Sabar...

Penulis : Cik Puan Masa : 9:52 AM Comments : 7 Labels :
Assalamualaikum wbt :)


Omg...Omg...Apa dah jadi dengan blog cik ne????Macam pelik jae..macam pelik jae...Hahahahaaa ok kengkawan jangan panik yae.Hari tu cik dah bagi tahu kan cik nak tukar kulit blog.Bukan setakat  tukar kulit jae,cik nak rombak habis-habisan nlog ne..So jangan heran lah kalau blog cik tengah tunggang-langgang buat masa ne.Cik amanahkan kat Alja untuk membaik pulih widegt2 blog cik ne..Jadi sesiapa yang berminat nak tukar kulit blog dalam masa terdekat ne boleh lah terjah blog Alja yae..

ok stop cerita pasal tu..Cik ada story nak share ne...
Sumber Google
Semalam cik ada pogi klinik.Klinik ibu dan anak..hewhewhewww...Setelah sebulan 8hari tak period.Dah 3kali jugak cik test guna PT.Dan hasil nya ada dua line,kabur dan PT yang ke3 pula line dia terang tang tang tapi kaler putih pulak line satu tu.Ok untuk memuaskan hati,kita laki bini pon pegi lah jumpa doktor..Doktor scan...scan..scan..Alahaiiii tak nampak lah,tambahan lagi peranakan cik terbalik kalau nak scan pon kena tunguu kandungan besar baru boleh nampak.Tapi doktor kasi cik PT suruh test balik.Ok cik pon pegi lah test dan hasilnyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...............





































































Sumber Google

Hasil nya still negative.Tapi doktor kata tunggu dalam seminggu dua lagi,kalau period tak datang juga dia suruh cik test lagi.Lagi satu doktor tak suruh cik makan lain-lain ubat.Tak kisah lah ubat panadol ka,ubat batuk ka,buat masa ne cik kena stop amik ubat.
Memang kecewa jugak lah,tapi apa boleh buat lah kan semua tu ketentuan Allah.Sebelum pegi klinik tu cik dah set dalam hati cik dalam-dalam.Apa pon keputusan doktor kasi nanti,cik redhooo.Yaelah cik pon tak nak berharap sangat.Ada...ada lah..tak da ikhtiar lagi kannnn.Bila cik cerita kat MIL cik,MIL cik kata "tak payah fikir sangat nanti stress" Alhamdulillah yae kengkawan,walaupon cik belom ada rezeki punya anak tapi cik dapat MIL yang sangat memahami dan tak mendesak,syukur sesangat.Walaupon MIL cik tak pernah memaksa,tapi kita laki bini usahakan jugak setakat yang termampu.Buat masa ne dah 4orang bidan dah pegang(urut) perut cik ne.In Shaa Allah,cik yakin rezeki tu pasti ada cuma beza nya cepat atau lambat jae kan..Sabooooo jae lahhh yaee...hihihihihihi


Nota Jari Kaki : Allah didik kita untuk "sabar" dan berusaha lagi..Jadi kengkawan yang senasib dengan cik jangan cepat mengalah yae.. :D

7 comments:

  1. Sama kita cik.. Huhu.. Tapi apa pun, tetap bersyukur kerana dikurniakan ibu bapa yang sangat memahami & tak mendesak.. Alhamdulillah.. Insha Allah, satu ahri nanti pastia da rezeki untuk kita.. Yakin jer.. =)
    Mieza Suri Shaklee

    ReplyDelete
  2. betul tu cik,Allah tu ada..insyAllah mesti ada rezeki jagak satu hari nanti,amin.. :)

    ReplyDelete
  3. kan.. betul la komen deqla dlm status fb cik tu.. deqla dpt agak laaa...haha..deqla doakan next check up, cik ada rezeki yer.. ala releks brader, brader releks..hihi.. cik baru nak setahun.. deqla ni dah 3 tahun tau menantikan rezeki anak.. alhamdulillah dah makin redha dgn ketentuanNya..dah tertulis rezeki kami lmbt.. tp yg pntg jgn putus asa!

    ReplyDelete
  4. insyaAllah ada rezekinya nanti. :)

    ReplyDelete
  5. Insya Allah ada rezki azlyzah nnti ya..truskan berusaha ya :)

    ReplyDelete
  6. Rosmiza Alhamdulillah yae...Semoga rezeki awak terbuke luas.Aminnnnn :)

    Deqla...Hahahhaa...cik sesaje tak nak gtau..tak cnfrm lagi kan..ok2....cik relax...relax...relax....nampak ne cik senyommmm :D

    Mirza,Niena,Adrianna...maceh girl...Semoge Allah melimpah kan rezeki kat korang jugak :)

    ReplyDelete
  7. In sha allah....sampai masa bila diizinkan Allah....adalah tu... tak yah nak stress stress yeh Cik...

    ReplyDelete

terima kasih dengan komen anda(✿◠‿◠)

 
Designed by NurAlja Lee