Satu Minggu 3 Hari

Penulis : Cik Puan Masa : 11:52 AM Comments : 12 Labels :
Assalamualaikum wbt :)

Setelah seminggu 3hari cik menanti,akhir nya sampai jugak.
Sissss okjeee...ooooooo sis okjeeeeee...ni hah cik nak kasik khabar tentang 'sesuatu' yang sis pos aritu.Cik tak puas hati ni hahhhh...bukan tak puas hati dengan 'sesuatu' tu ek..jangan salah paham..kehkehkeh
envelope di buka!
Heiiiiii...tak jujur jugak lah posman ne.Nak jugak dok sibuk2 isi kandungan dalam envelope tu kan!hishhhhh.

Hahhhhh...posman-posman seluruh dunia..Ni lah dalam envelope tu.Puas hati???Puas hati baca surat cinta owang??kehkehkehhh...surat cinta lah sangat..Sis okje,betoi tak dalam envelope tu 5 benda ne jea??kalau kurang satu memang abang posman curik letewwwwwww..

Buat Sis okje,yang cantik manis,menawan & baik hati.terima kasih daun keladi..kalau ada kirim lagi(mengadeeee)Jangan sogan-sogan kirim lagi,cik sudi terima jeaaa.yewwwwww...fridge magnet tu dah selamat cik lakat kat peti ais MIL cik..berseri-seri jugak peti ais tu..kehkehkehhh

Nota Jari kaki : wahai posman-posman sekalian.buat kerja tu biar becus dongggg >,<



Lelaki/Perempuan Sama jea!

Penulis : Cik Puan Masa : 1:06 PM Comments : 13 Labels :
Assalamualaikum wbt :)

Psttttttt.. Sis Okje dah tegur cik tu.Dia kata cik 'Berapi-api' dok komen blog dia tapi entry blog cik tarak.Ellehhhhh...ngaku je lah sis kalau dah rindu dengan cik.Ngaku je jangan malu2 :P

Hahhhhhh...jangan gelak!jangan gelak!siapa gelak kena lelong!

Korang,ce explain kat cik apa dak laki baju merah tu tengah buat??Agak-agak korang penah buat macam ne tak???Baik ngakuuuuuu je lahhhhhhhhh :P
Hahhhhhhh...Jangan kata owang laki jea.Owang pompuan pon ada!malah lagi teruk weyyyyyyyyyy!yuksssssss pengotor!Tabit paling buruk-seburuk-buruknya oke.(muntah kalerpulberbaldi-baldi)

Nota Jari Kaki : Korang jangan pulak nak tiru aksi ne yea :D

Verangan Jap!

Penulis : Cik Puan Masa : 8:26 AM Comments : 7 Labels :
Assalamualaikum Wbt :)

Perghhhhh...siapa yang keja dengan kerajaan hari ne mesti senyum lebar kan.Mana tak nya,duit dah masyukkkkkkkkk tu $_$
Duit...duit jugak..Jangan lupa ucap Alhamdulillah biarpon duit dah tinggal duaplohsen.Nanti Allah tarik balik rezeki tu..hahhhhhhh...Cik jugak yang susah.Dalam kurungan,tangan di bahu mata ke atas.
Macam ne :P

Oleh kerana berapa hari ne cik free di tambahkan lagi bosan yang melampau.Akhirnya cik ambil keputusan untuk kembali ke alam kanak-kanak..Ehhhh boleh ka macam tu??hewhewhewwww Verangan Jap
Lum Ciap agi,mata nantok cangat :D
Nak ciap dah..Cikit lagi..cikit lagi :D
Yeyeyyy..Dah ciap..dah ciap.

Ibu-ibu,Kakak-kakak,makcik-makcik.Cantik tak..cantik tak..Cikgu adik kate,syapa warna cantik2,die dapat gule2..yeyeyeyeye..gule2...
OkStop jadik budak tecik!tak sesuwaiiiiiiiiiii oke! Hahahahohohohhihihuhuhuuuuuu
Ok Bye!

Nota Jari Kaki : Sila jangan menyampah dengan entry hari ne.Sumpah cik bosan tahap dewa tingkat namplohpat dah ni >,<


Wordless Wednesday || Lawak

Penulis : Cik Puan Masa : 10:52 AM Comments : 16 Labels :
Assalamualaikum wbt :)

Gambar copy from Facebook
Nota Jari Kaki : Apa pendapat Korang???hewhewhewwww :DD

Happy Birthday TheRosPutih A.K.A Ain!

