DIY Sarung Bantal

Penulis : Cik Puan Masa : 6:00 AM Comments : 21 Labels :

Pssstttttt....Cantik kan bantal sofa kat atas ne..Munge-munge kembang mekar.Fuhhhh angans-angas cik bila dok rumah sendiri nanti nak buat macam ne lah..Tu ponnn kalau rajinnnnn lah yae :P
Jom follow tutorial yang cukup mudah..
\
Mudah tak??Fuhhhh...meleleh-leleh liuq cik tengok bantal macam ne.Tambahan lagi jahit-menjahit ne adalah salah satu hobi cik.Sejak dari kecik lagi cik suka jahit bantal kecik-kecik..pas tu hias-hias dengan munge-munge..Tapi bila dah besar ne hobi tu tengelam dengan sifat kemalasan yang tak tentu hala....kohkohkoh






Nota Jari Kaki :  Kopi Pasta DIY dari sini

21 comments:

  1. Wah... kreatif sungguh cik ni...
    Tq sharing step by step tu...
    Jika rajin nanti akak nak cuba buat... :)

    ReplyDelete
  2. Oh.. cantik ni CIk. Kakak boleh buat ni bila tengok cuma rajin tak rajin aje. Lebih kurang macam kita buat alas lap kaki kan...

    ReplyDelete
  3. cantik....saya tak reti nak menjahit.
    sambil isi tabong

    ReplyDelete
  4. comelnye bntalllll! mekar setaman bunga tu.. hihi

    ReplyDelete
  5. Untunglaa suka menjahit. Eda ni haa main cucuk situ cucuk sini je. Hahaha..
    Btw cantik bantal tu. Buatkan utk eda satu ye. Eh, dua laa.. Heee :D

    ReplyDelete
  6. cantik..lya pun suka bab jahit menjahit benda kreatif nie

    ReplyDelete
  7. Wah wah memang comel momel sungguh bantal tu!! Tapi itulah ya cik, kena rajin. Sebenarnya apa2 pun memang kena rajin saja kan kuncinya.. :)

    ReplyDelete
  8. omoo omoo.. nampak lawa n mudah tapi take time nak buat. nanti cik boleh wat gini , bagi kat cha bila cha dah kawin nnti. ahaks =p

    ReplyDelete
  9. mudah . saya dah blh imagine nak buat . cuma rajin n malas tu kena ikut mood lah .

    ReplyDelete
  10. wawawaaaa..!
    tergoda miza nengoknya!
    merah mak nagh g tu..lawa2!

    ReplyDelete
  11. Yelah Cik mmg cantik...mak mcm berkenan jer hehe....
    Senang je nak buat tu....tp tulah malas ke idaknya kena tengok hehe....
    Kalau sarung dia plain cantik jugak ek....cari warna yg terang terang gitu....

    ReplyDelete
  12. owh...ingatkan cik yg buat :)
    cantik..

    ReplyDelete
  13. Memang cantik lah cik bantal ni...cuteeee! ..hehehe...
    nanti buatkan kak 1 juga ya...hahaha

    ReplyDelete
  14. cantik....awat cek nampak cam mudah jer nak buat hahaha tapi kalau cuba rasa cam payah tak boleh niiii hahaahah

    ReplyDelete
  15. Alalala.....comeyyy nyaaaa.....nanti nak try buat lah.....sebab suke benda yg unik2 nie cik puan...nak2 lagi bantal comel2 mcm nie.....sukeeee

    ReplyDelete
  16. waa lawo2 akak suka...akak suka gak berdiy mende ginih..tapi tu la masa tu takder...

    ReplyDelete
  17. Wahhh.. comel nya. Cik try laa buat nnti =)

    ReplyDelete
  18. Ayut tgk pon sakit pinggang nak bt ye jahit gitu...hoho

    ReplyDelete

terima kasih dengan komen anda(✿◠‿◠)

 
Designed by NurAlja Lee