nak balik kampung.Jadi sebelom balik cik amik kesempatan update dulooooooooo..Sementara husb tengah ber'mackup' tu..kohkohkoh..terbalik pulak yeaaaa...



Raya ne cik tak dapat balik kampung halaman sebab husb tak dapat cuti..Ada pon tyme sume famly dah balik ke tempat asal.Tu yang cik gigih balik ne..tapi tak da lah lama sangat..dalam 2 hari jea pon...nak cium udara kampung..hahahaha

okai..ada masa cik blogwalking yea..byeeee

Wordless Wednesdey || Happy

Penulis : Cik Puan Masa : 6:22 PM Comments : 13 Labels :
Asssalamualaikum wbt :)




Nota Jari Kaki : Comel tak Kak ton &; Pak Ton :3

Kuih Untuk Suami Tercinta

Penulis : Cik Puan Masa : 8:41 PM Comments : 10 Labels :
Assalamualaikum wbt :)

Arghhhhh....jam baru menunjukkan angka 12 tapi perut cik dah berdansa...

Hari ne husb cik kerja syif petang,jadi terpaksa lah cik buat bekal untuk berbuka nanti.Awal2 dah menghadap makanan,tu lah perot pun berdansa dah...hohoho


Yeahhhh...kuih simple jea yang cik buat.Yelah,cik ne tak reti sangat nat masak.Cik nak jugak buatkan husb cik ne mee goreng tapi husb cik ne tak suka mee goreng..berminyak katanyeeeeeee.


Haippppp....jangan gelak.Ne salah satu febret husb cik.Roti gulung sardin.Sedap weyhhhh..bukan nak masuk bakul ek..tapi cik dmemang suka makan roti gulung sardin.Tambahan lagi sardin nya tu ada rasa peda2..memang umphhhh lahh.


Yang ne pulak nasi pulut kerisik.Yang ne cik buat sebab tak makan masa banyak.Semalam ada lebihan kerisik,jadi cik cuma kukus pulut jea.Petik jari jea nak buat benda ne.Sonang jea..kihkihkih

Nota Jari Kaki : Weyhhhh..korang mesti dah setat buat kuih raya kan.Share2 lah resepi yang sonang2 kat cik ni hahhhhhh,jangan lah kedekut sangat tak baik tauuuuuuuuuuu....ok bai.


Happy Birthday Cinta!

Penulis : Cik Puan Masa : 10:48 AM Comments : 11 Labels :
Assalamualaikum wbt :)

Ehemmmmm...ehemmm....Semenjak dua menjak ne macam nak ke laut lagik mood cik.Semalam blogwalking kejap jea.Mintak ampun yea kawan2,cik hutang blogwalking.Nanti lepas entry ne cik akan blogwalking lagik.



 17/07/2013 genap 25tahun dah buah hati pengarang jantung cik.Husb cik kata,umur 25 dah tapi muka still macam 'baby face' kenennnnnnnnn.Kalau gunting rambot + buang janggut mesti orang ingat husb umur 13taon kenennnnnnnnnnn,mesti ramai cewek2 terkejar2.Layankan jea lah,birthday boy tu (Padahal telinga dah berdarah mendengar) kohkohkohhhhhhhhh.




Yeyyyyyyyyyyy..Alhamdulillah lepas berbuka hari tu kitaorg sempat sambut birtday husb cik.Walaupon dia mengeluh tak nak tiop lilin sebab dah TUA kata nyaaaa...Ehhhhehhhh tadi kata 'baby face' pas tu sedar pulak dia dah tua.Keeeeee nyanyuk husb cik ne..kohkohkohkoh..



Niat hati tak nak tepek gambar kat atas ne..tapi ne jea lah yang cik hadoooo gambar berdua tyme tu.jadi kena tepek jugak kat sini(size terpaksa di kecilkan sebab muka lesu cik tyme tu)Takot2 nanti ada pulak oang nak ngorat birthday boy tu..hahahaha..

