Hari Keluarga Part II

Penulis : Cik Puan Masa : 10:59 AM Comments : 9 Labels :
Assalamualaikum wbt :)

Marry xmas buat kengkawan yang sambut hari natal hari ne..
Hari ne tak da wordless sebab cik nak kongsi kat korang cerita basi yang cik peram 2hari 2malam.Walaupon dah basi cik nak share jugak.Sebab..........................................................
23 December 2014 Genap lah setahun usia perkahwinan kami.
Sebelum cik story panjang-panjang..melalut-lalut..membebel-bebel..tepek gambar laki bini ne sat.Alhamdulillah guys,walaupun usia perkahwinan baru setahun jagung tapi banyak dah dugaan yang kami lalui bersama..
Sempena ulang tahun kami,encik somi ajak lah sefamly menambah lemak kat steamboat.See,meriah kan makan ramai-ramai..
Mula-mula cik makan ne jae.Sikit??yang ne baru pembukaan lah kata kan..hewhewhewwww..Tapi seryes,cik memang kurang makan steamboat nya.Udang pon dalam 5ekor jae cik makan,ketam sotong langsung cik tak makan.Tapi perut memang ketat lah tyme tu..Mavles sangat sebab cik dok bantai aiscream 4cup...kohkohkoh
Rim tersayang encik somi akhirnya menamatkan perkhidmatan akibat tewas di jalan raya yang berlubang.Menangis tak berlagu encik somi cik..huhuhuhu
Tarrraaaaaaaaaaaaa......tu dia hadiah yang cik dapat,yang ne cerita semalam..Fuhhhhhhhhh...perut memulas sangat,di tambah lagi dengan cirit-birit.Memang cik rasa nak mati jae..Somi tyme tu keja,terpaksa balik jap bawa cik pegi klinik.Alhamdulillah hari ne dah ok dah cuma perut masih berirama rentak hiphop.Kalau seminggu cik sakit cenggini kompom cik ramping nnooooo..ngehngehngehhhh...
*Bukan niat untuk menunjuk-nunjuk*
Hadiah dari encik somi buat puan isteri nya.Bukan niat nak menunjuk-nunjuk yae.Sumpah xda niat sangat-sangat.Ne hadiah yang somi cik kasi,so cik share lah kat sini.Kalau bukan hadiah emas duaplohpat kerat ne pon cik tetap share jugak.Yae lah dah nama nya hadiah kan.....
Untuk encik somi tersayang...Sayang abang ketat-ketat.Bukan sebab hadiah emas duaplohpat kerat tu..bukan sebab duit yang abang kasi setiap bulan..bukan sebab muka abang yang hennnnn...soommmmm yang orang selalu cakap tu.Tapi kerana abang adalah somi ayang yang sah.Somi yang sanggat-sangat baik,ikhlas,bertanggung jawab n setia.Semoga hari-hari yang mendatang kita sentiasa tabah dan terus bersama dalam melalui dugaan-dugaan yang mendatang...
Fuhhhhhhh...berpeluh-peluh ketiak cik mengarang ayat cinta cintun ne.Meremang bulu romaaaaa....phewwwwwwwwwwwwwwww.....


Nota Jari Kaki : Psssttttttt...jangan percaya sangat lah ayat-ayat romantik cik kat atas tu.Puji jae tu lebey,kut-kut dapat emas duaplohpat kerat lagi....ok larikkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk.....................!!

9 comments:

  1. olololo berkelip kelip lah lengan dia tak lama lagi, silauuu hikhik

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah berkelip-kelip pon cik ji oi...blink2 gitewwwwwwww.....tp xde lah cik pakai..Simpan je..hahahaa

      Delete
  2. Hahaha...ohh Anniversary kah cik? Tahniah cik & suami...Happy anniversary ya..moga kasih syg berpanjangan selamanya...amin!
    bestnya dpt hadiah emas tu! tambah2 lagi syg kat cik abg yg ensem tu kan..hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. trima kasih kak atie...
      hahahaa.....ensemmmmm lah sangat....aduiiii

      Delete
  3. syok la..dpt gelang emas... bkn niat menunjuk2.. tp tayang sikit jer kan .. pemberian suami buat kenang-kenangan kat sini apa slhnye kan... heeee....

    ReplyDelete
  4. Tahniah cik dh setahun usia perkahwinan..moga trus bhagia yer... ;) lama x singgah..maaf yer

    ReplyDelete
  5. selamat hari ulang tahun yea cik puan...cantik gelang tu......

    ReplyDelete
  6. Nilah pasal menunjuk nunjuk tu yeh.....
    Kalau Okje mestilah nak tunjuk jugakkan...nak buat kenangan ...suami yg bagi katanya wajiblah rekod hehe....
    Apa pun .... Happy Anniversary Cik....moga perkahwinan cik akan diberkati dan dikurniakan cahayamata nanti

    ReplyDelete
  7. Lum lmbt lg wish slmt ulngthn p'kawenan yg ke-1thn cik.moga kkl till jannah.Untgla dpt hdiah,pas 2 celebrate b'sma klrga.. De sweetest memories,right???

    ReplyDelete

terima kasih dengan komen anda(✿◠‿◠)

 
Designed by NurAlja Lee