Manfaat Bermasker Untuk Kulit Wajah

Penulis : Cik Puan Masa : 11:38 AM Comments : 13 Labels :
Assalamualaikum wbt :)

Yuhuuuuuuuu,hari ne bangun-bangun jae sonang hati sangat.Rasa nak gelak jae pepuas,tah napaaaa.Korang pernah rasa tak macam tu?Sewel kut Mungkin sebab cik dah sihat kut.Alhamdulillah yae 2hari berturut-turut cik sakit.Batuk+selesma+demam dan sikit jae lagi asthma cik nak menyerang,nasib baik tak jadi.Cik sebenarnya memang ada asthma dari kecik lagi,tapi semenjak kawen ne tak pernah datang lagi..


Bebaru tu cik ada terjumpa tips buat si penggemar masker baca sini.Siapa kat sini suka guna masker macam cik?Untung tau siapa suka menggunakkan masker ne,tak kira lah jenama apa pon banyak sangat manfaat nya antaranya :-

  • Dapat melembapkan kulit kering
  • Dapat menghaluskan kulit wajah
  • Dapat membersihkan liang pori
  • Dapat menyingkirkan jerawat
  • Dapat meremajakan kulit(Part ne cik suka sebab kulit cik dah tak remaja kut..hahahaa)

Rasa nyaman jae tyme ne.Lagi-lagi bila haruman mask tu menusuk di hidung.Rasa macam di awangan jae cik sambil di temani alunan muzik yang mengasyikkan.Ok semakin merapu :D
Dan hasil nya sangat lah memberangsangkan.Memang licin habis dan gebus tanpa memerlukan camera360.hohohoho
Cik suka tengok kulit cik..mcm comel jerrrrrrrrrrrrrrrr,macam cantik jerrrrrrrrrrrrr,mcm comel jerrrrrrrrrrrrrrrr,macam cantik jerrrrrrrrrrrrr,mcm comel jerrrrrrrrrrrrrrrr,macam cantik jerrrrrrrrrrrrr,mcm comel jerrrrrrrrrrrrrrrr,macam cantik jerrrrrrrrrrrrr,mcm comel jerrrrrrrrrrrrrrrr,macam cantik jerrrrrrrrrrrrr,mcm comel jerrrrrrrrrrrrrrrr,macam cantik jerrrrrrrrrrrrr,mcm comel jerrrrrrrrrrrrrrrr,macam cantik jerrrrrrrrrrrrr.Jangan jelous jerrr sebab cik dah lama tak letak gabar diri sendiri jerrrrr.So hari ne cik tepek dua ketul sekali jerrrrr.Harap jangan muntah jerrrrrrr yae..Okbai :P

13 comments:

  1. pakai mask memang best kan. amboi lawanya kulit kak.. hehehe. yang last tu tak tahan. nak tergelak. hakhakhak. :D

    ReplyDelete
  2. Best ni pkai masker boleh gebu2 cmni ni..hehe

    ReplyDelete
  3. muka sebelum takde? hehe selepas nampak gebus jeee

    ReplyDelete
  4. bkn mcm dah ni.. mmg comel lote...hikhik.. kalah si shasha dlm video tu..haahaha.. baru tau cik ada asma.. so camne skrg? hope dah sihat sepnhnya yer.. btw, thanks atas keprihatian cik pasal Momon tu yer! ;)

    ReplyDelete
  5. fae belum jumpa masker yg sesuai ngan face fae huhu

    ReplyDelete
  6. macam gebu je,hehee..memang gebu pun,untuk cik suami kan cik ^_^

    ReplyDelete
  7. Kulit muka cantik.. teringin nk mcm tu..

    Haaii cakkk.. jom ioin GA teman, byk hadiah menarik tau.. VITAMIN SHAKLEE X 2, HANDBEG, JUGAH, TASBIH, TOPUP, BROACH DAN MACAM2 LAGI..jom joinnn..

    http://tengkubutang.blogspot.com/2013/11/giveaway-1-year-blog-tengkubutang.html

    ReplyDelete
  8. Hehe.....cantik kulit cik...licin tnpa noda hehe....okje jarang pakai masker ni cik....kalau ada org tolong buatkan mesti bestkan cik. .

    ReplyDelete
  9. @Niena ReenYeahh...memang best sesangat...kulit pon best jugak...lembap je..

    ReplyDelete
  10. @Deqla ManjewAlhamdulillah,Allah dah kasi muke comei mcm ne kite terime lah...deqla pon ape kurang nye..Comei...comei..comei jugakkk....

    Alhamdulillah dah ok dah..Sesame dear..bape banyak thanks dahhh deqla ucap..

    ReplyDelete
  11. @Nurfaezah AbdullahBoleh search google care2 pilih masker yg sesuai dearrr..

    ReplyDelete

terima kasih dengan komen anda(✿◠‿◠)

 
Designed by NurAlja Lee