Buat buah hati cik...(buat Buah Hati cik jea ne..korang tak payah baca hahahahhahhaa)Walaupon dah wish hari tu..ayg nak wish lagi kat sini biar semua orang tahu,biar satu dunia tahu..kohkohkohkoh.Selamat Hari Lahir Sayang,Semoga rezeki kita semakin bertambah dan semoga abang jadik 'papa' yang terbaik pada anak2 kita.In Shaa Allah,tu pon kalau Allah nak kasi kita rezeki lah kan.Dan paling penting semoga abang di beri kesihatan yang berpanjangan.ok2 stop...ayg tak pandai buat ayat ne.Takut nanti abg termuntahhhhhhh pulakkkk kalerpul...hahhahhahahha

Nota Jari Kaki : Sebenarnya entry ne di publish semalam lagi,tapi di sebabkan semua gambar2 ne ada di handphone birthday boy,terpaksa tertangguh lagi.okbaiii

Kebakaran

Penulis : Cik Puan Masa : 8:18 AM Comments : 17 Labels :
Assalamualaikum wbt.

semalam cik rasa macam bermimpi pulak.korang masih ingat tak rumah cha ya nun alif yang cik penah cerita hari tu?Rujuk Sini
Gambar: Kebakaran semalam...punca kebakaran masih dalam siasatan..cehhhhhhh...

Kelmarin malam rumah ne terbakar.Dan ruma kitaorg lah paling dekat dengan rumah tu.Nasib baik bomba datang cepat..Api pon laju jea merebak.Cik tyme tu jgn cakap lah,memang panik sangat2.Sempat jugak bawak lari benda2 penting.Ya Allah,pengalaman ne sangat mengajar cik.Apatah lagi benda tu berlaku depan mata cik..
Semalam masa api tengah kuat,cik dengar suara anjing bising mengongong..kan kat rumah tu banyak haiwan peliharaan.Binatang2 semua dalam kurungan,tuan nya nak selamatkan pon tak dapat dah..Insaf cik kejap dengar suara anjing tu seolah2 mintak tolong.Tak dapat cik bayangkan anjing tu mati di jilat api..alahaiiiii sedey beb.Binatang2 tu pon ciptaan Allah gak.Naseb lah baik tak da nyawa manusia yang terkorban.Fil n ipar2 cik sempat tolong dak kecik dua orang sebelom api besar.



Yang bekas2 ne semua Mil cik punya.Naseb baik lah tak melarat ke rumah kitaorg,kalau tak...........tak beraya lah kitaorang tahun ne yea..
Semalam sume anak2 tuan rumah tu datang.Mereka bersihkan rumah tu,tanam sume haiwan2 yang dah rentung.Korang tahu apa cik nampak tyme tu??Cik nampak seekor biawak..Hahhhhhh biawak pon ada.Ntah lah biawak tu bersarang kat bawah rumah tu ka ataupon memang cha ya nun alif tu bela.Yang menyedihkan,anjing kesayangan dorang rentung separuh badan dan anak2 anjing lain pon hangus.Tak nak lah cik snap dan letak kat sini takut korang tak lalu buka posa pulak nanti..kohkohkoh

Nota Jari Kaki : Ehemmmmmehemmm....hari ne 17/7 kan..Maknanya hari ne hari ulang tahun husb cik.Nampaknya kena potongs kek masa berbuka lah nanti..ok baiiiii

British Trand

Penulis : Cik Puan Masa : 9:43 AM Comments : 11 Labels :
Assalamualaikum wbt :)

Wohaaaaa....Sebelum cik taip panjang2 entry ne.Cik mintak maaf kepada pencinta2 "British Trand".Sebenar nya benda ne dah lama cik nak share,tapi aqsyik2 terlupa jea.Alhamdulillah dalam bulan ramadhan yang mulia ne cik nak share,walau apa pon yang terjadi.Lagi2 cik ternampak rakan Fb mengupload gambar dengan bag "british trand".




