Keadaan Cuaca Sejuk Di Malaysia 24 Jan 2014

Penulis : Cik Puan Masa : 8:58 AM Comments : 22 Labels :
Assalamualaikum wbt :)


Salam jumaat guys...Cik terbaca keratan akhbar hari ne kat facebook tadi.
Patut lah hari ne sejuk semacam jae.Tadi pon cik bangun solat subuh,Ya Allah sejuk nya air.Sampaikan cik masak bekal somi pon terpaksa guna stokin yewwww..Tak tertahan rasa nya..Kena-kena lagi cik ne ada asthma...
Cik baca komen kat facebook tadi kota kinabalu 15°c ,manakala gunung kinabalu pula 5°c pada jam 0230am.Sandakan???

Ne cik semak tepat pukul 0830am tadi..Boleh lah kan.Tak da lah sejuk sangat,cuma hujan masih membasahi bumi sandakan...
Sesiapa yang nak semak suhu untuk kawasan masing-masing boleh lah semkan kat Sini ya :)





Nota Jari Kaki : Bumi semakin uzur......

22 comments:

  1. bolehlah kita feeling2 oversea kan cik??? ^_^ salam jumaat!!!

    ReplyDelete
  2. patut lah semalam kak rasa sejuk semacam Cik.. mo basuh muka pun malas.. haha.. sejuk betul kan? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. nah...kenapatan kak atie nda cuci muka sblum tidur,,,hihihi

      Delete
  3. Sejuk sengal tulang ksn cik hehe

    ReplyDelete
  4. Nampaknya kedah lagi sejuk lah...dtg2 bw...sambil tinjau2 keadaan suhu...

    ReplyDelete
  5. kat Johor ni cuaca boleh tahan sejuk jugak cik..maybe kerana tiupan angin yg kuat..
    lagi2 kat tempat cik berdekatan dengan pergunungan..haa tu sejuk banget tuuu..

    lawa stoking cik ! hehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tempat cik ne jauh jugak dari gunung tu kak roha..

      Delete
  6. saye tetiap tido pkai stokin.. ala2 winter sonata gitu.. hihi

    ReplyDelete
  7. yap,sjk akhr ne sejuk s'mcm..len dr yg len.pkai selimut tbl2 pn msh m'gigil ksjukn.Hehehehe

    ReplyDelete
  8. Kalau ikut temperature tertera di handset kakak JB sekarang 23 degree. Sejuk jugalah tapi berbanding tempat lain rasanya kawasan pantai timur semenanjung laaaagi sejuk.

    ReplyDelete
  9. Tulah tengok hubby WA tadi...dia kata Besut 19 darjah ....bilalah pulak nak sampai KL suhu sejuk cenggitu yek Cik....teringin nak bersweater gak kat Malaysia ni hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. aduuhhhh...jangan lah kak..kang tak berasap dapur di buat nye.semua bukak kilang tahi mate...hahahaa

      Delete
  10. zara ada baca artikel negara kita mgalami suhu sejuk ni d sebabkn angin monsun dr China ngan Siberia.. ^^ jom pkai baju tebal skit ! hikhik.. zara pon pkai stokin daa ni.. dah laa cuaca sejuk then kat opis ni lg ekon diaa.. perghhh.. rasa mcm kat icebox.. hahakss..

    ReplyDelete
    Replies
    1. aduhh...jangan kan ekon..kipas pun cik nda sanggup kasi on..

      Delete
  11. aduh seram dengar indon turun salji huhu..

    ReplyDelete
  12. mmg sejuk la cuaca skng.. pagi nk mandi pun menggigil ....nak mandi p.ramlee kang x smpai hati.. hahahhaa...

    ReplyDelete
  13. Ayut skrg ni pon tido xbkipas pon ok je..petang tu mmg rasa sejuk sgt...perubahan iklim kn...

    ReplyDelete
  14. Betul tu cik, kat penang sekarang pun sejuk
    Dari dalam opis pun boleh dengar angin punya kuat.
    Subhanallah!

    ReplyDelete
  15. Alhamdulillah,hrap2 tiada yg bruk blaku.. sama2 kita doakan..

    ReplyDelete

terima kasih dengan komen anda(✿◠‿◠)

 
Designed by NurAlja Lee