Penulis : Cik Puan Masa : 1:42 PM Comments : 8 Labels :
Assalamualaikum wbt :)


Happy birthday to you,
Happy birthday to you,
Happy birthday to you 'TheRosPutih'
Happy birthday to you...

Allah selamat kan kamu,
Allah selamat kan kamu,
Allah selamat kan kamu 'TheRosPutih'
Allah selamat kan kamu..


Ada lagi special buat awak dear.Cik harap awak terima lah yea.Cepat scroll bawah :P
V

V

V

V

V

V

V

V

V

V

V

V

V


V

V

V

V

V

V

V

V

V

V

V

V

V

V

V

V

V

V

V

V

V

V

V

V


Hahhhhh...nak sangat kek coklat kan.Cik dah buat special khas buat u dear.Cukup tak??Cukup tak??

Nota Jari kaki : Cik Doakan semoga Ain sentiasa bahagia di sisi famly tercinta.Di panjangkan usia(dapat tambah baby lagi ;)),dan di bukakan pintu rezeki seluas-luas nya.Aminnnnnnnnnnn.

Semoga 'Abang' Cepat Sembuh

Penulis : Cik Puan Masa : 10:35 AM Comments : 8 Labels :
Assalamualaikum wbt :)

Asal jumaat,sabtu,ahad mesti idea cik kering-kontang.Asyik blogwalking,tu jea yang termampu.
Bebaru tu cik ada pegi hospital lawat anak buah husb cik.Nak mengalir jugak air mata tengok tangan dia cucuk sana,cucuk sini.




Semua Gambar Cik Curik dari Fb Papa dia :D

Baby ne kena chicken fox+demam.tetiba kena sawan.Doktor dah tebuk belakang dia nak cek takut2 ada kuman kat otak dia.Alhamdulillah tak da jugak.Cuma time doktor kasi bius tu dia tak pengsan.Doktor kasi bius sampai 3kali tau.Orang dewasa pon bius sekali mesti dah pengsan..Alahaiiiiii kuat nya baby ne kan.

Nota Jari kaki : Kengkawan,doakan baby ne cepat sembuh yaaaaaaa :)

Gambar Mona Lisa

Penulis : Cik Puan Masa : 11:41 AM Comments : 14 Labels :
Assalamualaikum wbt.

Oleh kerana hari ne tak ada idea sangat nak update blog apa kata korang layankan je lah gambar monalisa yang dah di kucar-kacirkan mengikut arus potoshop yang semakin conggeh :P













Memang dasyat lah photo editor sekarang.Hanya satu gambar,tapi photoshop boleh menghasilkan bermacam-macam gaya.Gelak jugak cik tengok gambar2 ne.

Nota Jari Kaki : Semua gambar di copy dari En Guggleee!









wordless wednesday || S.A.H.A.B.A.T

Penulis : Cik Puan Masa : 11:17 AM Comments : 14 Labels :
Assalamualaikum wbt :)




Nota Jari Kaki : you all are my close friend :)


ANNIVERSARY

Penulis : Cik Puan Masa : 12:25 PM Comments : 18 Labels :
Assalamualaikum wbt.

Happy,
Happy,
Happy Anniversary Sayang !
Korang,korang,koranggggggggg!Hari ne genap 7tahun perkenalan cik dgn en husb.Alhamdulillah Walaupon tahun ne takda hadiah2,cukuplah dengan ciuman dari seorang suami tercinta.Dapat jugak pahala kan.
Semalam sebelom tido cik sempat jugak wish happy anneversary dekat husb.Tapi husb kata 'alahhhh dah tak penting pon' biasa lah kan jawapan lelaki..memang tak penting pon.Tapi cik rasa penting,sebab dari perkenalan tu lah menjadi titik permulaan cinta kita der.Hayat tak boleh bla :P
Selama 5 tahun cik dengan husband amik masa mengenali hati budi,yewlah kena kawan2 dulu kan.Masa yang sangat panjang oke!Dari zaman persekolahan lagi dan dalam masa dua tahun kitaorang bertunang,kenal2 dengan famly akhirnya tahun ne Alhamdulillah kami sambut anniversary berdua sebagai suami isteri pulok.OOOO..Bahagia..bahagia...itu bukan segalanya~ (tetiba nyanyi lagu najwa)
Nah sayang cake special ayang curik dari google td :D
7 tahun oke!bukan 7hari,bukan 7 minggu,bukan 7 bulan!Cik ulang lagi..7TAHUN!!Bau kentut husb pon cik dah kenal..wahahhahaaaa.Next year cik nak sambut anniversary bertiga lah pulokkk..ehehehhh...In Shaa Allah kalau ada rezeki lah kan..huahuahuaaaaaa.