Sesiapa yang belom tahu apa tu "british trand" hahhhhh macam ne lah..Ada bandera british kat baju,tak pon kat bag,kat kasut,kat housing handphone dan macam2 lagi lah..Mungkin ramai yang tak prasan ada apa dengan "british trand" ne.Korang lihat jea lah gambar kat bawah setelah cik edit ea..


Cik mintak maaf sekali lagi yea.Bukan niat nak menghina agama lain.Cik cuma nak tegur pencinta "british trand" yang seagama dengan cik.Yang mungkin masih tak prasan dengan benda ne.

Sumber Google 

Dari fb rakan 

Mula2 bila nampak jea gambar kat atas ne cik monolog dalam hati "ehhhhh dia pakai tudung tapi kenapa bag dia ada lambang cross" Yea lah cik ne kalau bab2 bandera ne memang agak blur jugak lah  *alamak kantoi*
Bagi cik,berfesyen tu tak salah..Tapi kena beringat jugak lah.Cik ne tegur bukannya nak tunjukkan kepandaian cik dalam bab2 agam ne.Cik pon tahu masih banyak yang cik perlu betulkan dalam diri cik.Tapi tak salah kan kalau cik ingat mengingati.Cik pon tak nak lah agama kita di persendakan..Okbaiiiii :3

Dugaan oh dugaan :)

Penulis : Cik Puan Masa : 2:29 PM Comments : 15 Labels :

Assalamualaikum wbt 


entry ne autopublish jea yea.nak try2 mcm mana best nye taip enty guna handphone..kohkohkoh..
Hari ne cik rasa teruji sangat.


Tadi husb pegi pejabat pos nak pos oder costumer(handphone)
Tapiiiiiii dorang tak terima pulak barang tu alasan ada kes kehilangan dan hampir nak 'berhentam'. 
Alahaaiiiii,buruk nama bisness cik kalau macam ne.nanti costumer ingatkan kami ne scammer pulak.tak jalan lah bisness kalau macam ne,tambahan lagi kami memang perlu berurusan dengan pejabat pos..masalahhhh lahhh macam ne..bisness baru nak maju,tetiba pos buat hal..

Tetiba datang idea nak tipu dorang..
Yea lah tipu sunat.customer dah bayar barang takkan nak pulangkan balik duit dorang kan.jadi,cik terpaksa lah tipu penjaga kaunter pos tu bagi tahu yang tu set rawatan muka..hahhh lantak lah,yang penting barang tu sampai dengan selamat kat tangan costumer..



hahhhh satu hal lagi...berapa hari ne kitaorg laki bini carik plastic bubble wrap.tak jumpa2...makkk aiiii berapa kedai cik masok semua cakap tak da jual.eeiii susah nya hidoppp...terasa cik tinggal kat dalan gua jea semua pon tak da..dugaan sungguh...tapi tak pa,itu ujian Allah terima dengan hati yang tenang :)

Nota jari kaki :
okai,cik nak rehat2 jap.sakit otak pusing2 tadi.


Mereka Dah Dapat

Penulis : Cik Puan Masa : 1:50 PM Comments : 17 Labels :
Assalamualaikum wbt :)

WottttWotttttttttt...Posa tak hari ne?Apa manu sahur tadi??keeee ada yang tak sempat sahur sebab terlajak tidooooooo...



Alhamdulillah mereka dah dapat hadiah yang cik kirimkan hari tu.Sekarang tinggal 3orang lagi belom kasi info kat cik.Remy,Ain, dan Cik ji kalau dah dapat bagi tahu cik ea..Kalau masih tak dapat dalam seminggu ne cik akan poskan balik.Yelah takut2 tertulis alamat yang salah pulak kan..

Nota Jari Kaki : Buat korang yang dah lame jadi pengomen tegar blog cik,terima kasih sesangat yea.In Shaa Allah ada rezekilebih cik nak kasi hadiah jugak buat mereka2 yang belom dapat..okbaiii.

