Cik Lawat Kawasan Lah Mak Oiiiiiiiiii

Penulis : Cik Puan Masa : 2:56 PM Comments : 20 Labels :

adoiiiiyaiiiii....semalam bercuti dan hari ne agak lewat sikit bersiaran.Cik lawat kawasan lah mak oiiiii,macam ne lah kalau nak beli rumah.Kena banyak berjalan..TAPI bukan berjimba ek...Jalan-jalan cuci mata kat rumah orang pas tu buat penilaian rumah mana yang sesuai dan mampu di beli.Ikutkan hati nak rumah patbelas tingkek dalam nya ada swimmingpool spa,dan shopping complex.Tapi tu hanyalah angan-angan mak limah..kohkohkoh.
Bukti kebizian cik beberapa hari ne..Tapi tak bermakna cik tak blogwalking tauuuuuu....
 photo panda.jpg
Tak dapat beli umah patbelas tingkek.Beli umah setingkek jae lah.Beli ikut kemampuan lah kan,tak payah lah nak paksa diri.Nanti ada pula yang makan pasir berulamkan lalang.Cik lepas ne konferm lah makan bulu betung jae macam panda ne sebab harapkan somi je yang bayar rumah.Cik tada keja maaaa...
Sampai je d rumah..terus berperang kat dapur.dan ne lah hasil nya.Ikan merah masak 3rasa,pestaim cik buat tauuuuuu.Dan Alhamdulillah somi suka,siap tambah nasi lagi.Bukan sebab sedap,tapi sebab lapar agak nya.Orite.....Sila menjamu mata dan mendah liur anda...papaiiiiiiiii :D

20 comments:

  1. best ek kalau ada rumah sendiri.....
    ikan merah 3 rasa...resepinya cik puan....hihi

    ReplyDelete
  2. wahhh.. ikan tu sedap.. sedap..
    dila pun pusing-pusing cari rumah jugak petang-petang, bukan nak beli, tapi nak design dan cat yang cantik! :)

    ReplyDelete
  3. Ayat cik puan yg tak boleh bla "bukan sebab sedap tapi sebab lapar" hehehe

    Tapi akak tengok sedap jer cik puan...

    ReplyDelete
  4. beli rumah ni mmg kena byk buat survey....mesti semuanya memuaskan hati br beli. kan.. bukam murah oo rumah klu tersalah beli huhu

    ReplyDelete
  5. ahahahaa...betul2 kak tadah liur jak lah ya tgk ikan merah cikkk tu...hahaha..
    paham bah mmg sibuk klu cari2 rumah ni..bukan senang..semua mo tengok kan..lokasi kawasan, harga..semua tu kena ambil tau bah...slow2 ya cik....hhihi

    ReplyDelete
  6. selamat memilih cik oii..hehee
    sedapnya ikan ^_^

    ReplyDelete
  7. Nka beli rumah pon kena survey jugak kan? Ikan tu sedapppp je..

    ReplyDelete
  8. selamat berpilih rumaa cik hihi. pilih ruma yang ramai jiran yee cik, taklah nti cik keseorangan hihi

    ReplyDelete
  9. ok ikan tu nampak sedap cik... tiba2 terliur... and tak apa, walaupun rumah setingkat itu rezeki...

    ReplyDelete
  10. sukenye da nak ade rmh sdri.....tmpang happy ngan cik^_^

    ReplyDelete
  11. Nk bli uma bru upanya.btl 2 cik,bli ikt kmampuan ja.btw nmpk sdp la ikan 3 rasa 2.da lma xmkn

    ReplyDelete
  12. wahwahhh.. mmg busy cik puan ni.. hehe. zara pon busy ari ni.. xsempat bw mcm slaluu.. ~.~

    ReplyDelete
  13. xdpt yg berbelas tingkat, dpt yg setingkat pon dh ok sgt2 kan..
    =)

    ReplyDelete
  14. Moga dimudahln urusan cik beli umh ye....insya Allah... :)

    ReplyDelete
  15. oklah tu beli rumah teres gini.. deqla ni rumah pangsa jer kot.. in shaa Allah ada rezeki nk gak beli rumah teres bertingkek2..tp wat masa ni ikot kemampuan jer la kan... idok ler teman sanggup nk mkn pasir hari2..

    ReplyDelete
  16. Best jugak ek kalau apat beli rumah patbelas tingkat, dalam ada swimming pool...boleh le terjun hari hari......hehe.... Jap...jap.... kalau cik masak tu sekali tuk sefamily ke tuk cik laki bini je?

    ReplyDelete
  17. Kesiannya Cik....yang dalam kantung tu usus besar dia kan....Masyaallah kesiannya....moga mereka tabah...

    ReplyDelete
  18. moga semua urusan cik dipermudahkan. ikan tu nampak sedap :)

    ReplyDelete

terima kasih dengan komen anda(✿◠‿◠)

 
Designed by NurAlja Lee