Nota jari kaki : Korang..korang..Korang doakan cik dapat baby cepat ek :)


Nasib Lah Badan

Penulis : Cik Puan Masa : 10:18 PM Comments : 12 Labels :
Assalamualaikum Wbt 

Ewahhhhhhhhh...dua hari cik cuti dari mengepos entry,asyik blogwalking jea.idea kureng lah der.Dan dalam masa dua hari tu jugak lah cik try2 ubah widget kat sidebar cik ne.Tapi hampehhhhhhhhh!Cuma popular post jea cik dapat tukar tu pon tak lah berSlide ke bawah.Yang lain semua hampehhhhhhhhhhhhh!
Mesti korang prasan jugak kan xtml dah berubah.Dan kepala hotak cik pon hampir nak tanggal dari kepala di sebabkan coding yang cik cari tak jumpa2!haiiiiii...nasib lah badannnnnn :(
Dan di sebabkan keja cik tak jalan jugak,cik layan simsimi.Siapa tahu simsimi tu apa?Simsimi ne komputer tau.Kita boleh ajak dia chat.Kalau kita cakap baik,maka baik lah jawab nya.tapi kalau kita cakap tak baik,maka tak baik lah jawab nya..tak percaya?Baca text cik dengan simsimi ne.
Hahhhhhhh...simsimi ne paham semua bahasa tau.Kekadang gelak sendiri2 juga cik baca text dia.
Uuppssssss....simsimi ada blog?betol ka?bila cik buka link tu...ha'ah lah blog tu aktif lagi.Dah terlanjur singgah cik Follow terus.Hahhhhh bertuah tuan punya blog tu kan,Simsimi mention dekat chat :)

Klik header kat atas ne kalau nak kenal dengan owner yea :))

Okai...byeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee guys!



Ayam Panggang Bermadu

Penulis : Cik Puan Masa : 11:16 AM Comments : 15 Labels :
Assalamualaikum wbt.

Woohooooooo..mata masih ngantok lagi.Tapi kena gagahkan jugak bangun buat bekal en husb.Dan masa entry ne di taip cik tengah bersantai2 selepas en husb p keja dan selepas semua keja rumah dah siap..Tapiiiiiiiiiiii,cik belom mandi lagi.,hobi baru cik taip entry sebelom mandi :P
Ne jea lah bekal untuk en husb yang cik tahu buat.Ayam panggang bermadu..cehhhhhhh.Special adition tu,yang cik kat rumah makan mee maggi lagi lahhhhh.Tak lama muka pon macam maggi sudah :D
Makanan tambahan untuk buah hati cik.Sambal tu menu wajib,sebab en husb cik memang raja segala king.Tak slera makan kalau tak da sambal.
Pinjam Mak Mentua Punya :)
 Dengan ada nya benda ne senang lah keja cik panggang ayam.Masokkan jea ayam kat dalam tu pastu buat keja lain lagi.Hahhhhhhhhh  lepas tu pesan lah dekat ayam tu "pepandai lah ko masak diri ko sendiri ek"hahhahahhha
Tadi Sis OkJe ada tanya dekat shoutbox cik.Dia tanya cik breakfst apa hari ne.
Cik kunyah keporok ikan jea pepagi ne sis.penyakit M masih bermarajalela lagi.Bwerghhhhhhhhh,kenyang jugak.Alhamdulillah..

Nota Jari Kaki : Mesti ada yang tertanya-tanya resepi ayam panggang madu cik kan.Nak tahu cik letak apa???Dah sah2 ayam panggang madu nama nya,cik letak Madu lah..hahahahahhahh :P



Membebel a.k.a Berleter

Penulis : Cik Puan Masa : 3:36 PM Comments : 9 Labels :
Asalamualaikum wbt.

