Ehemmm..ehemmm...mesti korang tahu apa ne kan.Cik suka giler-giler makan benda ne.Ne lah makanan kudapan cik tyme-tyme blogwalking.Memang tak sedar dah habis..
Ok..meh follow resepi..
Bahan-Bahan:
200gm tepung florenta
200gm badam keping
100gm kuaci hitam
20gm bijan hitam
Cara-caranya:
Badam dan kuaci di bakar sebentar dalam oven pada suhu 160c selama 5minit.
Satukan semua bahan dalam bekas.
Gaul rata sehingga semuanya bersalut sempurna.
Sediakan loyang 14x14 inc,alas loyang dengan kertas kek sahaja.
Panaskan oven pada suhu 160c.
tuangkan adunan ke dalam loyang dan ratakan nipis.
Bakar dalam oven selama 10minit.
Sejurus keluar daripada oven.potong kepada kepingan.
Masukkan ke dalam bekas kedap udara.
Selamat mencuba..................!!!-Credit
aishhh sedapnya cik..nak juga hihi
ReplyDeleteyummyyyy..boleh cuba ni..tq
ReplyDeletesaya pun klu makan tak boleh berhenti. sedapppp!
ReplyDeleteHi hi hi cik puan hikhik nyum sedap nyaa hoiiii hihihihi xD
ReplyDeletemana acii niii ughhh hihihi
salam. waa...mesti try ni..^^
ReplyDeletebtw menabung nissan :)
first time dgr tepung florenta
ReplyDeleteakk tau order je...hhee
ReplyDeleteResepi yg dicari2 selama ni :)
ReplyDeletehuaaa. kenapa nmpak sedapp sngtt.. nanti pos kat ecahh tauu.hikhik
ReplyDelete1st tahu tepung florenta.
ReplyDeletetengok pun tau, sedp dan rangup.
wah sedap tu....
ReplyDeletenyum... nyum ! =D
ReplyDeletemiza pernah nak buat ni taw cik dulu..
ReplyDeletetapi takut tak jadi pulak..hahaa
aduhhh..sedappnya ni cik... rangup jakkan..:)
ReplyDeleteeh sdp nih.. deqla pun suka.. tp nk buat tu malas lah..hahahha.. rajin mkn jer.. :p
ReplyDeleteTerbukti mmg sedap ni Cik ...kakak mmg jual benda ni...dia selalu bagi...Tp Okje mmg tak pernah buat pernah makan jer haha
ReplyDeleteso yummy.. deqla pun suke nih! tp x nak buat sendiri..nk mkn sendiri je..hahahahaha...
ReplyDeleteBoleh try nie
ReplyDelete