Wordless Wednesday || Ramadhan

Penulis : Cik Puan Masa : 9:35 AM Comments : 20 Labels :
Assalamualaikum wbt :)



Nota Jari Kaki : Tingkatkan Amalan,Kurangkan Dosa :)

Nafsu Dan Malam Pertama

Penulis : Cik Puan Masa : 1:15 PM Comments : 14 Labels :
Assalamualaikum wbt :)

Weyhhhh...Tajuk entry cik hot tak...hot tak..mintak maaf ea kalau ada yang search keywod tu kat google dan tetiba terjumpa blog ne.Cik bagi tajuk hot macam tu bukan nak melucah...eiiiiii....jauh sekali ok.Ce korang tengok kat keyword nuffnang cik.Alahaiiii blog cik ne ada melucah ke??Asal keyword tu kat ada kat blog cik??bila masa pulak cik ne meluca...eeee tak baik tauuu :3


Bila di fikir-fikirkan balik cik penah baca cara-cara nak tingkatkan traffic blog.Ne lah salah satu cara nya.Letak keyword yang pelik2 tak pon letak keyword yang selalu orang search kat pakcik google tu.Contoh???hahhhh macam tajuk entry cik yang tengah hot tu lah..



See,Alhamdulillah...Rezeki tu,walaupon seketul dua ketul jea yang bertambah kata Sis Okje tapi boleh lah kan.Daripada langsung tak ada.Ntah berapa tahun lagi cik kena tunggu baru boleh cik keluarkan ek agak2 korang lah..hahahhh

Nota Jari Kaki : Pstttttttt...korang...korang...korang...kalau nak CPUV korang bertambah.Tinggalkan lah link iklan korang kat kotak komen tu.Nanti cik tolong klik.Tapi jangan lupa klik nuffnang cik ea kekkekek.Okbaiiii :3

Cik Puan Dan Pos+Man

Penulis : Cik Puan Masa : 8:11 AM Comments : 20 Labels :
Assalamualaikum wbt :)


Alhamdulillah akhirnya terlaksana jugak hajat nak memPOS hadiah buat pengomen2 Mantop cik.Walaupon hadiah tak seberapa,cik harap korang terima lah yea..Tadi masa kat pejabat pos tu,kelang-kabut sangat sebab encik husb nak pegi office jadi jangan heran lah yea kalau tulisan cik cakar sangat..Al-maklum lah lagi2 dah lama tak pegang pen,asyik pegang pisau jea..hahahaa


Ni hahhhhh cik ada dapat sesuatu dari Fiq Izumi.Aritu cik ada menang Give Away.Masa en posman sampai cik melantak tido,apa lagi masa ipar cik kejutkan kelang-kabut jea cik keluar.Tak prasan rambut mengerbang dan tak tutup kepala :3 (Hahhhhhhhhh padan muka cik,tu lah suka sangat buka kilang taik mata)


Ni lah isi envelope tu.Boleh gantung kat kunci boleh jugak gantung kat handphone.Jadi cik amik keputusan yang comel,gantung kat handphone.Ok lahhhh berseri2 jugak handphone cik..Tambah comel macam kak ton..hahhaaaa Btw trima kasih Fiz Izumi dengan hadiah yang comel tu..

Nota Jari Kaki : weyhhhhhh esok cik balik kampung,mama cik buat kenduri.Mungkin tak dapat lah nak blogwalking dalam berapa hari ne.1bulan tak balik kampung ibarat Setahun jea cik rasa.Yuhuuuuuuu hati girangggg tak sabar nak balik esok.okbaiiii :D

Wordless Wednesday || Nasihat

Penulis : Cik Puan Masa : 10:17 AM Comments : 14 Labels :
Assalamualaikum wbt :)



Nota Jari Kaki : Tepuk dada tanya selera :)

Sesi Menambahkan Lemak-Ocean King Sandakan

Penulis : Cik Puan Masa : 9:46 AM Comments : 15 Labels :
Assalamualaikum wbt :)

