Tak Puas Beb

Penulis : Cik Puan Masa : 11:34 AM Comments : 12 Labels :
Psssstttttttt..korang cuti?Selamat bercuti-cutian lah yae,berhati-hati balik kampung nanti.Cik??Cik takda cuti,sebab bebaru ne cik dah bercuti-cutian.Tapi tak puas beb..........
brekpes pagi ne
Ehemmmehemmm..kasi terliur korang lagi.Mesti korang tahu kan kuih apa ne?opsssss bukan kuih bom tau.Ne cempedak goreng,kalau cik tak silap kat keyel jual seulas seringgit lebih.Betol tak?Tu cik tak pasti lah sebab ada famly cik yang dok keyel kata kat facebook bebaru tu..
Ne percubaan pertama cik buat kek masam manis.kaler nya agak kurang di situ,mungkin sebab cik masih malu-malu nak bermain dengan kaler kut..hahahh
Korang ingat lagi tak nasi ayam campak yang cik story mory bebaru tu?Rasa nya tak jadi lah cik nak share resepi kat sini.Mama,somi dan orang kampung cik tak kata sedap pon :'(
Tapi esok nya encik somi request lagi nasi ayam.Aihhhhh...acanne tu??kohkohkoh
See...walaupon rumah tak berapa nak lawa tapi Alhamdulillah ne lah tempat kami berteduh dari hujan dan panas.Cik suka suasana kampung beb.rasa nyaman jae,udara pon segar.Takda bunyi-bunyian yang membingitkan telinga.
Warghhhhhh....cik rindu kampung...rindu...rindu...rinduuu......(padahal baru jae pon balik)


Nota Jari Kaki : FFuuuhhhhh....semalam cik marathon blogwalking.Sikit lagi terseliuh jari cik..hohhoohoh

12 comments:

  1. Suasana kampung lah yang paling best.......nyaman jak bah :D

    ReplyDelete
  2. uiks...sedapp2 makanan cik tayang... laparr...haha..suasana kg memang mendamaikan cik... erm! cuti?? belum tau mo pigi mana cik..mgkin landing2 jak di rumah dgn c pae..:)

    ReplyDelete
  3. wahh percubaan buat kek pulak.. dah incik somi request maknanya sdp la tu.. share la resepiiii.. kihkih... rumah kecik ke besar ke itulah syurga kita kan cik.. :)

    ReplyDelete
  4. Mmg cik ne kasi b'liur owg ja.huhuhu...
    xpa cik mmg cobaan p'tma,byk krngnya.
    sllu wt InsyaAllah akn cntkla hsilnya ^__^

    ReplyDelete
  5. adoiii cik..petang2 singah sini tengok ada pict goreng cempedak..buat akak rasa lapaq pulak..pastu ada pulak kek asam manis yg mengoda..walau kaler tak berapa nak tumbul..hehe
    cik mmg saje je nak wat gempak kan cakap nasi ayam tak sodap konon..malas nak taip resepi lah tuuu..:)

    tinggi tuu rumah cik..mmg best..betul2 suasana kampung..nyaman jak...

    ReplyDelete
  6. Suasana kg mmg best.. seriuss zara pon suka suasana kg.. natural mnenangkn minda dan body.. cecehh. Lbh2 plak.. hoho.. feverate zara cempedak tu.. nyum2 !!

    ReplyDelete
  7. Ya Allah Cik... terliur dah.... aishhh!!! sedapnya... nostalgia rumah tu... indah jer...

    ReplyDelete
  8. cantek rumah! best kan suasana kampung.. untung kite duk kat kg.. ;p

    ReplyDelete
  9. Ni rumah mak cik yeh.....cantiklah tu...rumah kampung Okje lagilah cik....

    ReplyDelete
  10. Kira dah pandai le tu buat kek masam manis...okje lagilah tak tau nak buat lagi sedih...huhu
    Kalau dah suami penyanyang tu mintak lagi maksudnya sodap le tu...Papa Zir lagilah tak pernah dia mintak 2 kali... tak sedap kot yek okje masak..

    ReplyDelete
  11. kampung mana ni?? nampak nyaman dantenangggg ajerrr

    ReplyDelete

terima kasih dengan komen anda(✿◠‿◠)

 
Designed by NurAlja Lee