Nasihat Jangan Sampai Menjatuhkan Maruah

Penulis : Cik Puan Masa : 9:23 AM Comments : 10 Labels :
Assalamualaikum wbt :)


Fuhhhhh...tension jugak kalau rumah berhampiran dengan sekolah ne.Awal-awal pagi buat bising,macam-macam bunyi ada.Tah pencaragam mana pulak yang rajin buat latihan ne.Hari-hari cuti macam ne pun sebok nak ketuk2 tong dram,sebok nak tiup trombon.saruling.Kalau lah boleh cik terbang balik kampung jap untuk sambung tido cik ne jae dah lama cik terbang.Baik duduk kampung kurang sangat pencemaran bunyi-bunyian..Eshhhh...tension-tension.

Lupakan tension cik pasal bunyi-bunyian yang ntah apa-apa ntah tu.bagi pendapat korang pasal status kat bawah yang cik jumpa kat facebook ne.
Kannn...cik penah kata kat Sini dulu.Jangan lah suka-suka share masalah korang kat laman-laman sosial.Private lah sikit kisah hidup korang,jangan lah nak kasi semua orang tengok.Apa lah salahnya kalau tegur bebaik kan.Teguran ne macam-macam cara korang boleh buat,tapi janganlah sampai Menjatuhkan Maruah.Kalau dah tak boleh tegur cara baik,nak kena marah..marah jae lah tapi jangan lah sampai jiran-jiran kat seblah umah dengar dan janganlah sampai nak buat status macam ne kat laman-laman sosial,ne cik dah anggap tahap melampau dah ne siap pakej maki2 lagi...adoyaiiiiiiii(geleng-geleng kepala)
Yang para isteri-isteri yang jelitawan tu,somi baru balik kerja memang lah penat.Pegi lah urut-urut bahu ka,buat minuman somi korang(pesanan untuk diri sendiri jugak hahahahah)Jangan nak ngadap lappy jae duaploh pat jam.Kalau somi korang dah dok "ehemmmehemmm" ka batuk-batuk ka,pepandai lah korang berdiri ek.Sebab kekadang ada somi ne dia kasi isyarat jae,malas nak tegur kan..




Nota Jari Kaki : Hahhhhhhhhhh.....apa lagi??pegi lah masak,somi nak balik makan tu..Asal ngadap lappy lagi...Blogwalking jae keja nya  :P


10 comments:

  1. Memang tidak patut si suami buat sebegitu, masalah keluarga dan soal baik buruk si isteri haruslah di rahsiakan demi menjaga maruah si isteri...semua ini telah di ajar sewaktu masuk sekolah dahulu, xkan dh lupa kot...

    ReplyDelete
    Replies
    1. BN,
      Dia lupa kut..atau pon dah tak mampu tahan dah dgn prgai isteri die,...

      Delete
  2. ahahha..kalau sdh bagi signal tu pandai2 lah kan sis.. nasib baik lunch td sempat jg masakkan hubby balik makan tgh hari. hehe! tak kan mo mengahdap lappy 24jam..agak2 lah bah kan..haha..
    erm! tu lah bah yg susah, bila hal2 rumahtangga mo juga publish2 di FB..kan berjuta org baca..isk! ndak pasal2 sendiri yg malu.silap2 boleh bercerao berai...Nauzubillah!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nauzubilah....tu lah kekadang husb malas dah nak tegur prkara yang sama..kita kena alert..Bilang urang,paham2 lah bah kan...

      Delete
  3. adui... payah ni... hal dalam rumahtangga tak perlulah citer kat fb... buat malu je...

    ReplyDelete
  4. klo gadoh pon tayah la share kt public bagai..dua2 pon malu..

    jemput singgah:)

    http://annisa-z.blogspot.com

    ReplyDelete
  5. hmm.. patotnya suami tu bincang baik2.. dah tersebar kat FB dia jugak yg malu... haihh....donia2...

    ReplyDelete
  6. Tak patut, tak patut. Macam tu ke suami? dia burukkan isteri dia sama lah dia burukkan diri dia sendiri. LOL!

    ReplyDelete
  7. Betul tu Cik....kalau org tak kenal tak pelah jugak...sure kengkawan dia kenal tu...sian bini dia... terasa gak OKje ni sebab tak kerja hehe
    Tulah berblog ke ...bermedia sosial ke kenalah berpada padakan....kang porak peranda jadinya

    ReplyDelete
  8. terkejut mak baca status fb tu..gila gila punya status..huhu

    ReplyDelete

terima kasih dengan komen anda(✿◠‿◠)

 
Designed by NurAlja Lee