Guyssssss,selamat hari selasa..hahahhaa..tetiba >,<


Semalam kan,ada orang belanja kitaorg seFamly mamam seafood.Awwwww i loke,rezeki jangan di tolak.Betol tak???Okai memandangkan ada orang nak belanja cik pon membuntut jea lah.Korang nak tengok kitaorg  makan apa?
Ikan Masak Sweet n Sour

Udang Goreng

Deep fried homemade seafood 

Chinese Tea

Last,dorang kasi tembikai dengan betik sebagai pencuci mulut..Perghhhhhh memang meletop perot yaawwwww..Kitaorg SeFamly seramai 14orang termasuk kanak2.Kanak2 ada 3orang jea pon..Harga semua makanan tu Rm450.Korang rasa berbaloi tak??Bagi cik berbaloi lah sebab bukan cik yang bayar..hahahhaha

Ne datin Cik puan dengan ipar..Yeah jelas ketambaman di situ :(
Ipar-ipar cik...Yang tak pakai tudung tu kawan ipar cik..

Ahahhhhh....Malam ne cik nak pegi padang bandaran lagi nak tengok bunga api.Yelah malam ne acara kemuncak festival di sandakan.okai byeeee :)

Meng'Ghaib'

Penulis : Cik Puan Masa : 1:51 PM Comments : 9 Labels :
Assalamualaikum wbt :)

Setelah bertonggang-berlanggang,berdiri duduk,berkaki empat,kuak lentang akhirnya cik amik keputusan jugak mengupdate entry.Alahaiiiiiii cik betol2 macam chips more,suka sangat men'ghaib' kan diri dari dunia alam maya ne(tak pe lah tak da jugak yang kisah pon)




Ne lah gengsssss famly in law cik *mintak ampunnnnn cik dapat snap dari belakang jea*

 Salah satu pameran yang ada kat padan..Cik pon tak tahu lah apa kaitan buah-buahan ne dengan majlis kat padang tu..erkkkkkkk
ni hahhhhhhh ari tu MIL cik buat kenduri doa selamat,jadi cik pon bizi sikit.Semalam cik bizi pogi jumpa boypreng cik..
Yesss! cik jumpa forteen..Semalam mereka berkampung kat sandakan.Tapi cik cuma dapat tengok dari jauh jea lah.Tak sanggup nak berhimpit kat orang ramai..eiiiiiiiiiiiiiii masyammmmmm2 bau adaaaaaa..tak sanggup kak tooonnnnn.

Hahhhhh...macam tu lah keadaan nya.Tak pe lah cukup tuk melepas rindu jea kat Izzue islam tu *kasi jelous en husb jap* harharharharharrrrrrrrrrrrrrr
Okaiiii balik jea kat rumah rehat jap,encik husb ajak pegi beli lauk pulak.Tetibaaaaa!jalansssss punya jalansssssss punya jalanssss punya jalannnn punya jalannnnn eiiiii bila nak habis punya jalansss neeeee  terjumpa pulakkkkkk boypreng2 cik tu lagi kat guardian.Tapi sayang masa tu izzue dah balik keyhel :(
Sempat jugak cik bersnap dengan mereka tapi tak nak tepek kat sini sebab time tu cik sanggat2 tak bersedia.Yelah niat nak beli lauk jea,baju pon dah tukar(menyesal tukar baju,kalau tak boleh jugak tepek kat sini)
Oppppsssss sebelum terlupa.Ari tu cik ada Pm sorang2 minta Alamat korang kan..Hahhhhh benda tu cik dah siap packing tapi encik husb belom ada masa nak temankan cik ne pogi pejabat pos *padahal pejabat pos tak lah jauh sangat*Cik bukannya tak larat nak pegi pejabat pos tu sorang2,tapi faham2 lah kan suami mana tak sayang bini.Mana lah dia sanggop nak suruh bini dia jalan sorang2..hahahahaa apa2 pon korang tunggu jea lah yeaa.
Ok byeeeee...

 
Designed by NurAlja Lee