Tutorial Install Font Style

Penulis : Cik Puan Masa : 12:01 PM Comments : 12 Labels :
Assalamualaikum wbt :)


Ada sesiapa kat sini yang suka dsgain kad macam cik?Suka edit-edit gambar,edit-edit blog dengan font yang macam-macam jenis macam kat atas ne?Korang mesti suka kan..Tambahan lagi gegerl,kompom suka tengok blog font yang bermunge-munge.hihihihi
Tercari-cari kat mana nak download font?Dan tak tahu macam mana nak install?meh cik ajar ya ibuk-ibuk...
  • Mula-mula klik SINI

  • Pilih lah mana-mana font yang korang suka pastu klik Download

  • Ikut step dalam gambar atas ne

  • Install...Pastu korang buka lah potoshop korang.Tak kisah lah potoshop ka,potoscape ka.Semua boleh pakai yae ibuk-ibuk..
Kalau jadi...tepuk tangan untuk diri sendiri yae..Kalau tak menjadi hantak kaki dan blaaaa laaaahhh...hahhahah..





Nota Jari Kaki : Fuhhhh....sekali sekala buat tutorial.

12 comments:

  1. wahhh... ini sudah bagus cik.. boleh buat bila ada masa nnti.. tau lah kak ni, jakun skit bab edit2 ni...hahha

    ReplyDelete
  2. Bagus2....sekala sekali buat tutorial apa salahnya kan....thank sharing cik puan.,, awesome

    ReplyDelete
  3. dlu dlu rajin jgk la donlot font.. skrg dh mls.. hihi

    ReplyDelete
  4. nice sharing cik puan,,,,boleh buat tutorial nie....

    ReplyDelete
  5. wahh macam tau tau saja aku tengah mencari font utk meng edit nih. hahaha btw nice entri.

    salam kenal :)

    ReplyDelete
  6. thanks sharing cik, nanti boleh donlot banyak2.. :)

    ReplyDelete
  7. Akak memang selalu wat kerja gini...donlod bebanyak lepas tu pening banyak sgt font haha...

    ReplyDelete
  8. tq cik,,,tuto ne b'guna utk sy.da byk pn download font td :)

    ReplyDelete
  9. Wah.. cantik... bila campu2 tulisan nampak kreatif.. moga enjoy kak..

    ReplyDelete
  10. cantik2 la jenis font.. byk pilihan kat sini yer... :)

    ReplyDelete
  11. Suka jugak tapi Okje ni jenis yg susah nak suka sesuatu benda tu, cerewet gamaknya hehe...... maklum le....dah nak pencen hehe

    ReplyDelete
  12. Ayut bab bnda ni mmg xminat.hihihi...pening pastu serabut klu buat.lagipon mkn masa klu nk bt..cik raji ..tu suka kan buat..bgus2x...

    ReplyDelete

terima kasih dengan komen anda(✿◠‿◠)

 
Designed by NurAlja Lee