Hero Kucing Berkaki Dua

Penulis : Cik Puan Masa : 12:21 PM Comments : 12 Labels :
Assalamualaikum wbt :)


Semalam cik ada siarkan Wordless Wednesday tentang Hero.Ada yang ingatkan Hero adalah kucing cik..Hihihihi.Bagi cik,nama Hero sangat sinonim dengan cik.Yelah siapa tak kenal Hero..Sebut jae Hero semua orang akan kata "oh..yang kucing di potong kaki nya tu kan" yeahh...Itu lah Hero.Hero kini di jadikan Idol untuk pencinta-pencinta kucing di Malaysia khususnya.
Hero adalah seekor kucing yang pernah menjadi mangsa kekejaman manusia yang tak berperikemanusiaan.
Kedua kakinya di potong hanya kerana mencuri makanan di sebuah kedai seorang manusia tu!Tetapi nasib Hero sangat baik kerana di selamatkan PH(papa hero).Tetapi pada 24.November.2013 Hero telahpun kembali kepada pencipta nya akibat leukemia dan meninggalkan kita dengan seribu satu kenangan terutamanya buat PH sekeluarga.Boleh baca kat Sini yae cerita sebenar dari PH semasa pertama kali berjumpa Hero sehinggalah Hero dah sembuh dan boleh berjalan kembali.
Pelukan terakhir dari PH untuk Hero:'(
Jadilah kamu seorang yang baik terhadap haiwan, sekurang-kurangnya kamu telah kurangkan seorang yang jahat terhadap haiwan di dunia ini 
Cik amik kata-kata tu dari blog PH.Maksud nya sangat dalam buat mereka yang memahami.Cik hari-hari follow story PH kat facebook tentang anak-anak bulus kat catvillage.Cuma cik jadik silent readers jak lah.Dan cik jugak salah seorang pencinta kucing cuma tak pernah story kat blog ne.Maklum lah tak da idea nak di kongsikan lagi pon anak bulus cik semuanya kat kampung,tak dapat bawa tinggal dengan cik sekali atas sebab-sebab yang tak dapat di elakkan.
Jom layan video Hero semasa hayat nya.Semoga nasib kucing-kucing jalanan semakin terbela walaupon Hero dah tak da.




Nota Jari Kaki : Buat heaters,jangan cuba-cuba nak terajang mana-mana kucing.Tak kisah lah kucing kurap ka,kucing jalanan ka.Kalau cik nampak jak cik terajang KO balik.Ingat kucing jugak ciptaan Allah.


12 comments:

  1. sedih tgk dan baca kisah hero n...

    ReplyDelete
  2. Replies
    1. Jom...Sesame mengasihi ciptaan Allah :)

      Delete
  3. Sy suka kucing walau tak dapat pelihara sbb baba alergik dgn bulu kucing..
    apa pun tetap syg kucing sbb ianya haiwan kesayangan nabi...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Husb cik pon alergik....2yang kucing2 cik semua tinggal kat kg..lagi pon kat kg dorang bebas nak kemana...

      Delete
  4. Sedih baca pasai hero...sya dulu pun ada kucing jgk..skrg dah xde..sbb x snggup nk tgk kucing sakit..wuuu

    ReplyDelete
  5. Saya ad 2 ekor kucing.2 2 kucing terbuang.yg sekor jumpa kt kaki lima kedai.yg sekor lg jumpa kt longkang blakang rumah.semua betina.saya bela..saya mandulkan.kalosakit bw g klinik.duit memang byk hbs tapi kegembiraan dgn perangai kucing2 ni memang x terbeli.ank2 saya memang dh biasa dgn kucing.kadang2 tido sekatil dgn kucing.

    ReplyDelete
    Replies
    1. sape yang ade bela kucing mesti akan tahu kehebatan kucing2 mcm mane...yang stress pon boleh hilang stress bile jumpa kucing kan..

      Delete
  6. sedihnya Hero dah xada..tak apa lah..lebih baik dia kembali kpd Pencipta..semlm tgk kt fb ada lg gmb kucing yg kena ptong paw dia..kesian btl..

    ReplyDelete
  7. Dah lama bela surelah sedih PH tu bila Hero pergi...alangkan cik pun sedihkan cik...

    ReplyDelete
  8. sedih bila dpt tahu berita kematian Hero... deqla dah lama tau psl Hero ni... tu pun baca dari mastika... jgn kata cik, deqla sendiri pun akan terajang blk org yg terajang kucing ni...oppsss... mintak hubby la terajangkan... hihi.. tp kalo deqla x terajang pun kompem hubby terajang jer.. tanpa disuruh... dia pun x suka tgk manusia yg kejam terhdp binatang ni... huh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lah...jom kite terajang sesame...kihkihkih

      Delete

terima kasih dengan komen anda(✿◠‿◠)

 
Designed by NurAlja Lee