Alhamdulillah.kenyang dah cik makan maggi maggi+telur rebus.Hari ne cik tak da masak,husb keja jadi fikir perut sendiri jew lah kan.Kena2 penyakit M tu datang akhirnya masak maggi lah penyelesaian terbaik sebelom perot  berdansa.Lagi pon cik ne tak memilih sangat,makan lah apa yang adooooo(Jom nyanyi reramai..mie maggi senang di masak lazat di makan)
Cik nak tanya korang,terutamanya pompuan lah.Siapa sini tak pernah membebel???Dan siapa pernah membebel masukkan jari telunjuk kat lubang idong cepat2!!
user posted image
Semua lelaju ikot smiley kat atas ne kan :P.Dah jumpa mutiara bergetah dalam idong tu jangan pulak lekat kat dinding.Tak baik tau nanti berkampung pulak semut2 kat dinding tu,ringan2 kan lah kaki tu pegi buang kat tong sampah..hahahahah
Upssssssssss..Balik ke topik asal.Sebenar nya cik ne kalau membebel kekadang tak sedar jugak.Penah sekali tu cik membebel(tak payah lah nak bagi tahu bebel pasal apa kan,nanti kantoi pulak)Bila dah sedap2 membebel tak ingat dunia tetiba Encik husb tegur macam ne,
"Ishhhhh...Ishhhhh...ayang ne membebel jea keja"
Dan cik pon terdiam dan tersenyum-senyum kambing.Alahaiiiiiiii..Dalam hati tertanya-tanya "sejak bila aku pandai membebel ne?"Rasa nak gam mulut ne pakai gam gajah pon ada.Tapi sekali sekala berleter apa lah salah nya kan,cuma jangan biasakan nanti merajuk lah pulok Encik Husb tu.Kalau nak tegur suami tu ada cara nya.Kalau nak mintak minta pertolongan encik husb kena ada cara nya jugak oke!
Oke cik stop lah entry pasal membebel ne.Nanti ada pulak orang yang pengsan baca entry ne..ahahahah
Untuk my Sweetheart,my dear,my lalink,my hubby,my love tegurlah isteri mu ne jika membebel tak ingat dunia yeaaaaaaaaaaaa :D

Nota Jari kaki : Pppsssssttttttttttttt....korang kuat membebel tak?


Blog Cik Meletop

Penulis : Cik Puan Masa : 8:15 AM Comments : 12 Labels :
Assalamualaikum wbt

Perghhhhhh...semenjak cik buat entry pasal ABPBH ne,meletop pulak blog cik ne.Ramai pulak yang datang berkunjung.tapi dalam meletop2 tu ada jugak segelintir blogger yang tak suka.Bukan tak suka dengan entry cik,tapi tak suka dengan pakaian artis2 kita masa ABPBH tu.Ada yang pakai tudung tapi seluar dia fuhhhhhhhhhh.Sukar untuk cik taip kat sini.Cik tonton ABPBH pon sebab Jozan jadik pengacara time tu,so terhibur juga lah hati ne kan.
Ne cik printscreen dari nuffnang.Ce tengok 8 april tu.Ada 602 views.Mungkin bagi blogger otai perkara biasa je kan.Yelah,tahu lah blog cik nak tak lah topmeletopkebabommmmmm macam blog korang.Tu yang cik rasa luar biasa dan teruja sikit :DD
Lagi satu cik nak ucap tahniah buat Cik Azlyzah.Mesti ada yang tertanya2 kan siapa cik azlyzah tu??Dan kenapa cik mesti ucap tahniah kat dia??
Hhaaaahhhhh....Perkenalkan Cik Puan Azlyzah.Siapa tak kenal dengan pompuan yang topmeletopkebabommm ne memang sangat2 rugi lah :P
Cik nak ucap tahniah kat pompuan ne sebab dia berjaya menjadi top commenTAR yang LALOK dekat blog PuanSri HainomOkJe dan top commenTAR pada bulan Mac di blog New Mummy DatinSri TheRosPutih.Bukti?? *Perlu ka bukti2 bagai*
Curi Dari Blog Mereka Tanpa Izin (Pengakuan Jujur) :DD
Sekarang cik di selubungi dunia misteri sebab cik masih menanti hadiah misteri dari mereka.Semalam baru bagi detail,jadi tunggu sampai benda misteri tu baru boleh share kat sini oke :)
Okai dear...cik nak beres2kan rumah dulu sebelom Encik Husb balik.Sepatot nya cik buat entry ne semalam,oleh kerana cik mengatok sangat maka lambat lah entry ne di publishkan(Mata cik cepat ngantok tau,ntah lah hobi baru kut)

Nota Jari Kaki : Ppssstttttttttt....Best jugak mention nama sendiri kan.Siapa baru 1st time buka blog cik ne conform jatuh otak kat lantai fikirkan siapa Cik Azlyzah tu.Hahahahhahahahaha (Gelak jahat)






 
Designed by NurAlja Lee