Cara Bayaran BR1M 3.0 2014 : Masuk Ke Akaun Bank Penerima

Penulis : Cik Puan Masa : 5:00 AM Comments : 21 Labels :
Assalamualaikum wbt :)


Sipa sini penah dapat BR1M?Cik nak war-warkan bahawa BR1M 3.0 akan masuk ke akaun bank anda.Bagi sesiapa yang sudah penah dapat,tidak perlu isi borang lagi cuma  kemaskini BR1M anda di https://ebr1m.hasil.gov.my/ Sekiranya link tersebut tak dapat nak masuk cuba dan terus mencuba yae.Reload jae balik-balik,cik pon pepagi tadi tak tembus-tembus.Last-last dapat jugak masuk.Tapi hanya sekali kemaskini sahaja di benarkan yae..

Cik rasa,ada baik nya juga macam ne kan.Tak perlu beratur panjang-panjang dan tak perlu kehulu-hilir.Cuma tunggu depan bank dan cash out,pastu belanja lah kan...hahha

Sebarang pertanyaan boleh lah menghubungi 03-88829089 atau emailkan sahaja di bajet2014@treasury.gov.my



Nota Jari Kaki : Tahun lalu BR1M cik dah di luluskan.Tapi sampai ke tahun ne takda pulak.Harap2 tahun ne merasa jugak cik BR1M tu kan :D

21 comments:

  1. mama dah kemas kini awal hari tu.. hihih, nasib tembus sekali klik... hihi

    mama menabung pagi di sini..

    ReplyDelete
  2. deqla dah tlg hubby kemaskinikan.. tp ada yg tertinggal lagi...luper nak masokkan no akaun.. bila nak masok blk x boleh.. mmg la hanya skali jer dibnrkan.. mcm x best plak... so deqla nk tanya, masa memula mohon dulu tu ada x dia suruh isi no akaun?? kalo ada nasib baik la.. kalo x, mmg kena pegi cawangan dia la.. ish mcm leceh plak nak pegi cawangan dia tu.. huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ada...Tapi cik tak pasti lah borang BR1M keluarga dengan BR1M bujang sama..Sebab dulu cik isi tu borang BR1M untuk bujang.memang ade jugak die mintak no akaun..
      Tu lah..hanya sekali je di benarkan.Cik pon terlupe letak no telefon..hewhewhewwww..
      Boleh kemaskini kat LHDN trdekat deqla.Tapi tu lah kene beratur panjang tu..

      Delete
  3. Kena kemas kini dulu kan Cik...harap2 cik ada rezeki thn ni ya...:)
    Kak ni ndak tau layak kah ndak thn ni...haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya..kena kemaskini dulu tu kak atie..kalau tahun lalu kak atie sudah dapat,tahun ne mesti dapat juga tu..

      Delete
  4. bagus la ader inisiatif ginikan takderla nak beratur berjela-jela panjangnyer..kan ke senang gitu...takderla rugi masa tenagakan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu kak lizz...tak perlu buang masa dan tenaga.

      Delete
  5. Cik, eda lupa nak masuk kan akaun. camne? Takkan semua masuk akaun?
    Still ada yg kea beratur tu kan? Haha, risau tak dapat t.

    ReplyDelete
  6. Kalau terlupa masukkan no acc,eda pegi LHDN terdekat yae.Sebab kemaskini online hanya Sekali jae di benarkan..

    ReplyDelete
  7. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  8. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  9. Rugila thn lps xdpt,,,xmrasa la.hrp2 ne thn cik dpt ya sbb BR1m 3 ne last uda krjaan bg kn???sy yg first je xdpt sbb krng ksdrn ttg faedah BR1m ne :)

    ReplyDelete
  10. Hai, Kalau da update akaun tu tapi secara tak sengaja terklik button kemaskini tapi belum lagi kat ruang no akaun tue. mcm na la tue ah?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nampaknya,awak kena kemaskini kat LHDN terdekat lah..sebab hanya sekali sahaja di benarkan untuk kemaskini secara online..

      Delete
    2. cam mna nak kemaskini cik adik

      Delete
    3. klik https://ebr1m.hasil.gov.my/
      lepas tu masukkan i/c dan kemaskini..tapi hanya sekali kemaskini di benarkan..Kalau nak kemaskini lagi..kena pegi LHDN terdekat lah ye :)

      Delete
  11. Masih dapat kemaskini tak masa ni? Saya xda masuk n letak no akaun masa kemaskini hari tu..

    ReplyDelete
  12. Masih dapat kemaskini tak masa ni? Saya xda masuk n letak no akaun masa kemaskini hari tu..

    ReplyDelete
  13. kemaskini secara online dah di tutup...tapi cuba tanya kat LHDN berdekatan...

    ReplyDelete
  14. Yang tak update no akaun cmana ea...dapat tak

    ReplyDelete

terima kasih dengan komen anda(✿◠‿◠)

 
Designed by NurAlja Lee