Kelebihan Awaiting Moderation

Penulis : Cik Puan Masa : 9:49 AM Comments : 25 Labels :


Takda koja,sekali sekala buka Spam di ruang komen.Terjumpa pulak komen tentang pak mandala.Aiiihhh...siapa pulak pak mandala ne.Kompius jap..Kenapa dia komen pasal pak mandala pulak kat entry cik..huhuhuhuuuuu
Tu lah salah satu sebab kenapa komen blog ne cik terpaksa setting awaiting moderation.Spam-spam yang cik rasa tak sesuai nak di publishkan tidak akan sesekali cik publishkan.Buat menyemak jae kan kengkawan...
Ada yang tertanya-tanya macam mana nak awaiting moderation komen kat blog korang??Korang ikut jae step kat gambar atas tu..
Lagi satu kelebihan bila komen di awaiting moderation  bagi cik.Cik dapat baca semua komen-komen kengkawan di entry-entry cik yang dah lapuk tu.Yelah,takkan lah kita nak semak satu-satu komen terbaru di entry-entry yang dah lapuk 2 kan.Cik tahu...korang pon sama malas jugak macam cik kan...kan.kan..baik ngaku cepat!



Nota Jari Kaki : Yang belom pasang awaiting moderation,cik sarankan baik pasang lah yae.Nanti ada komen-komen yang kurang sopan yang korang tak tahu..hahhhhhhhhh..susah nanti.Cik sarankan je,kalau tanak tak payah..kohkohkohkoh

25 comments:

  1. btl 2 cik,bgs ltk comment moderation ne... :)
    tips yg b'guna pd blogger bru yg xtaw d mna ltk nya dan aktifkn comment moderation

    ReplyDelete
  2. Kalau ikut kakak terpulanglah pada pendapat masing-masing.
    Ada yg suka ada yg tak suka...

    ReplyDelete
  3. stakat ni komen kt blog shark xdek org kaco lagi.
    tu yg x buat awaiting mod tue..
    tunggu ada kelibat diorg baru buat.
    mmg sakit hati bila ada komen cmni

    ReplyDelete
  4. farah memang dah lama buat moderation for comment dan sekarang dah tukar pada registered user only can comment...

    ReplyDelete
  5. Ohh I see... So far haven't had my comment box spammed.. but I really prefer to have the comment straight away being published. But if someone spams my comment box, is there any effect if we delete the comment?

    ReplyDelete
  6. Haa, itulah kan cik.. Saya pon terfikir jugak nak buat hari tu tapi tak buat pon. Hari ni saya buat. Hehehe... :D

    ReplyDelete
  7. blog kite dh lame gne kaedah ni..
    sbb dlu ade anon xsklah suke komen karot marot kat blog kite.. hihi

    ReplyDelete
  8. Tak pasang lagi.....hehe tapi kakak lebih suka komen yang terpublish terus tu....lain orang lain citarasanya kan :D

    ReplyDelete
  9. kalau kat blog liniey sjak pasang commentluv kalo spam bru msuk awaiting moderation.. sbb liniey setting x moderate semua komen..x larat nak log in memanjang intensedebate

    ReplyDelete
  10. akak guna plugin jek sebab guna WP..kang kalo tak guna ader jek annon n spam comment

    ReplyDelete
  11. thanks sharing.. memang perlu buat mcm gini..sekarang nie mcm3 ayat mereka tulis

    Selamat bersegmen, all the best ^_^


    Luangkan sedikit masa untuk vote blog acik yang tercalon bagi favorite lifestyle blog Cara vote di sini

    ReplyDelete
  12. saya pun buat macam ni juga, :)

    ReplyDelete
  13. bagus awaiting moderation, kita boleh pantau siapa yang komen kita kan cik..
    cik.. mama baru dapat ngadap pc ni... :(

    ReplyDelete
  14. best jugak setting awaiting moderation ni. senang sikit nak jejak balik. hihi

    ReplyDelete
  15. kan..senang kan bila buat ni..senang taw mana patut publish mana tak..hehe

    ReplyDelete
  16. Memang penting pun benda nie.. tp ada yg nak automatik publish kalau org komen... masing2 ada kelebihan masing2.. :)

    ReplyDelete
  17. Sokong! Kadang-kadang blogger ni suka comment dkt entry lama-lama dan mengharapkan dpt reply, bila takde awaiting moderation ni, kita sendiri pun tak tahu & blogger tu pulak rasa kita ni sombong. Kan?

    ReplyDelete
  18. baru tahu niii.. hihi. bagus betul ada security cam ni even macam xda je org nak spamming ecah . ^^

    ReplyDelete
  19. Bagus juga buat begini kan Cik.. dapat halang spam2 yg suka buat jahat di blog kita...haha

    ReplyDelete
  20. Nice Cik... betul tu,tapi ramai blogger baru trutamanya yg masih blum setting hal2 bkaitan komen...pnat nak buktikan kita ni manusia..hehehe

    ReplyDelete
  21. deqla dari dulu mmg guna ni.. mmg perlu .. sbb komen2 perlu ditapis jugak kan.. lg 1, mudah kita nk tgk sape yg singgah blog kita.. kalo trs papar komen, kdg2 terlps nk tgk sape yg komen tu.. huhuhu...

    ReplyDelete
  22. Okje rasa tak perlulah cik.....malas mak....nak kena lepaskan satu satu yek ....leceh pulak rssanya!

    ReplyDelete
  23. tapi kat blog akak lain pulak petternnya...takder awaiting moderation......

    ReplyDelete

terima kasih dengan komen anda(✿◠‿◠)

 
Designed by NurAlja Lee